masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Voimakkaiden makujen BFF: Royal Pearl Black -täysjyväriisi

with 12 comments

Mies väittää, että kunhan tuotepakkaus on joko ”remonttipahvissa” (lue: puotipaperissa) tai musta, niin ostan sen. En myönnä mitään, ainakaan vapaaehtoisesti.

mustariisi

Keskustelimme asiasta viimeksi, kun nappasin Stockmannilla ostoskärryyn Lotaon mustan riisipakkauksen. Riisejä oli erilaisia, minä valitsin Royal Pearl Black –täysjyväriisin, jota valmistaja suosittelee vahvojen liharuokien ja grillattujen kalojen rinnalle.

Riisin maku on hyvin samankaltainen kuin tavallisen valkoisen riisin, purutuntumaa on himpun verran enemmän. Eli vaikutelma ei ole turhan terveellinen. Riisi vaatii pitkän kypsentämisajan, peräti 40 minuuttia. Jatkojalostin riisiä kesäkurpitsalla itämaisesti maustetun broilerin paistileikkeiden lisukkeeksi.

Lisukkeeksi neljälle:

  • 2 dl riisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • puolikas kesäkurpitsa
  • lehtipersiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  1. Kiehauta vesi, mausta se suolalla ja lisää riisi. Keitä 40 minuuttia.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi nopiksi, ja kuullota niitä öljyssä 10 minuuttia. Mausta persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Yhdistä kurpitsa riisiin ja tarkista maku.

Written by riitta

16.1.2013 klo 09:28

12 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pelottavan näköistä riisiä😀

    Tunnistan myös itseni tuosta puotipaperisyndroomasta…

    Tykkää

    Pandice

    16.1.2013 at 09:38

    • Ihanaa, kohtalotoveri…😀 Riisi ei kieltämättä muistuta riisiä, mutta oli kyllä oikein maistuvaa ilman kesäkurpitsaakin.

      Tykkää

      riitta

      16.1.2013 at 09:40

      • Onkohan kyse ihan eri lajikkeesta kuin ns. normiriisi, vai onko tuota mustaa käsitelty eri lailla?

        Tykkää

        Pandice

        16.1.2013 at 09:42

      • Tää on ihan oma lajikkeensa, proteiinipitoinen sellainen. Tätä on kuulemma kasvatettu vuosisatoja, eli ei ole uusi keksintö.

        Tykkää

        riitta

        16.1.2013 at 09:49

  2. Muistan jostain lukeneeni, että musta riisi oli Kiinassa keisareiden ruokaa:) Olen minäkin sitä joskus ostanut, mutta se on ollut jotenkin tunkkaisen makuista minusta. Punaista riisiä käytän jonkun verran, sekoitan sen tummaan riisiin, yksinään sekin on minusta ”ahdistavaa”, liian tukevaa. Jos nyt riisi kevyttä voi ollakaan.

    Tykkää

    Campasimpukka

    16.1.2013 at 09:42

    • Ooh, söin siis tietämättäni kuninkaallista ruokaa!😀

      Punaista riisiä en ole koskaan maistanut, pitääkin ottaa kokeiluun. Ja sekoituksistahan voisi saada kauniin esillepanon?

      Tykkää

      riitta

      16.1.2013 at 09:50

  3. Musta riisi on täälläkin kokeilematta, punaista olemme laittaneet.
    Pitkä keittoaika on aina haastava, varsinkin jos se ilmoitetaan tyyliin 45-60 min kuten viikonloppuna laittamissamme maatiaisohrissa (jotka kyllä olivat hyviä).

    Tykkää

    luimupupu

    16.1.2013 at 11:27

    • 15 minuuttia on aika pitkä vaihteluväli, kiva vahdata lieden vieressä ettei mene muusiksi…

      Punainen riisi meni mulla ostoslistalle, en ole tosiaan koskaan kokeillut.

      Tykkää

      riitta

      16.1.2013 at 11:55

  4. Nuo molemmat ovat ihan päteviä ostoperusteita, kuten myös puhtaan valkoinen pakkaus, mattapaperista…

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    16.1.2013 at 18:04

    • Yup, mattapaperi kelpaa myös muissa väreissä, mutta etenkin valkoisena….😀

      Tykkää

      riitta

      17.1.2013 at 09:00

  5. Itse keittelin mustaa riisiä ensimmäisen kerran ehkä vuosi sitten, ja täytyy sanoa että tykästyin.
    Mun mielestä toi ”en myönnä mitään, ainakaan vapaaehtoisesti” on ihan parhaita periaatteita…

    Tykkää

    jokihaka kokkaa

    17.1.2013 at 17:09

    • Todellakin, iskekää ensin todisteet tiskiin niin jutellaan sitten!😀

      Musta riisi jäi meille vakiovieraaksi, oli sen verta hyvää.

      Tykkää

      riitta

      18.1.2013 at 07:48


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: