masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

”Your route is being calculated. Please follow the road for 936 kilometers.”

with 10 comments

Palasimme maanantaiaamuna automatkalta Etelä-Ruotsin kautta Tanskaan Legolandiin ja takaisin. Yövyimme Legolandin lisäksi Kööpenhaminassa ja Tukholmassa.

Meillä on molemmilla miehen kanssa automatkamenneisyys lapsena: minä yritin päästä Euroopasta Suomeen lomanviettoon kesäisin, ja miehen perhe pyrki vastakkaiseen suuntaan. Kenties olemme kohdanneet saksalaisella moottoritiellä; kaksi tylsistynyttä tenavaa nuokkumassa Saabin takapenkillä? Pikkukundilla oli huomattavasti lokoisammat oltavat, oli ilmastointi, Bilareita, DVD-soitin ja kasa elokuvia.

Ajoimme ensimmäisenä päivänä suoraan Tukholmasta Billundiin. Ihanassa auringonpaisteessa ei tehnyt tiukkaa ajaa, muita autoilijoitakin oli vain nimeksi. Juutinrauman sillan ylitys oli kokemus itsessään, joskin Fyn saaren ja manner-Tanskan yhdistävä silta teki suuremman vaikutuksen – se oli jättiskättis (Viikon muotisana à la souschef, esikoulusta opittu. Tarkoittaa todella suurta.)!

Aivan loppumetreillä meinasi iskeä uskonpuute, mutta pikkukundin ilme ajettuamme Hotel Legolandin pihaan auttoi unohtamaan nihkeän paidanselkämyksen ja puutuneen ahterin: ”Mä tiedän jo nyt rakastavani tätä lomaa!” Aikuisellakin riitti katseltavaa, kun joka paikka oli täynnä pieniä hauskoja yksityiskohtia – Lego-palikoista rakennettuna tietenkin.

Legolandissa on tavallaan kaksi puolta: miniatyyrirakennukset (eli se vanha puoli) ja sitten huvipuisto laitteineen. Yhdessä päivässä ehtii hyvin nähdä ja kokea kaiken, paikka ei ole liian iso. Laitteisiin joutui jonottamaan jonkun verran, sesonki kun oli parhaillaan päällä. Meille sattui aurinkoinen päivä, joten jonottaminen ei tehnyt tiukkaa.


Star Wars –fanina tämä kohtaus oli pakko ikuistaa.

Hotelli Legoland oli viihtyisä ja siisti. Ruoka oli todella hyvää, aamiaisella sai jopa paistaa itse lettuja. Aikuisempikin makumaailma oli huomioitu esimerkillisesti, eli tarjolla oli muutakin kuin nauravia nakkeja ja kananuggetteja… Lapsiperhe-PIIP-ejä kaihtaville en tietenkään suosittele tätä hotellia, sen verran vilkasta meininki välillä oli, kun yritti täyden aamiaislautasen kanssa väistellä metrin mittaisia Balotelleja ja Messejä.

Auton keula käännettiin seuraavaksi kohti Kööpenhaminaa. Tämä oli ”äidin osuus” matkasta, mikä tarkoittaa ostoksia ja ruokaa. (Teen erillisen ruokajutun, Kööpenhaminan ravintolat ansaitsevat ihan oman juttunsa.) Mutta toki kävimme myös näyttämässä junnulle pienen merenneidon, vanhaa satamaa ja kuningattaren linnan Amalienborgin. Ja tietenkin kävimme myös Tivolissa illastamassa ja kieppumassa laitteissa. Tivoli on todella kaunis paikka, viihtyisä kuin mikä. Kapeilla kujilla voi kuvitella olevansa Viistokujalla (Harry Potter –viittaus fantasiakirjoja kaihtaville jästeille), ilmassa on selvää taikaa.


Tämä kuva on Jonnalle. Olisiko tässä ratkaisu koriongelmaasi?

Kööpenhaminan ihanuudesta huolimatta sydämeni sykkii kovemmin Tukholmalle. Törsäsimme huippuhotelliin, eli yövyimme hotelli Nobiksessa. Tyylipuhdas paikka, jossa henkilökunta on pukeutunut Acneen ja vastaanottotiskillä on tietenkin isot omppukoneet. Alakerran bistro tarjoaa muuten älyttömän hyvää ruokaa ja cocktaileja, sinne kannattaa mennä aperitiiville. Hotelli sijaitsee Norrmalmstorgetilla, josta on parin minuutin kävelymatka mm. NK:lle ja Drottningsgatanin ostoskortteleihin. Niin, ja hotellin vieressä on Acnen putiikki, joka teki jättiskättis loven pankkitiliini.

Vielä oli edessä yksi yö Siljan kyydissä, ja sitten auto ulos laivasta ja kotiin. Reissu oli mahtavan hauska ja monipuolinen, viikossa ehtii tehdä vaikka mitä. Omalla autolla kulkeminen oli jotenkin huoletonta ja helppoa, kun pääsi ovelta ovelle, takakonttiin pystyi vaan heittämään tavarat ja ostokset sen sijaan, että olisi tunkenut niitä matkalaukkuihin ja joutunut rehaamaan niitä pitkin lentokenttiä.

Written by riitta

11.7.2012 klo 13:08

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kiitos vaan vinkistä, epäilen, että tuo kori romuttaisi minun sporttipyörän sportti-imagon lopullisesti 😉
    Teillä on ollut kyllä mukava reissu, pikkumies saattaa muistella tätä hetken. Ja yhtään ei legoja ostettu, eihän…

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    11.7.2012 at 13:38

    • Tosiaan, jos sporttisuutta haet, niin sitten tämä idea ei toimi! 😀

      Ei, ei ostettu kolmea täyttä pussia…

      Tykkää

      riitta

      11.7.2012 at 13:44

  2. Oma loma on aluillaan ja tämä on ollut meilläkin yhtenä vaihtoehtona! Tämä positiivinen kirjoitus antoi yhden lisäpisteen alkuperäiselle Lego-puistolle vrt. pohdinta lentää Britanniaan ja käydä Windsorin Lego-puistossa.

    Tykkää

    Anna

    11.7.2012 at 15:14

    • Menkää ihmeessä, uskon että tenavat tykkäävät! Brittiversio olisi varmasti ihana sekin, ja reissuun voisi yhdistää Lontoota tms.

      Tykkää

      riitta

      11.7.2012 at 17:29

  3. Tuollainen kori fillarissa olisi kyllä tosi kätevä. Helsingin hipstereillä olen nähnyt kaikenlaisia etutasoja pyörissä, mutta tuollaista sen päälle viritettyä puulaatikkoa kyllä en vielä.

    Ja sitä ravintolaraporttia mielenkiinnolla odotan. Kiva lukea aina Kööpenhaminan ravintoloista, kun taso on niin mahtava.

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    11.7.2012 at 15:20

    • Taso on tosiaan huikea, kaikki syömämme oli tajuttoman hyvää. Yritän tehdä raportissani oikeutta ravintoloille ja kokeille parhaani mukaan… 😉

      Tykkää

      riitta

      11.7.2012 at 17:30

  4. Mun Köpiskuume alkaa hipoa jo taivaita näiden raporttien jäljiltä. Ihana viittaus Viistokujaan, se saa täti-ihmisenkin mielikuvituksen valloilleen!

    Tykkää

    Anna

    12.7.2012 at 18:07

  5. […] mohair-sekoitteinen neule on melko tuore ostos Stockmannilta. Kengätkin ovat Acnea, mutta ne ostin kesälomalla Tukholman putiikista. Esprit’n farkut hiutuvat viimeisiään, pitäisi painella […]

    Tykkää

  6. […] Roadtrip Legolandiin perheen kesken […]

    Tykkää


I live for comments!