masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

La Fiesta Mexicana: bataatti-papu-dippi nachoille

with 4 comments

Kelit eivät lämmitä, joten lisäsimme aurinkoa elämäämme meksikolaisella teemaillallisella. Fajitaksia, nachoja, salsaa, cevicheä nieriästä ja guacamolea – vain sombrerot puuttuivat!

Kokeilin myös uutta dippiä alkupala-nachoille bataatista ja valkoisista pavuista Systrarna Eisenmans Mingelmat-kirjasta. Hyvää ja mukavan tulista, mutta pidän hitusen enemmän klassisista avokado- tai salsa-dipeistä.

Ainekset (määristä tulee reilu kipollinen kastiketta):

  • 1 pieni bataatti
  • puoli purkkia valkoisia papuja
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl kuminaa
  • puolikas chili (jätä siemenet tai kopistele osa pois sen mukaan, kuinka tulisen dipin haluat)
  • puolikkaan limen mehu
  • suolaa, pippuria
  • 2 rkl tuoretta korianteria silppuna
  • öljyä paistamiseen
  1. Kuori ja pilko bataatti kuutioiksi. Keitä kuutiot kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Kuullota sillä aikaa öljyssä sipulisilppu ja pienennetyt valkosipulit sekä korianterinsiemenet, kumina ja chili. Nosta hetkeksi syrjään jäähtymään.
  3. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi, mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella korianterilla. (Tuoreen korianterin voi jättää poiskin, jos ei mausta niin pidä, ei ole oleellinen makumaailman kannalta.)

Kuvassa myös nachoja kotikutoisella salsalla sekä pikkukundin bravuurilla guacamolella. Salaisuus piilee kuulemma oikeassa määrässä limeä ja ranskankermaa.

Written by riitta

18.7.2012 klo 06:30

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Onneksi vaikuttaa siltä, että hetkellisesti alkavat kelitkin lämmittää. Ehkä se oli tämän teidän meksikolaisfiestan ansiosta. Oletko ehtinyt paljon jo kokata minglausruokaa? Minulla on jäänyt harmittavan vähälle, mutta syön sitä säännöllisesti silmilläni. Se on niiiiiin kaunis ja houkutteleva kirja.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    18.7.2012 at 08:34

  2. Jee auringolle, kun nyt kestäisi!

    Mä oon tehnyt aika paljonkin minglausruokaa, kun kirja tosiaan on niin houkutteleva ja inspiroiva. Ehkä paras keittokirjani tällä hetkelllä..?

    Tykkää

    riitta

    18.7.2012 at 09:12

  3. Tätä kyllä kokeilen ehdottomasti, vaikuttaa herkulliselta. Ja helpolta tehdä.

    Tykkää

    Nina

    18.7.2012 at 13:51

    • Oli helppo tehdä, ja tätä on helppo varioida tulisuuden suhteen kaikille syöjille sopivaksi. Suolaisten nachojen kanssa tulee hyvä balanssi makean bataatin kanssa.

      Tykkää

      riitta

      18.7.2012 at 15:48


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: