masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Vanhan liiton pannari

with 10 comments

Pääsin muutama viikko sitten Arla Ingmanin emännöimään tilaisuuteen kuulemaan uusia tutkimustuloksia suomalaisten suhteesta luomuun.

Teen jutun tuloksista myöhemmin, mutta halusin jakaa teille herkkuvinkin viikonlopun alla. Arla on nimittäin tuonut markkinoille Vanhanajan täysmaidon. Maito on homogenoimaton, joten rasva nousee luonnostaan maidon pintaan. Purkkia pitää siis ravistella kunnolla ennen käyttöä. Maito valmistetaan kotimaisista aineksista Hämeenlinnassa.

Kokeilin täysmaitoa pannukakkuun, ja kyllä tuli muuten mehevä ja täyteläinen lopputulos. Samoin cappuccino täysmaidosta tehtynä oli erityisen hyvä.

Meillä saa laittaa pannarin päälle oman maun mukaan jäätelöä, sokeria, kermavaahtoa tai kinuskikastiketta. Itse vedän perinteistä linjaa, ja syön pannarini vadelmahillon kanssa.

Rentouttavaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua ihanat lukijat! Pääsen itse illalla ravintola Sea Horseen ja KOM-teatterin Karkkipäivää-näytelmään, ei todellakaan pässimpi aloitus lepopäiville.

Written by riitta

12.10.2012 klo 09:21

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tuota maitoa pitää kyllä kokeilla cappuccinon teossa, se aivan optimaalinen maito on vielä ollut löytymättä!

    Tykkää

    Campasimpukka

    12.10.2012 at 10:23

    • Suosittelen, tulee sellainen just hyvä topakka vaahto. 🙂

      Tykkää

      riitta

      12.10.2012 at 10:33

  2. Mietin juuri tässä yksi päivä kaupassa, että voisin ostaa Vanhanajan täysmaitoa. Jätin sitten kuitenkin tölkin hyllyyn kun en yhtään tajunnut mitä sana ”homogenoimaton” tarkoittaa. Tässä ei itse enää pysy perässä siitä mitä tuotteita olisi oikeasti hyvä kaupasta ostaa.. Jonkun pitäisi opastaa mua, että ymmärrän mistä tiedän, että tuote on oikeasti luomu, luontoystävällinen, lisäaineeton sekä muutenkin kaikin puolin ostamisen arvoinen.

    Pieni ihminen menee ruokakaupassa nykyään ihan sekaisin kun sieltä yrittää ostaa niitä fiksuja tuotteita!

    Tykkää

    Huli

    12.10.2012 at 10:26

    • Sanos muuta! Just luin Glorina Ruoka & Viinistä, että villi _meri_siika ei olisi hyvä & ekologinen kala, vaan pitäisi suosia villiä _sisävesi_siikaa tai kasvatettua… Ja mä olisin iloisesti sanonut, että villi kuin villi on aina parempi vaihtoehto, vähän niin kuin riista.

      Tykkää

      riitta

      12.10.2012 at 10:36

  3. Maito sellaisenaan saa minussa aikaan yök-reaktion,mutta leivonnassa ja kahvissa tuo varmaankin on mainio!

    Tykkää

    yaelian10

    12.10.2012 at 16:40

    • Jep, mäkään en juo maitoa sellaisenaan, käytän vain ruoanlaitossa ja kahvin seassa.

      Tykkää

      riitta

      13.10.2012 at 09:34

  4. Ihana aloitus viikonlopulle – siis ihan koko setti pannarit, teatteri ja Sikala. Vanhan liiton maitoa pitääkin kokeilla tähän. Testasin viime viikolla pannaria speltista. Se antoi aika kivan maun pannariin – joka tosin on perinteisenäkin ihan suosikkejani 😉

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    13.10.2012 at 20:49

    • Oli harvinaisen kiva alku viikonlopulle, teatteri oli rankka mutta erinomainen kokemus.

      Voin kuvitella, että speltti tuo oman je ne sais quoinsa pannariin.

      Tykkää

      riitta

      14.10.2012 at 11:04

  5. Pannukakku on kyllä nannaa 🙂
    Meillä on yleensä sen kanssa mansikkahilloa, itse pidän myös omenahillosta mutta sitä on harvemmin kun vain minä syön sitä niin sitten loppu menee helposti vanhaksi kun en välttämättä ehdi koko purkkia itsekseni syödä.

    Tykkää

    Wee Piglet

    13.10.2012 at 21:19

    • Jep, mansikka- tai vadelmahillo käy, en käy nirsoilemaan! 😀

      Tykkää

      riitta

      14.10.2012 at 11:02


Jätä kommentti suolaajahunajaa Peruuta vastaus