masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Sesongin maukkain juuressalaatti

with 6 comments

Syyssadon antimet paistuvat uunissa meheväksi salaatiksi, joka kelpaa niin lisukkeeksi, kuin lounaaksi tai noutopöytään sellaisenaan.

Reseptin innoitus lähti Elle Mat & Vinistä. Yhdistelin vaan kaksi reseptiä, ja maustoin suurpiirteisemmin. Kastikkeessa on reilusti tuoretta piparjuurta, mikä raikastaa kivasti juuresten hunajalla korostettua makeutta. Granaattiomenan siemenet poksuvat hauskasti suussa, plus että vaaleanpunaiset läpikuultavat helmet näyttävät todella kauniilta salaatin seassa.

Määristä riittää 4-6 hengelle, riippuen luonnollisesti siitä, mitä muuta on tarjolla.

Ainekset salaattiin:

  • puolikas kukkakaali
  • 1 punasipuli
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso palsternakka
  • granaattiomena
  • lehtipersiljaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna

Ainekset kastikkeeseen:

  • 1 purkki piparjuurituorejuustoa (125 g)
  • 3 rkl crème fraîchea
  • 3-4 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
  • mustapippuria
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja pilko sillä aikaa juurekset haarukan mentäviksi paloiksi. Levitä palat uunivuokaan tai pellille, kaada öljy ja hunaja sekä valkosipuli ja mausteet päälle. Sekoita huolellisesti käsin.
  2. Paahda juureksia uunissa noin vartti, kunnes ne alkavat saada kevyesti väriä.
  3. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään. Aloita varovaisesti piparjuuriraasteen kanssa, lisää vähän kerrallaan. Lopputuloksena pitäisi olla raikas, muttei hapan maku.
  4. Halkaise granaattiomena ja koputtele puulusikan avulla siemenet irti. Silppua myös kourallinen persiljaa.
  5. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään, koristele persiljasilpulla.

Tarjosin tätä perheelle kalkkunafileiden kanssa, ja söin seuraavana päivänä tähteet lounaaksi couscousilla höystettynä. Toimii muuten mainiosti lämpimänä tai kylmänä, tai joltain siltä väliltä.

Written by riitta

28.9.2012 klo 08:07

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Maistuis mullekin.

    Tykkää

    Nina

    28.9.2012 at 09:10

    • Eikun illalla uuni kuumaksi! 😀 Couscousilla höystettynä oli täydellinen lounas.

      Tykkää

      riitta

      28.9.2012 at 10:34

  2. Ihanan raikkaan oloinen kastike.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    29.9.2012 at 08:20

    • Jep, oli ihanan kirpeä vastapaino muiden ainesten makeudelle. Tästä tuli ihan lempparilisuke.

      Tykkää

      riitta

      29.9.2012 at 10:07

  3. Toimi muuten perunasalaatissakin loistavasti! Yleensä vannon siinä pelkän vinegretin nimeen mutta nyt teki mieli testata tätä kun tuo piparjuuri houkutteli niin kovin.

    Tykkää

    Anna

    2.10.2012 at 10:00


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: