masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Värioppia

leave a comment »

Istuin kampaajalla laitattamassa tummempaa mahonginsävyä hiuksiini. Aamulla hiukseni olivat vielä vaaleammat, joten olin valinnut persikanvärisen poskipunan. Tumman hiusvärin kanssa hempeä puna näytti niin väärältä kuin olla ja voi, olisi pitänyt olla takataskussa ruskeampi sävy.

poskipunat

En missään nimessä sano, että meikin on oltava täysin sävy sävyyn, tai että kynsissä ja huulissa pitäisi olla sama väri, mutta tiettyjen elementtien on sovittava yhteen harmonisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Esimerkiksi nude-huulipuna tarvitsee yhtä vaalean poskipunan kaveriksi, tummempi puna tekisi ihosta tunkkaisen näköisen. Ainoastaan kylmä pinkki sopii kaiken kanssa: se raikastaa ja kirkastaa aina ihon oman värin. Kuvassa vasemmalla on tarpeeksi kevyt sävy keskellä olevalle nude-punalle, oikeanpuoleinen on liian sininen.

Kierrätän käytössä kolmea punaa: MACin ”Pink Swoon” (yleispätevä pinkki), Estée Lauderin matkapakkauksen mukana tullut lämmin sävy (kuvassa oikealla) ja Lumenen persikkasävy ”Secret Blush” (kuvassa vasemmalla). Siveltimenä minulla on MACin oma, ja se on ihan huippu.

Hyvä niksi kirkkaiden ja voimakkaiden huulipunasävyjen kanssa on muuten käyttää huulipunaa myös poskille, tällöin ei voi mennä pieleen. Ja pitää myös muistaa, että lika barn leka bäst, eli jauhemaiset punat tulevat aina puuterin päälle, voidemaiset meikkivoiteen päälle.

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: