masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Ei mitään uutta auringon alla

with 8 comments

… ja juuri siksi niin hyvää: rakkaudella ja hartaudella uunissa haudutetut naudanlihakääryleet.

Anna Bergenström on Ruotsin vastine Anna-Maija Tantulle. Pitkän linjan ruokatoimittaja ja keittokirjailija puhuu ruotsalaisen perinneruoan puolesta, muttei pane pahakseen kansainvälisen keittiön suurta suosiotakaan. Nainen minun makuuni: hyvä ruoka on hyvä ruoka on hyvä ruoka.

Luin Feminasta Annan haastattelun, ja mietin koko ajan, miksi nimi on niin tuttu. Sitten muistin, että olin saanut yhden hänen keittokirjoistaan lahjaksi. Piskuinen ”Annan kotiruokaa” -kirja oli vaan hautautunut järeämpien kirjojen väliin. Selatessa tuli tyyni olo: hyviä, yksinkertaisia ruokia ihan tavallisen ruokakaupan antimista. Toki kokkaan mielelläni vaativia juttuja, haaveilen molekyyligastronomiasta ja rakastan metsästää eksoottisia raaka-aineita etnoruokakaupoista, mutta etenkin tähän vuodenaikaan on rauhoittavaa voida luottaa perusmakuihin. Savolainen verenperimäni hyrisee: naatitaan, ei hötkyillä.

Tarjosin rullat perunaröstin ja suolakurkkujen kanssa.

Neljän hengen annokseen tarvitaan:

  • 4 ohueksi nuijittua lehtipihviä
  • suolaa, valkopippuria
  • puolikas rasia anjovisfileitä
  • 1 pieni punasipuli
  • voita paistamiseen
  • cocktail-tikkuja
  • liemikuutio ja 4 dl vettä
  • 4 kokonaista maustepippuria

Kastikkeeseen:

  • 4 dl paistinlientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Silppua sipuli ja anjovikset pieneksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Levitä nokare täytettä lihalle, kääri rullalle ja kiinnitä tikuilla. Paista rullat ruskeiksi voissa, ja siirrä rullat uunivuokaan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada rullien päälle. Lisää loppu vesi, murustele liemikuutio joukkoon ja lisää vielä maustepippurit. Hauduta uunissa noin tunti.

Nosta rullat pois vuoasta ja siivilöi liemi talteen. Jos lientä ei ole kasassa 4 desiä, lisää vettä. Sulata voi kattilassa, ripottele jauhot päälle. Lisää liemi ja kerma, anna hautua 3-4 minuuttia. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada kastike rullien päälle.

Written by riitta

23.11.2012 klo 09:42

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kiitos muistutuksesta, meilläkin on pari Annan kirjaa. Niissä on hyviä ohjeita, mutta jostain syystä ei tule kovin usein tehtyä.

    Tykkää

    luimupupu

    23.11.2012 at 10:46

    • Tämä oli ensimmäinen kokeiluni Annan resepteillä, kirja on niin pieni ja (turhan) vaatimaton, että jää isojen glossy-julkaisujen jalkoihin.

      Tykkää

      riitta

      23.11.2012 at 12:16

  2. Ja taas kaunis ja herkullinen kuva, ihanat syvät värit. Rullatkin maistuivat varmasti ihanilta🙂

    Tykkää

    Pandice

    23.11.2012 at 11:30

  3. Nam!

    Mun pitäisi oikeasti oppia nauttimaan ja lopettaa jatkuva hötkyily.

    Tykkää

    Huli

    23.11.2012 at 15:33

  4. Peruasioiden pariin, ne nyt vaan ovat parhaita. Anna kokkaa nykyään keittokirjoja tyttärensä kanssa. Meilläkin taitaa olla joku Annan opus, mutta aika vähällä käytöllä.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    23.11.2012 at 19:04

    • Joo, niin kokkaa. Tai siis tyttärensä vissiin hoitaa kuvat ja stailauksen, mutsi kokkaa.

      Tykkää

      riitta

      23.11.2012 at 22:19


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: