Sesongin maukkain juuressalaatti
Syyssadon antimet paistuvat uunissa meheväksi salaatiksi, joka kelpaa niin lisukkeeksi, kuin lounaaksi tai noutopöytään sellaisenaan.
Reseptin innoitus lähti Elle Mat & Vinistä. Yhdistelin vaan kaksi reseptiä, ja maustoin suurpiirteisemmin. Kastikkeessa on reilusti tuoretta piparjuurta, mikä raikastaa kivasti juuresten hunajalla korostettua makeutta. Granaattiomenan siemenet poksuvat hauskasti suussa, plus että vaaleanpunaiset läpikuultavat helmet näyttävät todella kauniilta salaatin seassa.
Määristä riittää 4-6 hengelle, riippuen luonnollisesti siitä, mitä muuta on tarjolla.
Ainekset salaattiin:
- puolikas kukkakaali
- 1 punasipuli
- 2 isoa porkkanaa
- 1 iso palsternakka
- granaattiomena
- lehtipersiljaa
- suolaa, mustapippuria
- 3-4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
Ainekset kastikkeeseen:
- 1 purkki piparjuurituorejuustoa (125 g)
- 3 rkl crème fraîchea
- 3-4 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
- puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
- mustapippuria
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja pilko sillä aikaa juurekset haarukan mentäviksi paloiksi. Levitä palat uunivuokaan tai pellille, kaada öljy ja hunaja sekä valkosipuli ja mausteet päälle. Sekoita huolellisesti käsin.
- Paahda juureksia uunissa noin vartti, kunnes ne alkavat saada kevyesti väriä.
- Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään. Aloita varovaisesti piparjuuriraasteen kanssa, lisää vähän kerrallaan. Lopputuloksena pitäisi olla raikas, muttei hapan maku.
- Halkaise granaattiomena ja koputtele puulusikan avulla siemenet irti. Silppua myös kourallinen persiljaa.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään, koristele persiljasilpulla.
Tarjosin tätä perheelle kalkkunafileiden kanssa, ja söin seuraavana päivänä tähteet lounaaksi couscousilla höystettynä. Toimii muuten mainiosti lämpimänä tai kylmänä, tai joltain siltä väliltä.
Maistuis mullekin.
TykkääTykkää
Nina
28.9.2012 at 09:10
Eikun illalla uuni kuumaksi! 😀 Couscousilla höystettynä oli täydellinen lounas.
TykkääTykkää
riitta
28.9.2012 at 10:34
Ihanan raikkaan oloinen kastike.
TykkääTykkää
suolaajahunajaa
29.9.2012 at 08:20
Jep, oli ihanan kirpeä vastapaino muiden ainesten makeudelle. Tästä tuli ihan lempparilisuke.
TykkääTykkää
riitta
29.9.2012 at 10:07
Toimi muuten perunasalaatissakin loistavasti! Yleensä vannon siinä pelkän vinegretin nimeen mutta nyt teki mieli testata tätä kun tuo piparjuuri houkutteli niin kovin.
TykkääTykkää
Anna
2.10.2012 at 10:00
Ne-ro-kas idea, tuota testaan ihan varppina!
TykkääTykkää
riitta
2.10.2012 at 10:04