masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kaikki kiva kielletään

with 8 comments

Luin britti-Voguen sivuilta hämmentävän uutisen: Chanel No 5:n valmistus uhkaa loppua, sillä siinä käytetty ainesosa on EU:n allergisoivien tuotteiden listalla. Lisäksi EU-suositusten mukaan listalla olevien aineiden määrää tulisi rajoittaa 0,01 %:iin.

Kyseessä on sammallaji, jota käytetään Chanelin lisäksi mm. Thierry Muglerin Angelissa ja Miss Dior –hajuvedessä. Määräysten noudattaminen luonnollisesti muokkaisi hajuvesien koostumusta.

Marilynin yöasua on valmistettu vuodesta 1921. Reseptiä ei ole vaihdettu sinä aikana. Tietääkseni kukaan ei ole kuollut tuoksun käyttöön. Jos joku on saanut allergiaoireita siitä, niin toivoakseni ihmiset ovat kyllin fiksuja lopettaakseen ärsyttävän tuotteen käytön.

Ehdotus on luonnollisesti kirvoittanut kipakoitakin kannanottoja, ja hajuvesivalmistajat ovat huolissaan, minkälaiseksi tilanne vielä kehittyy. Jotkut povaavat hajuvesiteollisuuden kuolemaa (eipäs nyt liioitella kuitenkaan), jotkut tyytyvät toteamaan, että lienee parasta kehittää synteettinen vaihtoehto kyseiselle sammaleelle. Hajuvesinenä Roja Dove ihmettelee mielestäni osuvasti, miksi samaan aikaan pitää varoittaa hajuveden sisältävän esimerkiksi basilikaa, mutta ravintoloissa kokit käsittelevät basilikaa ja sen sisältämää eteeristä öljyä joka päivä ilman, että EU:ta kiinnostaa.

Mitä mieltä olette, ihan oikein vai ihan plääh? Itse en käytä mitään tässä jutussa mainituista hajuvesistä, joten sikäli asia ei koske minua, mutta maalaisjärkeni kyllä hakkaa päätä seinään. Ei kaikkea kannata eikä voi kääriä kuplamuoviin.

Kuva: http://www.vogue.co.uk

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kyllä tuntuu, että joskus joissakin asioissa mennään liiallisen suojelemisen puolelle. Tuo hajuvesiasia on mulle niin vieras, jotta siitä en pysty kovin kovasti mitään sanomaan…

  Tykkää

  Nina

  14.11.2012 at 15:40

  • Hajuvesistä on aikoinaan poistettu paljon oikeasti haitallisia aineita (mm. karsinogeenejä), mutta että pitäisi lakata käyttämästä luonnonmukaisia ainesosia vain siksi, että joku jossain ehkä mahdollisesti voisi kenties olla allerginen – ei mene kaaliin.

   Tykkää

   riitta

   14.11.2012 at 15:49

 2. Huolestuttavaa, että tuollainen luonnollinen raaka-aine nähdään niin vaarallisena. Mieluummin puuttuisivat synteettisten aineiden käyttöön. Mutta minullapa ei olekaan ymmärrystä hajuvesien valmistuksesta 😉

  Tykkää

  La fille du vent

  14.11.2012 at 16:28

  • Ihan totta, munkin mielestä tässä haukutaan nyt ihan väärää puuta, ainakin näin maalikon näkövinkkelistä.

   Tykkää

   riitta

   14.11.2012 at 16:39

 3. Eikös niille synteettisillekin aineille voi yhtä lailla olla allerginen tai herkkä? Itse kun olen hieman herkkis niin eräästä herkän ihon tuotteesta sain aikoinaan melko voimakkaankin reaktion, joten eipä se vielä takaa mitään vaikka olisi kuinka mukamas herkälle iholle suunnattu hellävarainen tuote. Ja tässä yksi aamu piti herättää mieskin kesken unien sillä kun nousin ja menin katsomaan peiliin oli näky sellainen että ei voinut kuin nauraa, vaikka varmaan olisi pitänyt itkeä 😀 Tuli nimittäin kuljettua se päivä visusti huivi naaman edessä ulkona, huulet turposivat allergisen reaktion takia niin paljon että näytin ihan epäonnistuneen plastiikkakirurgian uhrilta 😀
  Aiheuttajaksi epäilen erästä huulirasvaa, mutta en ole vielä uskaltanut kokeilla sitä uudestaan kun ei huvittaisi toista päivää piilotella huivin takana jos reaktio on samanlainen 😮

  Tykkää

  Wee Piglet

  14.11.2012 at 19:49

  • Kauheaa, voin kuvitella tilanteen, poor you! Tosiaan, mille tahansa aineelle voi olla allerginen/herkistynyt, luonnonmukaisille JA synteettisille. Ihmisillä on mitä ”omituisimpia” yliherkkyyksiä, joten niitä ei mitenkään voi kattavasti kieltää.

   Tykkää

   riitta

   14.11.2012 at 22:08

 4. Tämä on nyt se sama hajuvesi, jota Coco siinä leffassa haistelee? Coco Chanel & Stravinsky? Ois kyllä harmi.

  Tykkää

  Ankerias Vipunen

  16.11.2012 at 11:03


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: