masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kumpi ja kampi tappeli. Kampa voitti.

with 16 comments

Olen heikkona äyriäisiin. Tarjoilen kampasimpukat monesti hernepyreen kanssa, mutta nyt testasin uutta reseptiä, josta tuli heti miehen suosikki.

kampasimpukka

Australian MasterChefin ensimmäinen voittaja Julie Goodwin opetti eräässä jaksossa kampasimpukoiden ja kukkakaalipyreen ohjeen. Päälle tulee vielä rapeaa pekonia. Muokkasin ohjetta hieman, lähinnä ajan ja tiskin säästämiseksi. Pyreen (ja pekonimurun) voi tehdä etukäteen, ja lämmittää simpukoiden paistuessa.

Olen muuten lievästi sanottuna katkera siitä, etten ole australialainen, enkä näin ollen voi osallistua heidän MasterChefiinsä! Opetusluennot ovat olleet huikeita, olen saanut niistä niin paljon oppia ja inspiraatiota ettei tosikaan. Olen listannut pitkän excelillisen ideoita, makuja ja ruokia kokeiltaviksi, joista kaikista on kiittäminen ohjelmaa. Huokaus.

Ainekset neljään alkupala-annokseen:

  • puolikas pieni kukkakaali
  • 1 dl täysmaitoa tai kermaa
  • suolaa, pippuria, muskottipähkinää
  • 25 g voita
  • 12 kampasimpukkaa
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • 2 siivua pekonia
  • hyppysellinen panko-korppujauhoja
  1. Pilko kukkakaali osiin, aja yleiskoneella pieneksi muruksi. Laita kattilaan maidon kanssa, ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia. Nosta liedeltä, anna jäähtyä hetki ja mausta sitten voilla ja mausteilla. Aja seos vielä kerran yleiskoneen läpi.
  2. Paista pekonit rapeiksi, ja tee niistä hakkelusta pankon kanssa. (Panko sitoo pekonin rasvaa, joten lopputulos on erityisen rapea.)
  3. Kuivaa kampasimpukat huolellisesti ennen paistamista, jotta ne paistuvat eivätkä kiehu. Paista ne kuumassa voi-öljyseoksessa rapeiksi, noin 2 minuuttia per puoli.
  4. Nosta lautasille pyrettä, kolme simpukkaa per lautanen, ja ripottele pekonimuru päälle. Lisäsin koristeeksi ja pieneksi potkuksi daikon-krassia.

Written by riitta

8.12.2012 klo 12:58

16 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Siis excelillinen ideoita, Riitta, olen hämmästynyt ja kateellinen. Mitä systematiikkaa! Tämä on ainakin mahtava resepti, ehdottomasti minun exceliini – joka tosin valitettavasti vain on ainoastaan päässäni ja unohdan sen takia puolet mitä piti tehdä. Voisitko opettaa tuollaista järjestelmällisyyttä?

    Olen jäänyt kans ihan koukkuun siihen ohjelmaan. Nyt kun en voi tehdä muuta, tuijotan sitä ruutu.fi:stä. Olen nyt menossa finaalissa, se katsotaan ehkä huomenna. Mikä sinua estää osallistumasta siellä, sehän olisi vain mahtavaa kaukomatkailua?

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    8.12.2012 at 13:09

    • Mä käytän ruoka-asioihin kaiken järjestelmällisyyteni, muille elämänaloille ei sitten riitäkään! 😀

      Niin ei kai sitä tarvitse olla kansalainen osallistuakseen, vai,,,?

      Tykkää

      riitta

      8.12.2012 at 13:15

      • Mitähän kaikkea sieltä sun X-files Excelistä oikein löytyykään? Minulla on sama vika kuin Jonnalla, unohdan puolet kaikista hyvistä aikomuksista.

        Australian Master on jotain sata kertaa parempi kuin Suomen. Se ei ole vain sitä pudotuskamppailua, vaan siellä myös oikeasti opitaan ja kisaajia tuetaan. Minusta Sikke ja muut on jotenkin ihan väärin ymmärtäneet sen formaatin.

        Hieno annos. Minun pitäisi kanssa opetella nuo kampasimpukat.

        Tykkää

        Ankerias Vipunen

        8.12.2012 at 13:44

      • Siellä on vaikka mitä, asiasanoista kokonaisiin reseptilinkkeihin. Värikoodattuina tietenkin. 😃 Aussit saa niin paljon enemmän ohjelmasta, on muutakin kuin pelkkä ruokakilpailu. Suomen versio ei yllä samaan.

        Tykkää

        riitta

        9.12.2012 at 10:23

  2. Kampasimpukkia, nammmmm. Haaveilen siitä, että joskus asuisin örkkimeren äärellä ja saisin simpukoita suoraan merestä.

    Tykkää

    luimupupu

    8.12.2012 at 13:38

  3. Ihan samaa olen ajatellut pääalaspäinkisasta, ne master classit ovat upeita. Muutenkin olen poiminut ruokasanastoa puhelimeni muistiin sieltä ja eilen katsoin nettitv:stä finaalin. Oli kyllä vaikea päättää kumman puolella olisi, kun kumpikin oli niin symppis 🙂

    Tykkää

    Campasimpukka

    8.12.2012 at 16:18

  4. Tämä ja moni muu jäi mun kokkauslistalle Masterchefistä. Mitä mä ny teen kun se loppui?

    Tykkää

    Anna

    8.12.2012 at 18:28

    • Kyllä putosi elämältä pohja. Downton Abbeykin tulee vain kerran viikossa.

      Tykkää

      riitta

      9.12.2012 at 10:20

  5. Ooh, nam! Kyllä kelpaisi tuo annos tällekin äyriäisfanille!

    Meillä tuli täällä etelä-afrikkalainen versio Master Chefistä puolisen vuotta sitten ja nyt haetaan jo toiselle kaudelle kilpailijoita. Suomi-versio kalpenee kyllä tämänkin rinnalla…

    Tykkää

    La fille du vent

    10.12.2012 at 09:19

    • Pöh, muiden maiden versiot on näemmä järjestään parempia kuin Suomen… Täällä keskitytään ihan vaan kilpailuun, muualla ruoka tuntuu olevan pääosassa. Katsojakin saa jaksoista enemmän irti.

      Tykkää

      riitta

      10.12.2012 at 09:28

  6. Tuo on varmaan ihan mielettömän hyvää! Täälä on nyt just käynnissä MasterChefin 3 tuotantokausi,erittäin värikäs;D

    Tykkää

    Yaelian

    10.12.2012 at 15:47

    • Höh, meidän Master näemmä kalpenee kv-versioiden rinnalla. 😦

      Mulla on ongelmia kommenttien näkymisen kanssa, toivottavasti fiksautuu pian.

      Tykkää

      riitta

      10.12.2012 at 16:56

  7. Tulikohan kommenttini perille…

    Tykkää

    Yaelian

    10.12.2012 at 15:48

  8. […] käy käsittämättömän hyvin yksiin kampasimpukoiden kanssa. […]

    Tykkää


I live for comments!