masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Paratiisilinnun rahka-froyo

with 8 comments

Jälkiruokien opettelu jatkuu. Aloitin Android-sarjani kuppikakuilla, nyt oli froyon vuoro.

froyo1

Rahkan käyttäminen lähti taannoisesta vierailusta Jonnan ja Annan kanssa ravintola Askissa. En enää muista, mitä kaikkea jälkiruokaan kuului, paitsi että se oli hyvää – ja siinä oli käytetty vuohenrahkaa. Nappasin purkin rahkaa mukaani Herkusta, mutta Askin tarjoilijan mukaan sitä saa myös mm. Hakaniemen Kauppahallin Lentävästä lehmästä.

Lueskelin erilaisia froyo-ohjeita netistä, ja vaikka ainekset ja valmistustapa (jäätelökoneella tai ilman) vaihtelivat, niin kaikissa ohjeissa painotettiin jogurtille tyypillisen happaman maun tärkeyttä. Tuumasin, että rahkassa on samaa hapanmaitotuotteen makua, joten uskalsin käyttää sitä jogurtin tilalle. Sokerin määrän kanssa kannattaa olla tarkkana, jottei lopputulos ole liian makea. Ja mausteeksi nyt käy ihan mikä vaan omaan suuhun sattuu sillä hetkellä parhaiten sopimaan: marjat, hedelmät, suklaa, liköörit, toffee, suklaakarkit. Minä naputtelin rahkan sekaan yhden ison granaattiomenan siemenet. Ja, koska en omista jäätelökonetta, tein jäädykkeen old skool –metodilla eli käsin.

Granaattiomenan siemenet lähtevät helposti irti, kun ensin avittaa siemeniä irti vaikka lusikalla, ja sitten koputtelemalla kuorenpuolikasta kulhon yllä nyrkillä tai puukauhalla.

Ainekset:

  • tölkki Kiurun vuohenrahkaa
  • granaattiomena
  • vajaa desi tomusokeria (aloita pienellä määrällä ja maistele, koko määrää ei välttämättä mene)
  1. Irrota granaattiomenan siemenet ja purista mehut talteen. Soseuta siemeniä tehosekoittimessa hetki, lisää sitten rahka. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan.
  2. Laita seos pakkasen kestävään rasiaan ja laita pakastimeen. Sekoittele aluksi seosta puolen tunnin välein neljä kertaa, anna sitten levätä rauhassa.
  3. Massa pysyy yllättävän pehmeänä ja tavallaan sulana, joten tarjoile nopeasti!

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ihanaa, kun muistutit siitä ihanasta vuohenrahkasta. Minun on pitänyt ostaa sitä tuhat vuotta. Sain muuten maanantaina elämäni kypsintä ja parasta granaattiomenaa. Opin, että pitää aina etsiä tumminta, ulkokuori kertoo suoraan myös sisuksen värin. Tulen niin keulimaan kaikilla opeillani, sori😉

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    20.2.2013 at 11:03

    • Rahkaa ostan uudestaankin, oli kyllä supertäyteläistä.

      Huokaus, kai sun on annettava keulia, oli se sen verran hieno kokemus varmasti.😀 Mä yritin valita granaattini tuoksun perusteella, hyvä tietää, että väri kertoo myös sisuksesta.

      Tykkää

      riitta

      20.2.2013 at 11:07

  2. Ou nou joudutaanko me kuuntelemaan ja katselemaan Jonnan keulimista koko lauantai mä en kestä!
    Jugurttijäätelö on ihan mun lempparia ja Italiassa käydessä yritän syödä sitä aina vuoden tarpeisiin😀
    Tää rahkahommeli kuulostaa oikein passelilta ja vielä granaattiomenan kanssa, ihana yhdistelmä!

    Tykkää

    Anna

    20.2.2013 at 11:16

    • Paetaan sitä ravintelivaunuun…😉

      Rahka toimi tosi hyvin, oli ehkäpä ”kermaisempi” lopputulos kuin jogurtilla.

      Tykkää

      riitta

      20.2.2013 at 11:17

  3. Ihanan yksinkertainen, vain 3 ainesosaa! Ja kekseliästä valita mauksi granaattiomena.

    Tykkää

    La fille du vent

    20.2.2013 at 11:34

    • Nimenomaan, helppoa vähällä vaivalla! Siementen kopsutteluun taisi kulua eniten aikaa.😀

      Tykkää

      riitta

      20.2.2013 at 11:40

  4. Kiitokset granaattiomenavinkistä. Tykkään niistä kovasti mutta saan aina siemeniä irrottaessani pilkutettua koko keittiön ja vaatteeni. Yhden omenan tyhjentämisestä on läiskä muistona katossa🙂.
    Tuo vuohirahka on hyvää, maistuu, no, ihan vuohelle.

    Tykkää

    luimupupu

    20.2.2013 at 11:39

    • Mä onnistun aina suihkimaan mehut naamalleni, vitamiinit tekee hyvää ihollekin! Tosiaan helpottaa kummasti, kun rapsuttaa ensimmäisen siemenkerroksen irti, loput pääsevät sitten paremmin ulos.

      Tykkää

      riitta

      20.2.2013 at 11:43


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: