Banaanimokkapalat
Aiheutin Nannalle pettymyksen kirjoittaessani viimeksi muodista, enkä banaaneista. Asia on onneksi nopeasti korjattavissa banaanilla mehevöitetyillä mokkapaloilla.
Ei liene suomalaista kotia, josta ei löytyisi ”sitä ainoaa oikeaa” mokkapalareseptiä. Tässä minun versioni, nyt siis banaanilla ja ruskistetulla voilla. Ruskistettu voi tuo paloihin ihanaa pähkinäisyyttä – jota ruokokidesokeri komppaa. Banaanilla saa lisäksi vähennettyä voin määrää.
Ja todettakoon nyt vielä virallisesti, että kookoksen käyttäminen koristeena on aivan ehdoton no-no, deal breaker, end-of-friendship, muistithan ottaa lääkkeesi –teko.
Ainekset (noin 20 palaa):
- 100 g voita
- 1 kypsä banaani
- 2 kananmunaa (tai kolme, jos on oikein pieniä munia)
- 2 dl taloussokeria
- 1 dl ruokokidesokeria
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
- 1,5 dl maitoa
- 4,5 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
- 50 g voita
- 3 rkl espressoa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl tomusokeria
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota noin 25 x 35 cm kokoinen uunivuoka, ja vuoraa se leivinpaperilla.
2. Ruskista voi: Sulata voi kattilassa. Sekoita voisulaa koko ajan, kunnes voi alkaa kuplia ja väri muuttuu vaaleanruskeaksi.
3. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeiksi, anna vatkaimen laulaa ainakin vartti.
5. Lisää leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe ja sekoita nopeasti. Lisää sitten maito, vehnäjauhot ja ruskistettu voi. Pehmennä banaani haarukalla, ja lisää sekin taikinaan. Sekoita tasaiseksi, ja kaada taikina vuorattuun uunivuokaan.
10. Paista uunin alaosassa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa, ennen kuin kaadat kuorrutteen päälle.
12. Sulata kuorrutetta varten voi. Lisää siihen loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä lastalla kakun päälle, koristele kuten haluat. Kaikella muulla, mutta EI kookoksella.
Ei, ei, ei kookosta! Niin samaa mieltä.
TykkääTykkää
Jonna
20.3.2013 at 15:23
Great minds think alike! Jälleen kerran.
TykkääTykkää
riitta
20.3.2013 at 15:33
Komps, EI kookosta. Ei pidä yrittää korjata sellaista mikä ei korjaamista kaipaa 😀
Jos siinä on kookosta, se on sitten jotain ihan muuta kuin mokkapaloja, karibialaista jotain.
Pitääpi kokeilla tätä banaaniversiota.
TykkääTykkää
Tuplaespresso
20.3.2013 at 15:27
NIMENOMAAN! Kookos ei kuulu mokkapaloihin – jos mihinkään… 😉
TykkääTykkää
riitta
20.3.2013 at 15:34
Klassikkosarjassa voisikin tehdä seuraavaksi mokkapaloja ja testata tätä ohjetta :).
Kookoshiutaleet eivät kuulu mihinkään, hyvät lastut kuuluvat mysliin ja matchaisen ensilumikakun (mokkapalojen serkkutyttö) päälle, kookosmaito joihinkin ruokiin.
TykkääTykkää
luimupupu
20.3.2013 at 17:18
Siinä se tulikin, kattava ja hyvä lista, kiitos! 😀
Sulla on tosiaan perinnemakeat menossa, mokkapalat menis siihen hyvin.
TykkääTykkää
riitta
20.3.2013 at 17:23
Hyvä! Kookoshiutaleista pitää rangaista ankarimman mukaan 🙂
Pikkusiskot teki aina vähän väliä mokkapaloja, kun oltiin muksuja. Sen jälkeen en ole tainnut maistaa, mutta nyt alkoi tehdä mieli. Pitäiskohän soittaa systereille, että koska tekevät taas.
TykkääTykkää
Ankerias Vipunen
20.3.2013 at 18:21
Voi kyllä, ehkäpä jopa jokin sakkorangaistus…?
Nyt vaan sisarustapaaminen pystyyn mokkapalojen äärelle!
TykkääTykkää
riitta
20.3.2013 at 22:16
Olipa hyvä, että otit kookoshiutaleasian esille, niin ei kukaan mene pilaamaan leivonnaistaan niillä 🙂 Hyh, vaikkei ruuasta saakaan niin sanoa. Nyt on tässä tarjolla semmoinen mokkapalaresepti, että minäkin kokeilen, kiitos! Olen kummallinen – en siis mitenkään erityisemmin mokkapaloistä viehättynyt.
TykkääTykkää
Kotiharmi
20.3.2013 at 19:56
Hyh indeed, samaa mieltä! Mulle iskee pari kertaa vuodessa mieletön mokkapalainnostus, aina kun kaipaa jotain simppeliä makeaa.
TykkääTykkää
riitta
20.3.2013 at 22:17
Mun äidin mokkapalaresepti on ihan erilainen. 🙂 Se muistuttaa enemmän sacherkakkua, mutta niitä ei saa missään nimessä kutsua sillä nimellä – ne on meidän mokkapalat.
Täältä löytyy resepti mun mielestä niihin aitoihin ja oikeisiin mokkapaloihin. 😛
http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2011/07/12/bbq-ribs-and-brownies/
TykkääTykkää
Huli
20.3.2013 at 20:03
Haa, mä _arvasin_, että tulee kapinaääniä oikeasta reseptistä! Täytyykin katsastaa nuo teidän.
TykkääTykkää
riitta
20.3.2013 at 22:18
Näitä on ihan pakko tehdä, kuulostavat niin herkullisilta. Kiitos reseptin jakamisesta.
TykkääTykkää
Nina
20.3.2013 at 20:12
Ihana kuulla, ollos hyvä! ❤
TykkääTykkää
riitta
20.3.2013 at 22:18
Kookos on hyvää, myös mokkaruuduissa.
TykkääTykkää
Tarja
20.3.2013 at 21:37
Nonni, tulihan sieltä joku kerettiläinen esiin… 😀
TykkääTykkää
riitta
20.3.2013 at 22:18
Minä käytin vuosi sitten kookoskiintiöni noin 10 vuodeksi, kun tein lamingtoneita. Sain pussinlopun (lue:melkein kaikki jäljellä) äärellä kuningatarajatuksen: annan kookosta pihamme linnuille. Ei onnannut, mikään lintulaatu ei perustanut kookoshiutaleista pätkääkään.
Mokkapalat tehdään täällä syntisellä ohjeella, johon tulee maitotilat pelastavan paljon voita, mutta tuo banaani tässä yhteydessä kuulostaa hyvältä, koettanen!
TykkääTykkää
Campasimpukka
21.3.2013 at 00:43
Fiksuja lintuja, ei voi muuta sanoa! 😀
Banaani toimii tosi hyvin tässä, ja yksi hedelmä lähinnä mehevöittää muttei vie liikaa huomiota.
TykkääTykkää
riitta
21.3.2013 at 09:19
Kookokselle ehdoton ei myös meidän perheessä. Muttaettä banaania ja ruskistettua voita, se ei voi olla väärin!
TykkääTykkää
Liisa
21.3.2013 at 08:59
Jee, hyvä teidän perhe! 😀
Voi ei ole koskaan väärin, me thinks.
TykkääTykkää
riitta
21.3.2013 at 09:20
Mokkapaloja en ole ikuisuuksiin tehnyt,pitää korjata tilanne.Ruskistettu voi antaa kyllä ihanasti makua leivonnaisiin:)
TykkääTykkää
yaelian10
23.3.2013 at 13:32
Vastaan hieman jälkijunassa, mutta joka tapauksessa suosittelen lämpimästi!
TykkääTykkää
riitta
26.3.2013 at 12:00
Olipas komea paikkaus Riitta! Sähän loihdit aivan uusia ulottuvuuksia perinnereseptiin. Kiitos.
Mä tykkään kyllä muuten kookoksesta ja hiutaleistakin jossain tietyissä jutuissa, mutta en mistään end-of-friendship hiutaleista, että jos pitää valita sun ja hiutaleiden välillä, niin sanotaan nyt että Riitta! 🙂
TykkääTykkää
Nanna
23.3.2013 at 14:09
Hei ihanuus, kyllä mäkin valitsisin sut ja kookoksen, jos se siihen menee! ❤
TykkääTykkää
riitta
26.3.2013 at 12:00
Minusta mokkapalat on ihania vaikka niitä aina välillä ns. ”leipurit” tylyttääkin. Ja joka kerta kun niitä johonkin tilaisuuteen tekee niin yllättävän nopeasti se pellillinen häviää. Banaania en kyllä ole koskaan tajunnut sinne laittaa, tää vois olla hyvä vaihtelu omaan vakkarireseptiin ajalta koulun köksäntunti.
TykkääTykkää
Anna
25.3.2013 at 12:46
Sanos muuta, mokkapalat on niin väärinymmärrettyjä ja suotta hyljeksittyjä! Tein näitä (perusohjeella) beebiksen harrastuksen myyjäisiin – yhtään palaa ei tarvinnut tuoda kotiin… 😉
TykkääTykkää
riitta
26.3.2013 at 12:01
[…] jo edellisenä iltana (tai noh, yöllä klo 1:50..!) : Mokkapalat. Olin jokin aika sitten lukenut Masutoaitemun blogista banaanimokkapaloista ja kun pian huomasin toisessakin blogissa (Kokkeillaan) hehkutuksen […]
TykkääTykkää
Banaaniset mokkapalat | Ginger Sunshine
9.6.2013 at 11:05
[…] mietin ensin, että kolmesta bantsista tulee turhan suuri aamusmoothie ja sitten muistin masutoaitemu-blogin Riitan mokkapalareseptin. Klassikon pariin siis. Edellisen kerran olen tehnyt mokkapaloja varmaankin lukioaikana […]
TykkääTykkää
Laittomat mokkapalat | Luimupupu
5.7.2013 at 22:18
[…] jogurtti ja tarvittaessa kiehuvaa vettä. Sekoita. Suosikkitapani vajuttaa banaanikulhoa on tehdä masutoaitemu-blogin Riitan mokkapaloja, mutta ei crumblenkaan nauttiminen jälkkäriksi varsinaista kärsimystä […]
TykkääTykkää
Leipä oli hapanta, soppa keltaista ja jälkkäri makeaa | Luimupupu
16.11.2013 at 23:38
[…] Viikon tai kuukauden reissuun lähteminen sujuu meiltä rutiinilla, jääkaapin tyhjentäminen ei yleensä ole suuri ongelma. Taas kerran saimme vielä reissua edeltävänäkin iltana ruokaa jälkkärin kera. Kaksi kypsää banaania laitettiin aamusmoothien sijaan mokkapaloihin, joita olemme viime kesästä lähtien tehneet masutoaitemu-blogin Riitan reseptillä. […]
TykkääTykkää
Kahden kahvin mokkapalat | Luimupupu
10.4.2014 at 22:47
[…] kupillisen päivässä, halusin kokeilla hyödyntää niitä ruoanlaitossa (muutenkin, kuin mokkapaloissa). Ja, koska säät ovat olleet täällä etelässä koleat, teki mieli jotain tuhtia ja […]
TykkääTykkää
Kahvia koneeseen | masutoaitemu
1.6.2014 at 11:23
[…] leivoimme masutoaitemu-Riitan modernisoituja mokkapaloja. Keväällä kirjoitin, että silloista viritelmää ei muutettane, […]
TykkääTykkää
Talvijuoksua, mokkapaloja ja orkideoja | Luimupupu
23.10.2014 at 23:13