masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Muotiklassikko: Yves Saint Laurent

leave a comment »

Minun silmissäni Yves Saint Laurent on yhtä legendaarinen muodin edelläkävijä, kuin Coco Chanel ja Antwerpenin sekstetti (Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs ja Marina Yee).

aintlaurentYSL panosti voimakkaasti ready-to-wear –mallistoihin, yhtä lailla kuin haute coutureen. Toiveena oli demokratisoida muotia, tuoda se useamman palkkakuitin ulottuville. Hänen naisille suunnatut housupukunsa rikkoivat totuttua kaavaa, samoin kuin mustien mallien palkkaaminen näytöksiin (ensimmäisenä maailmassa). Yves’n jälkeen muotitalon suunnittelijoina on toiminut mm. Tom Ford ja Stefano Pilotti. Nykyinen, uusvanha pääsuunnittelija Hedi Slimane on palkattu jo toistamiseen talon johtoon.

Hedi Slimanea on arvostelu kovastikin itsevaltaisesta otteestaan ja perinteiden ylenkatsomisesta. Viimeisin tempaus oli muuttaa nimi Yves Saint Laurentista Saint Laurent Parisiksi (paitsi tiettyjen tuotteiden, kuten kosmetiikan, osalta), mikä nostatti kulmia: Ettäs kehtaa, nappaa noin vain pois perustajan etunimen, kuka se luulee olevansa?

Tavallaan arvostan kovasti Slimanen tapaa tehdä asioita juuri niin, kuin parhaaksi katsoo. Hän ei kumartele esimerkiksi muotitoimittajia: Huhujen mukaan tietyt toimittajat ovat päätyneet suunnittelijan mustalle listalle, kun olivat erehtyneet arvostelemaan mallistoja. Toisaalta pikkumaista, toisaalta kadehdittavan omanarvontuntoista. YSL on aina halunnut muuttua aikojen myötä, ja on yleensä ollut taho, jota on matkittu ja seurattu.

Tilasin Asokselta hauskan t-paidan, ikään kuin fanituotteeksi. Meinasin yhdistää farkkuihin ja mustaan bleiseriin. Ja sitten haluaisin vielä löytää sopivan ”tätimäisen” villakangashameen, jonka kaveriksi rento t-paita sopisi kesällä.

Kuva: asos.com

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: