masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Valoa kansalle

with 13 comments

Pimeimpien kuukausien koittaessa törmäsin lähes kirjaimellisesti isoon ongelmaan: ihmiset eivät käytä heijastimia.

Meinasin ajaa männä viikolla lenkkeilijän päälle, joka tuntui hyppäävän eteeni kuin tyhjästä. En ajanut liian lujaa, yritin tihrustaa pimeässä ja tihkusateessa eteeni parhaani mukaan, mutta en vaan yksinkertaisesti nähnyt miestä ennen kuin oltiin jo nokikkain. Kiireestä kantapäähän tummiin pukeutunut hahmo ei erottunut silmissäni mitenkään tiestä.

Syyllistyn ihan samaan: käytän tummia vaatteita, ja unohdan heijastimen kotiin. Arkitakkini on maastopuvun vihreä, ulkoilutakkini nerokkaasti musta, samoin kuin toppatakkini… Läheltä piti –tilanteesta säikähtäneenä tilasin liudan heijastimia koko perheen käyttöön. Tilasin ison satsin tarkoituksella, riittääpähän meille jokaiselle, ja joka takkiin ja laukkuun. Ei tekosyitä, ”no mutku se roikkuu toisen takin hihassa”.

Aarikan tarjonnasta valikoin nämä, eikö olekin ihana pöllö?

Saintexilta tilasin sievempiä heijastimia itselleni, tuon sulan voi kiinnittää vaikka saappaan varteen.

Eero Aarnion klassikot toimivat nätisti myös heijastimina.

Kuvat: Saintex Oy ja http://www.aarikka.com

13 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hyvä päätös, pitäisi tehdä ihan sama. Mietin juuri yhtenä päivänä, kun vaelsin tummissani, ettei minua ole edes mahdollista nähdä. Ja autolla ajaminen on aika kauheaa näinä aikoina, koska pimeydessä vaeltavien näkeminen on kovin, kovin vaikeaa.

  Tykkää

  suolaajahunajaa

  3.11.2012 at 13:11

  • Just näin, en tajua miksen ole käyttänyt säntillisesti heijastinta, kun tiedän, miten näkymättömiä ihmiset ovat auton sisältä katsottuna pimeällä.

   Tykkää

   riitta

   3.11.2012 at 13:12

 2. Ostin viime talvena hirvi-heijastimen jonka nimi oli jo valmiiksi Hirvonen, eihän sellaista voinut jättää kauppaan. Nykyisin on kyllä ihanaa valikoimaa heijastimissakin.

  Tykkää

  Anna

  3.11.2012 at 13:48

  • Ihana, Hirvi Hirvonen! 😀 Totta kai sille piti antaa hyvä koti. Tosiaan mahtava valikoima, ei tarvitse tyytyä Osuuspankin-logoheijastimeen…

   Tykkää

   riitta

   3.11.2012 at 14:02

 3. Tosi hyviä vinkkejä, kiitos! Suuntasin heti Saintexille.

  Tykkää

  Pandice

  3.11.2012 at 15:17

 4. Monilla taitaa olla harhaluulo, ettei kaupungissa tarvitse heijastinta, eivät taida katsoa autossa istuessaan tai pyörällä kulkiessaan, kuinka huonosti heijastimettomat ihmiset näkyvät. Pyöränlamppujakin soisin näkeväni enemmän.

  Tykkää

  luimupupu

  3.11.2012 at 15:25

  • Nimenomaan, mä sain kunnon wake up callin – lenkkeilijä tuntui ilmaantuvan tyhjästä. o_O Pyörälamputkin olis tosiaan tosi pop.

   Tykkää

   riitta

   3.11.2012 at 15:35

 5. Aarikan noppa ja pöllö ovat noista södeimmät. 🙂

  Itse olen kiinnittänyt heijastimet jo tunnollisesti takkeihin, mutta ne eivät vaan pysy mun takeissa kovin kauaa kiinni. Kahdesta takista olen jo tänä syksynä heijastimen jonnekin hävittänyt.. Mihin hittoon nekin voi aina hävitä ja tippua?!

  Tykkää

  Huli

  3.11.2012 at 19:30

 6. Hirvonen, voi että sellaisen ottaisin heti minäkin 😀

  Aika paljon hienompia heijastimia kuin mitä meillä on käytössä, tosin ne omani ovatkin ilmaiseksi saatuja tai kadulta löydettyjä niin en ole niitä ulkonäön vuoksi valinnut 😀
  Lisäksi ostin juuri viikko sitten pitkät pätkät ommeltavaa heijastinnauhaa, jota ajattelin kiinnitellä sopiviin vaatteisiin ja koiran tarvikkeisiin niin on ainakin jotain heijastavaa mukana jos heijastin unohtuisi tai tippuisi 🙂

  Tykkää

  Wee Piglet

  5.11.2012 at 16:17

  • Hirvonen on varmasti ihana, mäkin ottaisin!

   Heijastin kuin heijastin, pääasia että se on. Koiraankin kannattaa kiinnittää lisävaloa, tummia koiria ei vaan erota tiestä. Sutkilla ei tosin ole tätä ongelmaa… 😉

   Tykkää

   riitta

   5.11.2012 at 16:23

   • Sutki tosiaan erottuu pimeälläkin aika hyvin, meillä onkin sitten vaan ongelmana päiväaikaan lumihangesta erottuminen kun sinne se maastoutuu melkein täysin. Erinäisiä kertoja olen varsinkin jäällä ilman hihnaa lenkkeillessä ihmetellyt että missä se koira on kun ei sitä vaan näe vaikka ihan lähellä touhuaisi 😀

    Tykkää

    Wee Piglet

    6.11.2012 at 15:47


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: