masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Hävikistä herkuksi: pastanjämistä espanjalainen lounasmunakas

with 10 comments

Meillä jää harvemmin perunoita yli, mutta pastaa valitettavasti sitäkin useammin. Pastanjämille on jotenkin vaikea keksiä jatkojalostusvaihtoehtoja, mutta keksin kokeilla niiden upottamista tortillaan ihanan uuden The Simple Things –lehden vinkin perusteella.

Tortilla Espanolahan tehdään perinteisesti perunasta ja sipulista. Pastavarianttiin laitoin simpukkapastaa, kevätsipulia ja herneitä. Määristä tuli minulle lounas kotikonttorilla, nostakaa määriä jos syöjiä on useampia. Tortillan seuraksi ei tarvita muuta kuin pari kirsikkatomaattia suola- ja pippurirouheella – sekä tietysti elämäneliksiiriäni Zero Cokista.

Ainekset yhden hengen tortillaan:

  • kourallinen, noin desi (simpukka)pastaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa, pippuria,
  • 2 rkl kermaa (tai maitoa)
  • 1 kevätsipuli
  • 0,5 dl pakasteherneitä
  • oliiviöljyä paistamiseen

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rikki. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää kerma ja sekoita.

Laita pannu kuumenemaan öljyn kanssa. Pilko kevätsipuli pieneksi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä, ja lisää sitten herneet ja pasta. Pyörittele hetki ja lisää munaseos. Alenna lämpöä reilusti, ja anna munaseoksen hyytyä hiljalleen. Tortillaa ei tarvitse välttämättä kääntää, riittää, että yläpuoli hyytyy. Pohjasta tulee kauniin ruskea.

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Niin, se lounascatering-yritys…? À quand?

    Tykkää

    Pandice

    13.11.2012 at 14:28

    • Thanks luv! ❤

      Tässä on ihan oma ammu ojassa, ei jaksa vetää voileipiä joka päivä lounaaksi. Tai puolikasta keksipakettia.

      Tykkää

      riitta

      13.11.2012 at 15:01

  2. Lounasmunakkaat on ihan parhaita; tulee käytettyä tähteet jääkaapista, niitä voi varioida (eli ei kyllästy nopeasti), valmistuu nopeasti ja ovat täyttäviä.

    Tykkää

    La fille du vent

    13.11.2012 at 15:23

    • Sinäpä sen sanoit, voi tosiaan muunnella loputtomiin, ja tarvikkeet on aina olemassa (mulla on aina paketti munia). 🙂

      Tykkää

      riitta

      13.11.2012 at 15:25

  3. Hävikistä herkuksi jälkeen meillä ei ole jäänyt yhtään pastaa, minä olen ihan oikeasti alkanut punnita ne joka kerta. Mutta tämä munakas on kyllä tosi herkunoloinen!

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    13.11.2012 at 18:40

    • Huokaus, mäkin muistan aina joskus mitata… Joskus vaan vesi kiehuu jo ja kastikekin on viittä vaille valmis, niin sitten joutuu hulauttamaan silmämääräisesti. Noh, vatsani kiittää sitten lounasaikaan! 😀

      Tykkää

      riitta

      13.11.2012 at 20:15

  4. Teen usein erilaisia munakkaita, mutta eipä ole koskaan tullut mieleen viskellä mukaan pastaa! Kiitos vinkistä, nyt pastaa ei ehkä menee enää niin paljon roskiin..

    Tykkää

    Huli

    14.11.2012 at 07:50

    • Helpotus, en ole ainoa… Tuli muuten oikein Mallikas Munakas pastan kanssa, kokeilkaa ihmeessä vaikka kiirepäivinä.

      Tykkää

      riitta

      14.11.2012 at 09:58

  5. Paistettu pasta on vaan niin hyvää! Mä voisin keitellä pastaa pelkästään tätä varten enkä käyttää mitään jämiä.

    Tykkää

    Anna

    19.11.2012 at 15:31

    • No todella, pitänee huomenna keittää pastaa ihan vaan lounasmunakkaan vuoksi…

      Tykkää

      riitta

      19.11.2012 at 15:43


Jätä kommentti La fille du vent Peruuta vastaus