masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Herkulliset saksiniekat

with 22 comments

Kuten tiedätte jo, voisin elää äyriäisillä. Kaikki käy, simpukoista langustiineihin. Superherkku on itseoikeutetusti hummeri.

Haluaisin tietää, mitä mahtoi liikkua sen – oletettavasti erittäin nälkäisen – luolamiehen päässä, joka valmisti ruoaksi maailmanhistorian ensimmäisen hummerin. ”Jätkät hei, täällä vedessä on jättihämähäkki, se on varmasti hyvää! Tuliks kenellekään aiolia mukaan? Tai ees sitruunaa?”

gratinoituhummeri

Luksusillallisen alkupala, tai kevyt romanttinen illallinen kahdelle valmistuu yhdestä pakastehummerista.

Ainekset:

  • 1 pakastehummeri
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • puolikas tuore chili
  • puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Sulata hummeri. Hiljaa hyvä tulee: sulata hummeri mieluiten jääkaapissa yön yli. Halkaise sula hummeri kahtia ja siirrä uunivuokaan. Irrottele hummerin lihoja kuoresta, ja murskaa veitsen hamaralla saksia, jotta syöminen helpottuu.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Jos uunissasi on grillivastaukset, käytä niitä.
  3. Silppua sipulit, valkosipuli, persilja sekä chili pieneksi. Raasta sitruuna ja purista sen mehu. Ripottele mausteet tasaisesti hummerinpuolikkaiden päälle, lisää myös voi pieninä nokareina.
  4. Grillaa hummereita uunissa grillivastusten alla 5 minuuttia, ja ilman vastuksia lähemmäksi 10 minuuttia. Tarjoile heti.

Written by riitta

22.1.2013 klo 06:43

22 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kuulostaa hyvältä ja näyttää kans! Minulla on yhden pakastehummerin kokemus, änkesin sen ravioliin viime vuonna, se olikin aika hässäkkä 😀

    Tykkää

    Campasimpukka

    22.1.2013 at 08:52

    • Lääh ja puuh, hummeriravioli kuulostaa taivaalliselta! Meni heti todo-listalle!

      Tykkää

      riitta

      22.1.2013 at 09:21

  2. Hummereita on pitänyt syödä jo tosi monta vuotta, mutta jotenkin ne ovat vain jääneet. Mua pelottaa niissä eniten hinta, paljonko tollainen yksi pakastehummeri maksaa?

    Nappaan reseptin talteen, kyllä tätä pitää jossain välissä kokeilla!

    Tykkää

    Huli

    22.1.2013 at 09:05

    • Hmm, jos oikein muistan, niin hinta oli jotain 15-20 euron luokkaa (tarjouksessa) Stockalla. Eli ei ihan halvimmasta kilohintapäästä, muttei mikään hillitön kuitenkaan.

      Tykkää

      riitta

      22.1.2013 at 09:22

      • Kiitos, eli kyllä mä yhden raaskin ostaa. 🙂 Ehkäpä meillä kokeillaan tätä jo viikonloppuna. Siihen mennessä niiden meikkiboksien on kyllä syytä ollut jo saapua!!

        Tykkää

        Huli

        22.1.2013 at 09:26

      • Hih, joko syyhyttää päästä sortteeraamaan? 😉 Mä ajattelin tehdä viikonloppua hieman inventaariota kosmetiikan suhteen, vanhentunutta kamaa on varmasti.

        Tykkää

        riitta

        22.1.2013 at 09:29

      • Syyhyää ihan hulluna! Eilen illalla jo suunnittelin ja mietin mittanauha kädessä mihin saisin ne kaksi boksia laitettua parhaiten. Siinä menee koko meikkipöydän järjestys uusiksi. 🙂

        Tykkää

        Huli

        22.1.2013 at 09:40

      • Ihanaa, tuo kuulostaa mukavalta siivoamiselta! 😀

        Tykkää

        riitta

        22.1.2013 at 09:41

  3. Örvelöillä voisin elää minäkin, vähän patonkia ja sampaa voisi ottaa seuraksi :).

    Tykkää

    luimupupu

    22.1.2013 at 09:30

  4. Ooh, namnamnam! Mäkin voisin elää äyriäisillä! Etelä-Afrikka ja etenkin Kapkaupunki (harmi sinänsä, ettei enää asuta siellä) sopii erityisesti äyriäisruokavalioon – juuri merestä nostettua saa ja suht edullisesti 🙂

    Tykkää

    La fille du vent

    22.1.2013 at 09:56

    • Apua, voin vaan kuvitella, miten upeat apajat siellä on! Ei tarvitse tyytyä pakastekamaan, vaan voi poimia suoraan merestä. Huokaus…

      Tykkää

      riitta

      22.1.2013 at 10:00

      • Pitää järkätä joku ruokablogi-kiertomatka viinitiloille ja rafloihin 🙂

        Tykkää

        La fille du vent

        22.1.2013 at 10:04

      • Ai jehna, se olis varmasti huikea kokemus!!! Anna mulle vähän aikaa kerätä rahaa! 😀

        Tykkää

        riitta

        22.1.2013 at 10:05

  5. Pitäispä joskus kokeilla. En ole koskaan tehnyt hummerista mitään, ravintolassa vain pari kertaa syönyt. Vähän kammottaa tuo kahtia leikkaus kun on sen verran iso kaveri jo kyseessä.

    Tykkää

    Anna

    22.1.2013 at 11:09

    • Isolla veitsellä ja ronskilla otteella se menee! Rutina on kieltämättä aika alkukantainen, yritän laulella aina samalla…

      Tykkää

      riitta

      23.1.2013 at 09:14

  6. Minäkin otan kyllä listoille. Ajattelin kokeilla 12 uutta raaka-ainetta kotioloissa, hummeri voisi olla yksi niistä. Sinä et varmaan edes keksisi 12 uutta raaka-ainetta, sinä olet tehnyt ihan kaikkea!

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    22.1.2013 at 19:30

    • Loistava idea, mullakin pyörii excelissä lista eksoottisista (siis oman keittiön kannalta) aineksista, joita pitää päästä kokeilemaan. Ja kyllä vaan, niitä on enemmän kuin 12! 😀

      Tykkää

      riitta

      23.1.2013 at 09:15

      • Kyllä minäkin sitten kokeilen tätä, kun kerran Jonnakin. Tosi kiva oloinen resepti, kun ei ole mitään turhia kikkailuja.

        Tykkää

        Ankerias Vipunen

        23.1.2013 at 21:41

      • Tää on niin superduper-helppo, kaikki ainekset vaan hummerien päälle ja uuniin. Ja ainesten suhteita voi mainiosti varioida syöjien mukaan. Laittaa vaikka toiselle puolikkaalle enemmän chiliä jne.

        Tykkää

        riitta

        24.1.2013 at 11:16

      • Eilen syötiin tätä. Hyvää oli! Kiitos reseptistä.

        Tykkää

        Ankerias Vipunen

        30.3.2013 at 08:50

      • Ihana kuulla, kiitos! Hyvä, että maistui.

        Tykkää

        riitta

        30.3.2013 at 09:53


I live for comments!