masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Vastarannan kiiskenä

with 10 comments

Huffington Post julkaisi seitsemän kohdan listan vaatekappaleista ja asusteista, jotka eivät kuulemma sovi kenellekään. Otin haasteeksi etsiä toimivat variantit näistä synneistä.

1. Ribbipoolo

Tunnustan, minulla oli tällainen lukiossa, vuonna 1993 tarkkaan ottaen. Olin silloin todella laiha, joten poolo roikkui yllä neuloksesta huolimatta. Nyt, näin noin niin kuin hieman -köhköh- kurvikkaampana mallina en voisi käyttää ribbipooloa: ihoa nuoleva kangas olisi aivan liian armoton. Sen sijaan voisin hyvinkin käyttää löysää, cowlneck-neuletta tiukkojen farkkujen kanssa. Niukka alaosa tasapainottaa yläosaa, eikä kaulus kiristä ja ahdista.

HP_poolot

Kuvat: styleguru.com ja wholesale7.net

2. Empire-mallinen vyötärö

Totta, empire-linja saa helposti lähipiirin onnittelemaan iloisesta uutisesta. Möhömahavaikutelmaa voi hälventää valitsemalla runsaamman lookin, jolloin hoikin kohta osuu (kuten pitääkin) vyötärön kohdalle, mutta lisäkilot saa silti piilotettua kankaan alle. Kannattaa myös valita leveämpi vyötärökaistale.

HP_empire

Kuvat: chadwicks.com, overstock.com ja macys.com

3. Ugg-saappaat minihameiden kanssa

No tätä yhdistelmää ei saa toimimaan tyylikkäästi sitten millään. Minihame sellaisenaan, ja Uggit paukkupakkasilla. Tästä ei voi neuvotella, täysi nou-nou!

4. Laskostetut housut 

Tämä oli kaikista omituisin kohta mielestäni, miten niin laskoshousut eivät sovi kenellekään? Mallejahan on vaikka muille jakaa, hulluista haaremihousuista tiukkaan business-linjaan. Moschinon liituraitapuvussa kenelläkään ei sitä paitsi voi olla voimaton olo.

HP_housut

Kuvat: polyvore.com, tribeza.com ja tallulahfashion.com

5. Puoleen väliin pohjetta ulottuvat hameet eli midi-mitta

Kieltämättä haastava malli: pituus päättyy juuri paksuimpaan kohtaan (hoikallakin). Kannattaa kokeilla liehuvahelmaista mekkoa tai hametta, jolloin kankaan liike hämää silmää, eikä alleviivaa niin voimakkaasti pohkeen ympärysmittaa.

HP_midi

Kuvat: asos.com, dailydoseoflies.com ja washingtonpost.com

6. Korkeavyötäröiset farkut

Korkeavyötäröiset farkut nostavat kieltämättä vatsan voimakkaasti esiin, samalla kun ne tekevät ahterista todellista leveämmän. Mutta: jos valitsee joko pillifarkkumallin tai räätälöidympää denimiä, on vaikutelma heti terävämpi. Löysät, kivipestyt 1980-luvun mallit eivät tosiaankaan kaunista ketään, mutta ei voi väittää, etteivätkö modernit korkeavyötäröiset farkut näyttäisi hyvältä.

PS: Kokeilkaa litistäviä alushousuja…

HP_farkut

Kuvat: nuruthelight.blogspot.com, pseriesstylist.com ja goldengirlofthewest.blogspot.com

7. Sininen luomiväri

Huffington Post kehottaa luopumaan sinisestä luomiväristä – pyh ja pah! Sininen ripsiväri on nyt todella suosittu juttu, samoin kuin siniset rajaukset ja sinisävyiset silmämeikit. Kunhan et yhdistä sinistä luomiväriä lammaspermanenttiin ja lähes valkoisena hohtavaan huulikiiltoon, niin kaikki on ok. Kannattaa myös kokeilla astetta tummempaa sinistä vauvansinisen sijaan.

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tosi tyylikkäitä vaihtoehtoja olet löytänyt! Rakastan noit cowlneck-paitoja (ihan uusi termi mulle). Ja noi housukuvan oikean yläkulman housut on tyylikkäät. Kaiken muun voin kuvitella näyttävän mun päällä järkyttävältä 🙂

    Tykkää

    La fille du vent

    15.1.2013 at 11:05

    • Noi löysät kaulukset on munkin mielestä ihania, tuo oikeanpuoleinen on ihan nappilook! Mäkin taidan kiertää kaukaa midi-mitat ja korkeavyötäröt farkuissa, jätän ne suosiolla pienemmille ihmisille… 😉

      Tykkää

      riitta

      15.1.2013 at 11:23

  2. Hauska lista ;).
    Erilaisia Ugg-minihameyhdistelmiä tuli viime vuonna Zürichissä naureskeltua (vaikka oikeasti mun tyylitajulla ja pukeutumisella ei sopisi naureskella ketään.) +5 asteesta kylmempää, loskassa tai suolasohjossa untuvatakki (karvakauluksella), villasukkikset ja minihame tai tiukat farkut ja uggit, ei mitään päähinettä tai kunnon tupsupipo.
    Korkeavyötäröiset farkut ovat ihan kauhistus, ainakin mun perä näyttää jättimäiseltä ja tulee kuristava tunne.

    Tykkää

    luimupupu

    15.1.2013 at 11:20

    • Voi kääk, Uggit sopii ulkoiluun ja ehdottomasti muun lämpimän vaatetuksen kanssa!!! Australiassa porukka kuulemma lompsuttelee rannallekin minareissa ja Uggeissa, haloo!!!

      Korkeavyötärömallit korostaa kurveja, se on totta. Ja tuo kuristava tunne vyötäröllä on hirveä, sama fiilis on mulla lantiomittaisissa farkuissa.

      Tykkää

      riitta

      15.1.2013 at 11:26

    • Nyt tammikuun alussa muuten näkyi ainakin Helsingin katukuvassa miehiä Uggeissa. Siiis pillifarkut ja Uggit, miehellä. Eivät kyllä olleet näitä kotimaan kolleja, jotka niissä keekoilivat. Ekalla vilkaisulla meinasi minulta mennä kaffet väärään kurkkuun. 😀

      Tykkää

      Tusla

      16.1.2013 at 08:31

      • Woot, onko tauti iskenyt jo miehiin? o_O No onhan ne varmasti mukavat, mutta silti…

        Tykkää

        riitta

        16.1.2013 at 08:57

  3. Hyviä esimerkkejä olet löytänyt ja näyttävät mielestäni (mallien päällä) oikein hyviltä. Asiaa ei voine katsoa ihan noin mustavalkoisesti, että mainitut asiat eivät sopisi kenellekään. Ja sininen luomivärihän on tosi jees!

    Tykkää

    Nina

    15.1.2013 at 11:53

    • Nimenomaan, riippuu paljon vartalon mallista ja tietenkin vaatteen mallista, miten se istuu. Typeriä tuollaiset listat, sen takia halusin tehdä vastapostauksen! 😀

      Sininen luomiväri on tooosi jees!

      Tykkää

      riitta

      15.1.2013 at 12:06

  4. Ihana lista! Itse en voisi (ikinä) kuvitella pitäväni pooloa, kaula on liian lyhyt ja ehkä siellä leuan alapuolellakin on jotain ylimääräistä 🙂 Lisäksi Uggit ovat ISO EI ilman minihametta tai sen kanssa. En ole myöskään koskaan sovittanut istuvia laskoshousuja, sellaisia joissa laskoksia on alavatsan kohdalla. Laskokset eivät näytä hyviltä, eivätkä ne istu mun kroppaan mitenkään, Sama koskee myös hameita joissa on laskoksia edessä.

    Midi-mittaa sen sijaan rakastan, enkä jaksa välittää pohkeiden paksuudesta. Myöskin empire-malliset mekot ovat tuttu näky omassa vaatekaapissa. Niistä en luovu. 🙂

    Tykkää

    Huli

    15.1.2013 at 13:39

    • Mä tykkään pooloista, mutta pitää aina valita mahdollisimman löysä kaula, jottei näyttäisi tosiaan yhdeltä isolta möykyltä yläosastaan… 😀

      Midimittaa mulla ei vielä ole, ostan kyllä jahka sopiva tuloo vastaan.

      Tykkää

      riitta

      15.1.2013 at 13:42


I live for comments!