masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Timjamitaikinoitu kantarellikeitto

with 5 comments

Valon puute ja jatkuva veden lätinä ränneissä ei juuri inspiroi kokkaamaan tavallista arkiruokaa kummoisempaa. Sunnuntaina otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja tsemppasin illallisen alkuruoan suhteen.

Timjamilla ja parmesanilla maustettu taikinakuori tekee keitosta hivenen ruokaisamman, ja antaa lisämakua annokseen. Taikinan alle voi kätkeä myös esimerkiksi sipulisopan, tuolloin maustaisin sen gruyère-juustolla.

Keitossa on käytetty pekonia, mutta sen voi jättää mainiosti poiskin. Samoin kanaliemen voi vaihtaa kasvisliemeksi. Jos jätät pekonin pois, lisää hiven suolaa keittoon.

Ainekset (4 hengen alkupalaksi):

  • 400 g kantarelleja
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 siivua pekonia
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 5 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • mustapippuria
  • 2 pientä levyä voitaikinaa
  • parmesanraastetta
  • timjamia
  1. Jos käytät valmistaikinaa, ota se hyvissä ajoin pakkasesta sulamaan. Napsauta samalla uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla. Nosta palaset sivuun odottamaan.
  3. Kuullota salotti- ja valkosipulisilppua pekonin rasvassa, lisää puhdistetut ja pienennetyt kantarellit. Anna paahtua pannulla kunnes kaikki neste on haihtunut.
  4. Laita ainekset nyt kattilaan kanaliemen ja timjamin kanssa. Kiehauta, ja anna poreilla 10 minuuttia.
  5. Soseuta keitto ja lisää kerma.
  6. Kaulitse taikinalevyt ohuemmiksi ja puolita ne. Kaada keitto kulhoihin, ja levitä jokaisen ylle taikinalevy. VINKKI: Kastele kulhon reunalla vedellä, niin saat taikinan tarttumaan siihen paremmin. Sivele taikina munalla, ripottele päälle parmesanraastetta ja timjamisilppua. Paista uunissa 12 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Written by riitta

2.10.2012 klo 09:09

5 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tämä sipulikeiton päällä, voi ihanuus!

    Tykkää

    Anna

    2.10.2012 at 10:03

  2. Juuh, sipulisopalla! Onko nuo ihanat pyyhkeet sieltä, juu nou?

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    2.10.2012 at 22:07


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: