masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Maailman helpoin jäätelö

with 19 comments

Tämän vaivattomammaksi ei kokkaaminen enää voi mennä: kaksi raaka-ainetta sekaisin ja pakkaseen. Melkein nolottaa julkaista koko juttua…

jätski

Vatkaa kerma melko tiukaksi vaahdoksi ja sekoita siihen huolellisesti purkki kondensoitua maitoa. Maitoa ei tarvitse edes keittää, mutta toki paahtaminen antaa syvemmän toffeenmaun. Massan sekaan voisi sekoittaa lisäksi pienenpieniä fudgen palasia, jos oikein äityy. Vaniljatangon sisuksien riipiminen sekaan olisi myös hyvä veto.

Isomman satsin saa kuudesta desistä kuohukermaa ja yhdestä purkista kondensoitua maitoa. Anna massan jähmettyä pakkasessa yön yli, ei tarvitse sekoittaa missään vaiheessa.

Kondensoitu maito on herkullista myös banoffeessa.

Written by riitta

2.5.2013 klo 14:58

19 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kondensoitu maito on kyllä oikea taika-ainesosa jäätelönteossa. Tää on varmasti hyvä resepti. Kokeiluun menee takuulla, kun oon niin jäätelöhullu.

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    2.5.2013 at 17:02

    • Nimenomaan! Eikä tartte lisätä edes sokeria tai muuta makeutusainetta, maidossa on kaikki.

      Tykkää

      riitta

      2.5.2013 at 21:18

  2. Lisävinkki; laita sekaan esim. kahvilikööriä. Tein kerran kahvijäätelöä Nigellan reseptillä (Nigellissima-telkkusarjasta) ja siinä oli juurikin kermaa, kondensoitua maitoa, loraus vahvaa espressoa ja Kahluaa. Nigella vinkkasi, että alkoholia käyttämällä jäätelö ei kovetu pakkasessa kivikovaksi, vaan on helppo käsitellä. Toimi todella hyvin🙂

    Tykkää

    La fille du vent

    2.5.2013 at 19:09

  3. Helpot reseptithän ovat juuri parhaita. Ne jaksaa ihan oikeasti itsekin tehdä.

    Tykkää

    Jonna

    2.5.2013 at 20:04

    • Ihan totta, ja tulee toistettuakin ja hiottua reseptiä, kun ei ole liian monimutkainen.

      Tykkää

      riitta

      2.5.2013 at 21:19

  4. Nerokasta!

    Tykkää

    Liisa

    2.5.2013 at 20:48

  5. Ehdit ensin, tämän just kokeilin mutten ehtinyt postata! Pikkasen imelän puoleista, mutta rakenne on täydellinen!

    Tykkää

    Heleen

    2.5.2013 at 21:09

    • On, makeaa tosiaan. Minäkin olin tosissani positiivisesti yllättynyt rakenteesta, oli ihan ”oikean” jäätelön tuntuista,

      Tykkää

      riitta

      2.5.2013 at 21:21

  6. näin samanlaisen ohjeen täkäläisessä lehdessä kerran ja piti tehdä mutta unohdin,joten kiitos muistutuksesta🙂

    Tykkää

    Jael

    3.5.2013 at 06:58

  7. Ihka oikean jätskin näköistä, mahtavaa! Pakko kokeilla.

    Tykkää

    Anna

    3.5.2013 at 11:25

  8. Just laitoin tällä ohjeella tehdyn kuusenkerkkäjätskin pakkaseen. Jäätyispä jo pian, että pääsisi syömään!

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    11.5.2013 at 10:05

  9. […] jäätelön tekoon: katso aiempi postaukseni jäätelöstä, johon ei tarvitse jäätelökonetta. Rouhi vaan ohjeessa mainittujen muiden ainesten sekaan […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: