Matt Prestonin jalanjäljillä
Kokosin yhteen muutaman viimeisimmän ravintolakokemukseni Helsingistä. Ravintoloiden makumaailmat ovat hyvinkin erilaisia: aasialainen Farang, meksikolainen Patrona ja välimerellinen Boulevard Social.
Farangissa vierailimme koko perheen voimin. Odotukset olivat korkealla, sillä BW-ravintoloiden Gaijin on yksi lempipaikoistani, ruoka on just eikä melkein minun makuuni. Otimme listalta oman maun mukaan lajitelman annoksia, karkkipossu oli ensimmäinen valinta. Ruoka oli hyvää, pidimme kaikki – mutta silti rankkaamme kaikki kolme edelleen Gaijinin ykköseksi Björk-Wikberg-akselilla. Gaijinin tunnelma on kivempi ja kodikkaampi, ja ruoka lähempänä meidän makuamme. Farangissa ei toki ole mitään vikaa, menkää ihmeessä, jos ette ole vielä päässeet kokeilemaan.
Arvosana: neljä syömäpuikkoa viidestä
Meksikolaista ruokaa ei monesta paikasta saa, joten Annankadulla sijaitseva Patrona kiinnosti kovasti. Alkukankeuden ja hieman jopa töykeän palvelun (varaus oli etu- eikä sukunimelläni, ja sehän on tietysti asiakkaan vika, se on selvä) jälkeen pääsimme pikkuruiseen pöytään ja listojen ääreen. Ruoka oli hyvää, etenkin kotikutoiset nachot ja dippilajitelma olivat hyviä, pääruoat ihan ok. Jos menisin toiste, niin ottaisin vaan oluen ja alkupalat kaveriporukalla, en menisi illalliselle. Tarjoilu lämpeni laskua kohti, mutta jätti kyllä toivomisen varaa.
Arvosana: kaksi syömäpuikkoa viidestä
BW-trion kolmas ravintola Boulevard Social eli Sossu kutsui meitä joulunpyhien jälkeen isommalla sukulaisporukalla. Otimme maistelumenun viineineen tällä kertaa. Pidin kaikesta kovasti, etenkin alkupaloista (mm. mini pita kebab, lohipastrami ja ankanmaksapateeta) ja jälkiruoista. Maut olivat sitäpaitsi ihanaa vaihtelua joulun jälkeen, etenkin tabboulehin yrttinen raikkaus teki terää. Minä listaan Sossun Gaijinin jälkeen kakkoseksi, mies ja pikkukundi vasta Farangin jälkeen.
Arvosana: neljä syömäpuikkoa
Social Boulevard on vielä testaamatta, mutta pakko sanoa, että itse laittaisin Farangin ekaksi. Gaijin oli musta liian ahdas ja liian meluisa, vaikka ruoka olikin täydellistä. 😛
TykkääTykkää
Huli
9.1.2013 at 08:18
Hih, mun mielestä taas Farang oli liian iso, kaipasin intiimimpää tunnelmaa! 😀 Jokaiselle omansa, näin se menee.
TykkääTykkää
riitta
9.1.2013 at 10:35
Mulla on vielä Patrona ja Boulevard Social kokeilematta, mutta ainakin Patronaan pitäisi ensi kerralla Suomessa päästä – niin paljon sitä on hehkutettu kaikkialla.
Minäkin pistän Gaijinin Farangin edelle. Olen ollut molemmissa reilu vuosi sitten ja syönyt maistelumenun viineineen. Ei Farang missään nimessä huono ollut, mutta menu Gaijinissa oli enemmän makuuni. Tähän arvosteluun saattaa vaikuttaa myös se, että Gaijin-ilta oli kaikin puolin muutenkin täydellinen ja parhaassa seurassa eli mieheni kanssa 🙂
TykkääTykkää
La fille du vent
9.1.2013 at 09:21
Näin juuri, Farang on oikein hyvä paikka, mutta Gaijin vielä parempi! 🙂 Hyvässä seurassa tosin kaikki tuntuu paremmalta, se on selvä.
TykkääTykkää
riitta
9.1.2013 at 10:35
Teidän juniorista kasvaa kyllä sellainen kulinaristi. Systemaattinen kasvatus sanoisin, kyllä tulee tuleva vaimo olemaan tyytyväinen. Mutta aika high maintenance kylläkin, jos ei itse kokkaa innolla 😉
TykkääTykkää
suolaajahunajaa
9.1.2013 at 14:04
Jos meinaa syödä koko perheen kesken hyvissä paikoissa, on kouluttaminen aloitettava hyvissä ajoin! 😉
Anoppi-rakas voi kyllä mielellään kokata beebikselleen kaikki ruoat, miniäkin varmasti arvostaisi… 😀
TykkääTykkää
riitta
9.1.2013 at 14:07
Kai laitoit joka ravintolaan samalla tavoin huivin kaulaan kuin Matt Prestonilla aina on? Gaijin on kanssa minun ykkönen noista. En ole kyllä kaynyt Farangissa kuin kerran vuosia sitten ja Sossussa en koskaan, mutta kun aina vaan teke mieli sinne Gaijiniin uudestaan.
TykkääTykkää
Ankerias Vipunen
9.1.2013 at 15:45
EIIIIH, huivia en hoksannut, anteeksiantamatonta! Tämä tarkoittaa vain sitä, että on pakko vetää uusintakierros kaikissa huivi kaulassa… 😉
Mikä siinä onkin, että vaikka tekisi mieli kokeilla jotain uutta, sitä haksahtaa tutun ja turvallisen perään?
TykkääTykkää
riitta
9.1.2013 at 15:48
Minäkin näin sinut heti mielessäni vaaleanpunaiset housut jalassa ja pinkki huivi kaulassa 🙂
Sossulle pitäisi antaa toinen zäänssi, eka kerta ei ihan vakuuttanut.
TykkääTykkää
Anna
9.1.2013 at 16:47
Siis mä niin mokasin tän jutun, ei auta kuin ottaa uusiksi! 😀
Muistelinkin, ettet niin tykännyt, mutta jospa se oli vaan alkukankeutta teidän kohdalla?
TykkääTykkää
riitta
9.1.2013 at 21:30
No niin.. Mä en oo käynyt noissa missään ja Matt Prestonista en ole kuullutkaan.. Minkähän kiven alla mä oon taas aikaani viettänyt.. Pitäis kai joskus matkustaa sinne Helsinkiin!
TykkääTykkää
jokihaka kokkaa
10.1.2013 at 08:00
Pitää tulla tänne ehdottomasti!
PS: Presto on aussien masterchefin tuomari ja tunnettu ravintolakriitikko. Pukeutuu aina siistiin huiviin.
TykkääTykkää
riitta
10.1.2013 at 16:25
[…] Matt Prestonin jalanjäljillä | masutoaitemu – 9-1-2013 · Mulla on vielä Patrona ja Boulevard Social kokeilematta, mutta ainakin Patronaan pitäisi ensi kerralla Suomessa päästä – niin paljon sitä on …… […]
TykkääTykkää
Ravintola Patrona Menu | LaatuRavintolat
5.12.2014 at 16:00
[…] Matt Prestonin jalanjäljillä | masutoaitemu – 9-1-2013 · Mulla on vielä Patrona ja Boulevard Social kokeilematta, mutta ainakin Patronaan pitäisi ensi kerralla Suomessa päästä – niin paljon sitä on …… […]
TykkääTykkää
Ravintola Patrona Kotisivu | LaatuRavintolat
9.12.2014 at 16:20