masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Paukkumaissipraliinit

with 14 comments

Tein tätä suolaista ja makeaa yhdistävää herkkua jouluna alkudrinkin kanssa tarjottavaksi. Pieni pala riittää, tämä on tuhtia tavaraa!

popparipraliini2

Parhaat popcornit saa paukuttamalla itse kattilassa, säteilytetyt versiot maistuvat minun mielestäni aina eltaantuneelle.

Itse pidän kovasti suolaisen ja makean yhdistelmästä, mutta tiedän, että jotkut kammoksuvat sitä. Tällöin aineksiin kannattaa lisätä topakasti chiliä, mikä syö makeutta jonkun verran.

Ohjeeseen voi myös lisätä pähkinöitä ja kuivattuja marjoja. Ja jos praliinia sattuu jäämään yli, se kannattaa rouhia vielä pienemmäksi ja sirotella sitä vaniljajäätelön päälle.

Aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua hyvät ihmiset! Erittäin hyvä ystäväni kutsui koko meidän poppoon illalla luokseen fonduelle, en malttaisi millään odottaa! Ystäväni on asunut Sveitsissä, joten juuston hämmentäminen on varmasti hyppysissä.

 

Ainekset:

  • 0,5 dl popcornjyviä
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 5 rkl voita
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  1. Paukuta popcornit, mausta kevyesti suolalla (ja chilillä jos haluat). Levitä popparit tasaiseksi levyksi leivinpaperin tai muun tarttumattoman pinnan päälle.
  2. Kaada sokeri kuivalle pannulle, anna sulaa hiljalleen. Kun sokeri muuttuu juoksevaksi ja ruskistuu aivan aavistuksen, lisää voi. Sekoita ja anna paahtua vielä hetki. Sokeri kypsyy vielä senkin jälkeen, kun olet ottanut pannun pois levyltä, joten ole varovainen, ettet polta seosta. Lisää etikka, sekoita huolellisesti ja kaada seos tasaisesti popcornien päälle.
  3. Anna jähmettyä rauhassa ja rouhi sitten levy pienemmiksi paloiksi.

Written by riitta

18.1.2013 klo 11:30

14 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Popcorn ei yleensä ole kaverini mutta nuo kyllä varmaan maistuisivat.
    Hauskaa juustoiltaa, varo(kaa) fondueähkyä. Mä osaan nykyisin syödä fondueta ja raclettea järkevästi, siis sillä lailla, että lopettaa silloin, kun vielä tekisi mieli vähän syödä.

    Tykkää

    luimupupu

    18.1.2013 at 12:06

    • Kiitos, yritän himmailla, vaikkei se normaalisti tapoihini kuulukaan!😀

      Tykkää

      riitta

      18.1.2013 at 13:17

  2. Mä just rakastan suolaisen ja makean comboa, tää on niin mun juttu!

    Tykkää

    Anna

    18.1.2013 at 12:55

  3. Raportoi sitten huomenna mikä on juustoähkyn aste:D

    Tykkää

    Campasimpukka

    18.1.2013 at 14:21

    • 😀 Jos musta ei kuulu, tiedätte että sormetkin on ihan turvoksissa…

      Tykkää

      riitta

      18.1.2013 at 14:24

      • Onko siihen jotain ennaltaehkäisyä? Joku sopiva hömpsy ennen juustotankkausta?

        Tykkää

        Campasimpukka

        18.1.2013 at 14:34

      • Hyvä kysymys, täytyy ottaa selvää! Itse fonduen kanssa ei kuulemma saa juoda vettä vaan esim. kuohuviiniä – no sehän vaan passaa.😉

        Tykkää

        riitta

        18.1.2013 at 14:42

  4. Herkullista viikonloppua! Me aiotaan juhlia ja herkutella koko viikonloppu, ÄN YY TEE NYT.😛

    Tykkää

    Huli

    18.1.2013 at 15:13

  5. Kivat popparit! Ja minäkin rakastan suolaisen ja makean sekoitusta! En kauheasti välitä popcorneista mutta vierasvaraksi tuo kävisi oikein hyvin🙂 Ja mukavaa viikonloppua fonduen parissa!

    Tykkää

    yaelian10

    18.1.2013 at 16:37

    • Seuraavaksi ajattelin kokeilla kinuskia ja suolapähkinöitä, voisi olla melkoisen hyvää sekin.

      Kiitos, nautimme varmasti. Hyvää viikonloppua sinulle myös!

      Tykkää

      riitta

      18.1.2013 at 16:41

  6. Kinuski ja suolapähkinät kuulostaa ihan mahtavalta yhdistelmältä. Suhtaudun tähän makeaan popparihommaan todella skeptisesti, mutta ehkä se johtuu siitä. kun Saksassa ne olivat pelkästään makeita. Puuttui tuo suolainen twisti.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    18.1.2013 at 20:30

    • Suolainen twisti on ihan pakollinen, ei oo yhtään sama asia muuten! Taidan tänään ostaa suolapähkinöitä…😉

      Tykkää

      riitta

      19.1.2013 at 11:08


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: