masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Banaanimokkapalat

with 32 comments

Aiheutin Nannalle pettymyksen kirjoittaessani viimeksi muodista, enkä banaaneista. Asia on onneksi nopeasti korjattavissa banaanilla mehevöitetyillä mokkapaloilla.

mokkapala

Ei liene suomalaista kotia, josta ei löytyisi ”sitä ainoaa oikeaa” mokkapalareseptiä. Tässä minun versioni, nyt siis banaanilla ja ruskistetulla voilla. Ruskistettu voi tuo paloihin ihanaa pähkinäisyyttä – jota ruokokidesokeri komppaa. Banaanilla saa lisäksi vähennettyä voin määrää.

Ja todettakoon nyt vielä virallisesti, että kookoksen käyttäminen koristeena on aivan ehdoton no-no, deal breaker, end-of-friendship, muistithan ottaa lääkkeesi –teko.

Ainekset (noin 20 palaa):

  • 100 g voita
  • 1 kypsä banaani
  • 2 kananmunaa (tai kolme, jos on oikein pieniä munia)
  • 2 dl taloussokeria
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
  • 1,5 dl maitoa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

  • 50 g voita
  • 3 rkl espressoa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl tomusokeria

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota noin 25 x 35 cm kokoinen uunivuoka, ja vuoraa se leivinpaperilla.

2. Ruskista voi: Sulata voi kattilassa. Sekoita voisulaa koko ajan, kunnes voi alkaa kuplia ja väri muuttuu vaaleanruskeaksi.

3. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeiksi, anna vatkaimen laulaa ainakin vartti.

5. Lisää leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe ja sekoita nopeasti. Lisää sitten maito, vehnäjauhot ja ruskistettu voi. Pehmennä banaani haarukalla, ja lisää sekin taikinaan. Sekoita tasaiseksi, ja kaada taikina vuorattuun uunivuokaan.

10. Paista uunin alaosassa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa, ennen kuin kaadat kuorrutteen päälle.

12. Sulata kuorrutetta varten voi. Lisää siihen loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä lastalla kakun päälle, koristele kuten haluat. Kaikella muulla, mutta EI kookoksella.

Written by riitta

20.3.2013 klo 15:13

32 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ei, ei, ei kookosta! Niin samaa mieltä.

    Tykkää

    Jonna

    20.3.2013 at 15:23

  2. Komps, EI kookosta. Ei pidä yrittää korjata sellaista mikä ei korjaamista kaipaa 😀
    Jos siinä on kookosta, se on sitten jotain ihan muuta kuin mokkapaloja, karibialaista jotain.
    Pitääpi kokeilla tätä banaaniversiota.

    Tykkää

    Tuplaespresso

    20.3.2013 at 15:27

  3. Klassikkosarjassa voisikin tehdä seuraavaksi mokkapaloja ja testata tätä ohjetta :).
    Kookoshiutaleet eivät kuulu mihinkään, hyvät lastut kuuluvat mysliin ja matchaisen ensilumikakun (mokkapalojen serkkutyttö) päälle, kookosmaito joihinkin ruokiin.

    Tykkää

    luimupupu

    20.3.2013 at 17:18

    • Siinä se tulikin, kattava ja hyvä lista, kiitos! 😀

      Sulla on tosiaan perinnemakeat menossa, mokkapalat menis siihen hyvin.

      Tykkää

      riitta

      20.3.2013 at 17:23

  4. Hyvä! Kookoshiutaleista pitää rangaista ankarimman mukaan 🙂

    Pikkusiskot teki aina vähän väliä mokkapaloja, kun oltiin muksuja. Sen jälkeen en ole tainnut maistaa, mutta nyt alkoi tehdä mieli. Pitäiskohän soittaa systereille, että koska tekevät taas.

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    20.3.2013 at 18:21

    • Voi kyllä, ehkäpä jopa jokin sakkorangaistus…?

      Nyt vaan sisarustapaaminen pystyyn mokkapalojen äärelle!

      Tykkää

      riitta

      20.3.2013 at 22:16

  5. Olipa hyvä, että otit kookoshiutaleasian esille, niin ei kukaan mene pilaamaan leivonnaistaan niillä 🙂 Hyh, vaikkei ruuasta saakaan niin sanoa. Nyt on tässä tarjolla semmoinen mokkapalaresepti, että minäkin kokeilen, kiitos! Olen kummallinen – en siis mitenkään erityisemmin mokkapaloistä viehättynyt.

    Tykkää

    Kotiharmi

    20.3.2013 at 19:56

    • Hyh indeed, samaa mieltä! Mulle iskee pari kertaa vuodessa mieletön mokkapalainnostus, aina kun kaipaa jotain simppeliä makeaa.

      Tykkää

      riitta

      20.3.2013 at 22:17

  6. Mun äidin mokkapalaresepti on ihan erilainen. 🙂 Se muistuttaa enemmän sacherkakkua, mutta niitä ei saa missään nimessä kutsua sillä nimellä – ne on meidän mokkapalat.

    Täältä löytyy resepti mun mielestä niihin aitoihin ja oikeisiin mokkapaloihin. 😛
    http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2011/07/12/bbq-ribs-and-brownies/

    Tykkää

    Huli

    20.3.2013 at 20:03

    • Haa, mä _arvasin_, että tulee kapinaääniä oikeasta reseptistä! Täytyykin katsastaa nuo teidän.

      Tykkää

      riitta

      20.3.2013 at 22:18

  7. Näitä on ihan pakko tehdä, kuulostavat niin herkullisilta. Kiitos reseptin jakamisesta.

    Tykkää

    Nina

    20.3.2013 at 20:12

  8. Kookos on hyvää, myös mokkaruuduissa.

    Tykkää

    Tarja

    20.3.2013 at 21:37

  9. Minä käytin vuosi sitten kookoskiintiöni noin 10 vuodeksi, kun tein lamingtoneita. Sain pussinlopun (lue:melkein kaikki jäljellä) äärellä kuningatarajatuksen: annan kookosta pihamme linnuille. Ei onnannut, mikään lintulaatu ei perustanut kookoshiutaleista pätkääkään.

    Mokkapalat tehdään täällä syntisellä ohjeella, johon tulee maitotilat pelastavan paljon voita, mutta tuo banaani tässä yhteydessä kuulostaa hyvältä, koettanen!

    Tykkää

    Campasimpukka

    21.3.2013 at 00:43

    • Fiksuja lintuja, ei voi muuta sanoa! 😀

      Banaani toimii tosi hyvin tässä, ja yksi hedelmä lähinnä mehevöittää muttei vie liikaa huomiota.

      Tykkää

      riitta

      21.3.2013 at 09:19

  10. Kookokselle ehdoton ei myös meidän perheessä. Muttaettä banaania ja ruskistettua voita, se ei voi olla väärin!

    Tykkää

    Liisa

    21.3.2013 at 08:59

  11. Mokkapaloja en ole ikuisuuksiin tehnyt,pitää korjata tilanne.Ruskistettu voi antaa kyllä ihanasti makua leivonnaisiin:)

    Tykkää

    yaelian10

    23.3.2013 at 13:32

    • Vastaan hieman jälkijunassa, mutta joka tapauksessa suosittelen lämpimästi!

      Tykkää

      riitta

      26.3.2013 at 12:00

  12. Olipas komea paikkaus Riitta! Sähän loihdit aivan uusia ulottuvuuksia perinnereseptiin. Kiitos.

    Mä tykkään kyllä muuten kookoksesta ja hiutaleistakin jossain tietyissä jutuissa, mutta en mistään end-of-friendship hiutaleista, että jos pitää valita sun ja hiutaleiden välillä, niin sanotaan nyt että Riitta! 🙂

    Tykkää

    Nanna

    23.3.2013 at 14:09

    • Hei ihanuus, kyllä mäkin valitsisin sut ja kookoksen, jos se siihen menee! ❤

      Tykkää

      riitta

      26.3.2013 at 12:00

  13. Minusta mokkapalat on ihania vaikka niitä aina välillä ns. ”leipurit” tylyttääkin. Ja joka kerta kun niitä johonkin tilaisuuteen tekee niin yllättävän nopeasti se pellillinen häviää. Banaania en kyllä ole koskaan tajunnut sinne laittaa, tää vois olla hyvä vaihtelu omaan vakkarireseptiin ajalta koulun köksäntunti.

    Tykkää

    Anna

    25.3.2013 at 12:46

    • Sanos muuta, mokkapalat on niin väärinymmärrettyjä ja suotta hyljeksittyjä! Tein näitä (perusohjeella) beebiksen harrastuksen myyjäisiin – yhtään palaa ei tarvinnut tuoda kotiin… 😉

      Tykkää

      riitta

      26.3.2013 at 12:01

  14. […] jo edellisenä iltana (tai noh, yöllä klo 1:50..!) : Mokkapalat. Olin jokin aika sitten lukenut Masutoaitemun blogista banaanimokkapaloista ja kun pian huomasin toisessakin blogissa (Kokkeillaan) hehkutuksen […]

    Tykkää

  15. […] mietin ensin, että kolmesta bantsista tulee turhan suuri aamusmoothie ja sitten muistin masutoaitemu-blogin Riitan mokkapalareseptin. Klassikon pariin siis. Edellisen kerran olen tehnyt mokkapaloja varmaankin lukioaikana […]

    Tykkää

  16. […] jogurtti ja tarvittaessa kiehuvaa vettä. Sekoita. Suosikkitapani vajuttaa banaanikulhoa on tehdä masutoaitemu-blogin Riitan mokkapaloja, mutta ei crumblenkaan nauttiminen jälkkäriksi varsinaista kärsimystä […]

    Tykkää

  17. […] Viikon tai kuukauden reissuun lähteminen sujuu meiltä rutiinilla, jääkaapin tyhjentäminen ei yleensä ole suuri ongelma. Taas kerran saimme vielä reissua edeltävänäkin iltana ruokaa jälkkärin kera. Kaksi kypsää banaania laitettiin aamusmoothien sijaan mokkapaloihin, joita olemme viime kesästä lähtien tehneet masutoaitemu-blogin Riitan reseptillä. […]

    Tykkää

  18. […] kupillisen päivässä, halusin kokeilla hyödyntää niitä ruoanlaitossa (muutenkin, kuin mokkapaloissa). Ja, koska säät ovat olleet täällä etelässä koleat, teki mieli jotain tuhtia ja […]

    Tykkää

  19. […] leivoimme masutoaitemu-Riitan modernisoituja mokkapaloja. Keväällä kirjoitin, että silloista viritelmää ei muutettane, […]

    Tykkää


I live for comments!