masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Aikuisten muovailuvaha

with 33 comments

Olen hurahtanut kotitekoiseen pastaan. Olen pitänyt oman pastan tekoa jotenkin vaikeana ja vaivalloisena, mutta se onkin helppoa ja palkitsevaa.

Yleiskoneessani on pastantekoon tarvittavat lisäosat, joilla saan tehtyä pitkää pötköä, makaroneja tai ohutta levyä. Kyllä kuulkaa hymyilyttää joka kerta, kun paksu taikina hiljulleen muotoutuu silkkiseksi, paperinkevyeksi levyksi, tai kun taikinamassa tulee suuttimesta täydellisinä makaroneina. Ruoanlaitto on parhaimmillaan terapeuttista ja meditatiivista, pastanteko etenkin. Olen kokeillut maustaa pastaa persiljalla ja mustapippurilla, silläkin saa kivasti vaihtelua annoksiin.

Stockmannin Herkun tryffeliviikkojen kunniaksi tein makaroneja ricotta-tryffeli-kastikkeessa: maku on mehevän kermainen ja maanläheinen.

Ainekset (neljälle):

  • 125 g ricottaa
  • 1 pieni tryffeli
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • kourallinen persiljaa silputtuna
  • suolaa, pippuria
  • 280 g pastaa
  1. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
  2. Sekoita kulhossa ricotta, sitruunan kuori, suola ja pippuri (lisää vähitellen ja maistele).
  3. Keitä pasta kypsäksi ja sekoita kastikkeen joukkoon.
  4. Raasta tryffeliä annosten päälle.

IN ENGLISH:

I’ve recently started to learn how to make my own pasta. There’s really nothing better than playing with this adult play-doh!

Truffle and ricotta pasta is a perfect autumn-winter dish. The taste is creamy and earthen. This recipe serves four persons, and can just as well be made with dry pasta if you prefer.

Ingredients:

  • 125 g of ricotta cheese
  • 1 small truffle
  • the zest of ½ lemon
  • salt and pepper to taste
  • 280 g pasta (e.g. tagliatelle)
  1. Start boiling (salted) water for the pasta.
  2. In a bowl, mix the ricotta, lemon zest and seasonings together.
  3. Cook the pasta, and toss it into the ricotta-mixture and blend everything well together.
  4. Shave the truffle evenly on top of the portions.

33 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oh, kuulostaa todella herkulliselta ja ihanan yksinkertaiselta (paitsi se itse tehty pasta :D)!

    Tykkää

    La fille du vent

    29.10.2012 at 10:01

    • Tosiaan simppeli resepti, ja vielä helpompi jos käyttää kuivapastaa. Mä oon nyt niin innoissani tuosta pastakoneesta, että tekisi mieli tehdä joka päivä…😉

      Tykkää

      riitta

      29.10.2012 at 10:05

      • Mullakin on ollut mielikuva, että pastan tekeminen on monimutkaista tai ainakin aikaavievää. Kuinka kauan/ vähän aikaa siihen oikein menee?

        Tykkää

        La fille du vent

        29.10.2012 at 10:09

      • Taikinan tekoon menee reilu viitisen minuuttia: ensin pari minuuttia yleiskoneessa ja sitten loput käsin että tulee sileä taikina. Taikinan pitää toki antaa levätä puolisen tuntia jääkaapissa, mutta sillä aikaa voi tehdä kastikkeen. Taikinan veivaaminen on tosi nopeaa puuhaa, siis ihan minuuttipeliä (vaikka veivaisi pastakonetta käsin). Ja tuorepastahan kypsyy ihan parissa minuutissa.

        Tykkää

        riitta

        29.10.2012 at 10:13

      • Olen yllättynyt! Nyt vaan puuttuu se yleiskone, josta olen kyllä yrittänyt joulupukille vinkkailla🙂

        Tykkää

        La fille du vent

        29.10.2012 at 10:16

      • Mä olin viime vuonna tosi kiltti ja sain pastalisäosan omaan Kenwoodiini, joten voin vihjaista pukille että nyt on sun vuoro!😀

        Tykkää

        riitta

        29.10.2012 at 10:20

      • Jee!😀

        Tykkää

        La fille du vent

        29.10.2012 at 10:22

  2. Tosi kaunis tryffelikuva – valo kuin jossain vanhassa flaamilaisessa taulussa🙂

    Tykkää

    Pandice

    29.10.2012 at 10:24

    • Voi jehna miten upea kehu, KIITOS! Tryffeli oli kyllä kovin kiitollinen linssilude…😀

      Tykkää

      riitta

      29.10.2012 at 10:27

  3. Minä olen vielä vähän kaveriasteella omatekoisen pastan kanssa:) Mutta muutama raviolikokeilu on takana. Ja sitä tryffeliäkin löytyisi! Ehkä ensi viikonloppuna..

    Tykkää

    Campasimpukka

    29.10.2012 at 10:32

  4. Pitäisikin kaivaa pastakone esiin, sitä ei ole veivattu pitkään aikaan. Lasagnea ja erilaisia ravioleja olemme tehneet useampaan kertaan mutta muut pastat ovat vielä ”pitäisi”-listalla.
    Hieno tryffeli!

    Tykkää

    luimupupu

    29.10.2012 at 10:37

    • Kiitos, se oli oikein kuvauksellinen tryffeli!😀

      Mä tässä googlailen erilaisia raviolireseptejä, niitä haluan tehdä seuraavaksi.

      Tykkää

      riitta

      29.10.2012 at 10:38

  5. Meilläkin on Kenwoodin yleiskone ja siihen muutama pastaterä, mutta jäin miettimään sitä pastataikinan konsistenssia. Kenwoodin mukana tulevassa ohjekirjasessa on taikinan ohje, mutta se on muistaakseni enemmänkin murumaista kuin kuvailemaasi silkkistä pötköä. Teetkö jollain omalla ohjeella taikinan? (mä muuten katsoin eka, että ensimmäisessä kuvassa on karhunvatukka ja mietin, että miten hitossa se liittyy pastaan :D)

    Tykkää

    Liisa

    29.10.2012 at 11:13

    • Hih, karhunvatukkapasta ei _ehkä_ ihan toimisi…😀

      Jos teen nauhapastaa (mulla on siis koneeseen pastatela levyihin ja sitten suutin makaronille), niin teen normaalin pastataikinan ja vedän sen sitten telan läpi ja leikkaan veitsellä. Jos teen makaronia, teen koneen mukana tulleen ohjeen mukaan murumaisen taikinan, koneen truutta prässää sen siististi suuttimista makaronin muotoon. Vaikeasti selitetty, mutta se Kenwoodin ohje siis toimii.

      Tykkää

      riitta

      29.10.2012 at 12:08

      • Joo mekin ollaan sitä murutaikinaa testattu makaroniterällä, kun ei siis olla vielä hankittu pastatelaa. Mutta oikein hyvä tietää tulevaisuutta ajatellen!

        Tykkää

        Liisa

        29.10.2012 at 15:14

  6. Tulee itku, toi näyttää niin herkulta!
    Mun pitäisi nyt kyllä hankkia se pastamasiina ensitilassa, olis niin monta ohjetta joita sormet syyhyten haluaisin päästä testaamaan.

    Tykkää

    Anna

    29.10.2012 at 11:41

    • Pasta on ihan muutenkin mun suosikki, mutta se – kuten kaikki muukin itsetehtynä – on kotikutoisena jotenkin vielä maistuvampaa.

      Saisko sun yleiskoneeseen myös lisäosan pastalle? Tykkään omastani just sen takia, ettei vie liikaa tilaa.

      Tykkää

      riitta

      29.10.2012 at 12:10

      • Mulla on monitoimikone, semmonen silppuavaa sorttia, jaa siihen ei sellaista lisävempainta saa.

        Tykkää

        Anna

        29.10.2012 at 12:13

      • Eihän pastakone mikään jättiläinen toisaalta ole. Mä nyt yllytän kaikkia pastantekoon kun olen itse nähnyt valon!😀

        Tykkää

        riitta

        29.10.2012 at 12:17

  7. Mulla on ikuisuus sitten ostettu pastakone,mutta koskakohan sitä viimeksi olen käyttänyt;siellä se pölyttyy hyllyllä. Kiva ja herkulliselta kuulostava pastaruoka.En ole koskaan vielä käyttänyt tryffeliä mutta kerran kun söin jotain,missä sitä oli,ihmettelin mistä se koko haloo on peräisin.Voi olla että se ei ollut hyvää tryffeliä…..

    Tykkää

    Yaelian

    29.10.2012 at 15:44

    • Tryffeleitä on taatusti monenlaisia ja -laatuisia. Niissä on sellainen metsäinen, syvä maku, josta tietenkään kaikki ei tykkää.

      Tykkää

      riitta

      29.10.2012 at 16:22

  8. Pastantekemisessä on jotain terapeuttista. Meillä on tosin vain sellaiunen ihan perusvehje, ei mitään ihanaa makaronimuottia tai muuta. Luen juuri Murun keittokirjaa ja siinä on tryffelistä tehty myös mm. tryffelirisottoa ja tryffelimunakokkelia. Vähänkös maistuisi…

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    29.10.2012 at 20:00

  9. On kyllä hienosti onnistuneet kuvat. Saako udella, että millaisissa hinnoissa tuollaiset tryffelipallukat liikkuu?

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    30.10.2012 at 13:00

    • Kiitos kuvakehuista, olin kovin tyytyväinen itsekin.

      Tryffelipurkki (2 pientä tryffeliä öljyssä) maksoi muistaakseni seitsemisen euroa. Mutta: tää oli talvitryffeli ja ikäänkuin säilöttyä kamaa, siksi halvempi hinta. Olen joskus törsännyt tuoreeseen tryffeliin, ja maksanut siitä reilu 20 euroa – siis ihan minipalasta.

      Tykkää

      riitta

      30.10.2012 at 13:10

  10. Olen kerran kokeillut tehdä pastaa, ja jäi siihen yhteen kertaan kun minulla ei ole mitään yleiskoneita tai mitään niin ainakin minun tahmatassuilla oli liian sotkuista ja aikaa vievää puuhaa tehdä kokonaan käsin vaikka ihan syötävää sain aikaiseksi niistä😀

    Tykkää

    Wee Piglet

    2.11.2012 at 13:55

    • Hih, kieltämättä sottaista puuhaa, tuntui että pastasuikaleita oli joka paikassa!😀 Mutta hauskaa, ehdottomasti.🙂

      Tykkää

      riitta

      2.11.2012 at 14:14

  11. […] viimeksi kirjoitin pastasta ja tryffeleistä, löimme Campasimpukan (linkin kautta näette, mitä upeaa hän sai tryffelistä aikaiseksi) […]

    Tykkää

  12. […] joka tosin rikottiin samantien. Toiseksi en ole koskaan tehnyt mitään itse tryffelistä (Masutoaitemussa ja Campasimpukassa näytettiin mallia tryffelipastalla). Se ei kuulu keittiömme […]

    Tykkää

  13. […] joka tosin rikottiin samantien. Toiseksi en ole koskaan tehnyt mitään itse tryffelistä (Masutoaitemussa ja Campasimpukassa näytettiin mallia tryffelipastalla). Se ei kuulu keittiömme […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: