masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Vasikankyljykset umbrialaisittain

with 11 comments

Vasikankyljyksiä on hankala saada, joten iskin niihin heti kiinni Herkun lihatiskillä.

Umbrian alue keskellä Italiaa on kuulu tryffeleistään, kastanjoistaan ja oliiviöljystään. Koska suoraa yhteyttä rannikkoon ja mereneläviin ei ole, on alueen keittiö liha- ja palkokasvipainotteinen.

Kastike oli hyvää, mutta sopisi minun mielestäni paremmin vaikka makrillin tai muun kalan kanssa. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Ensi kerralla lisään yrttien määrää, olisivat saaneet maistua enemmänkin. Samoin laittaisin vähemmän sitruunaa, puolikkaan hedelmän mehu riittää, kun on tuota etikkaakin reseptissä.

Tiedättekö muuten, mikä on paras kohta kyljyksiä syödessä? Se, kun saa järsiä viimeisetkin makurippeet luusta…

Kastikkeen ainekset:

  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • vajaa kourallinen tuoretta minttua
  • 2 tl kuivattua meiramia
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl anjovistahnaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ison sitruunan mehu
  • pieni punasipuli
  1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa, anna makujen tasaantua puolisen tuntia.
  2. Paista kyljykset pannulla voissa ja öljyssä, 6 minuuttia per puoli. Liha saa jäädä himmeän vaaleanpunaiseksi.

11 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ehdottomasti samaa mieltä, luun järsiminen on paras osuus. Stockalla on yhä useammin alkanut olla vasikkaa ainakin muutoin, olen kovasti suunnitellyt stifadon tekemistä vasikasta.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    21.9.2012 at 06:48

  2. Herrrkullinen kuva! Aivan ihanan näköinen…

    Tykkää

    Pandice

    21.9.2012 at 07:32

  3. Tähän ei pysty kommentoida, voi vain huokailla.

    Tykkää

    Nanna

    21.9.2012 at 13:46

    • Nää oli tosi nameja, ja sai vielä järsiä mehut irti luista – lihaani kiittää! 😀

      Tykkää

      riitta

      21.9.2012 at 14:10

  4. Niin samaa mieltä noista kyljyksistä. Liha on aina mehevimmillään luun vieressä. Ja vielä vasikkaa…

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    21.9.2012 at 15:50

    • Ja sitten voi vielä imeskellä kaikki maut luustakin, aijaijai… Saa sotkea ja maiskuttaa! 😀

      Tykkää

      riitta

      21.9.2012 at 16:11

  5. Löysin omasta arkistostani vasikkastifadon ohjeen, noloa laittaa linkkiä kun kuvat on ihan järkkyjä mutta stifado oli tosi hyvää
    http://soulkitchen1.blogspot.fi/2011/09/stifadoa-ja-paahdettuja.html

    Ja arvaa kuka meni tilaamaan 10 kg vasikkaa lehmätilalta. Ja kokonaisen luomukaritsan…. saisko sun pakastinta lainata?

    Tykkää

    Anna

    21.9.2012 at 19:09

    • Kiitos reseptistä, täytyy ehdottomasti kokeilla!

      Woot, 10 kg vasikkaa!?? Meinasitko isotkin kekkerit järjestää? Totta kai saat lainata pakastinta, meillä on niitä kaksin kappalein, eli voit valita Smegin ja Rosenlewin välillä.

      Tykkää

      riitta

      22.9.2012 at 12:09

      • Hullu mikä hullu. Onneksi kotiväki on mukana juonessa ja aivan kaikki ei päädy mun pakkaseen, mutta 5 kg ainakin. Ja se karitsa. Mutta en valita.

        Tykkää

        Anna

        22.9.2012 at 13:41


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: