masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Paahdetut paprikat FTW

with 10 comments

Nirsoilen harvoin ruokien suhteen, ja uskallan kokeilla kaikenlaista. Raaka paprika ei vaan uppoa, useista kokeiluista huolimatta. Mutta jos paprikan paahtaa, niin jo muuttuu ääni kellossa.

Paprikoita kannattaa paahtaa kerralla reilusti, ja tehdä niistä erilaisia ruokia ja tahnoja, kun kerran uuninkin lämmittää ja likaa uunivuoan.

Lämmitä uuni niin kuumaksi kuin saat, ja laita vielä grillivastukset päälle. Huuhtele paprikat ja leikkaa kanta pois. Halkaise paprika ja poista sisälmykset. Laita puolikkaat uuninkestävään vuokaan kuori ylöspäin. Paahda paprikoita noin 20 minuuttia kuumassa uunissa tai kunnes niiden pinta on ihan musta. Siirrä lohkot sen jälkeen esimerkiksi Minigrip-pussiin (tai kulhoon tuorekelmun alle) höyrystymään vielä vartiksi. Palanut kuori lähtee sen jälkeen ihan vetämällä irti.

Maukas paprikakeitto kahdelle (voi tarjota kylmänä tai kuumana) syntyy näillä aineksilla:

  • 3 isoa paprikaa paahdettuna
  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä
  • oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria
  • 2 tl (savustettua) paprikajauhetta
  1. Suikaloi paahdetut paprikat. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota kaikkia kolmea kuumassa öljyssä, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi.
  2. Lisää nesteet ja mausteet, ja anna kiehua 10 minuuttia.
  3. Soseuta sileäksi, ja tarjoile joko kylmänä tai kuumana.

Samettinen mojo-kastike esimerkiksi grillatulle kanalle on näin helppo valmistaa:

Laita tehosekoittimeen kolme paahdettua paprikaa suikaloituina, kolme valkosipulin kynttä, suolaa, pippuria, 1 paahtoleivän viipale pienempinä paloina ja reilu loraus oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Öljyn määrä hieman vaihtelee, joten aloita vähällä määrällä ja lisää tarpeen mukaan. Lopputuloksen tulee olla melko topakka, ei siis juokseva kastike.

Paahdetut paprikat sopivat erinomaisesti salaatin sekaan, tai sellaisinaan valkosipuli-öljy-persilja-marinadissa alkupalana. Joskus olen tarjonnut ne mozzarellan kanssa, hyvää niinkin.

Written by riitta

6.7.2012 klo 07:18

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mikä ajoitus, minä olen kaivellut erilaisia gazpazho-ohjeita, tästä innoituksen saaneenani käytänkin siihen tavallisen paprikan sijaan paahdettua paprikaa.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    6.7.2012 at 08:20

    • Great minds think alike… 😉 Keittoon saa muuten varmasti ”hienostuneemman” vivahteen, kun paahtaa paprikat.

      Tykkää

      riitta

      6.7.2012 at 09:09

    • Ou jee, just olen kanssa kotiin menossa gazpachoa laittamaan ja taidan tehdä kanssa juuri noin. Hieno idea! Raaka paprika ei saa täälläkään suurta kannatusta.

      Tykkää

      Ankerias Vipunen

      6.7.2012 at 15:24

      • Mitäs sinun versioosi tulee nimim. kauppaan matkalla 😉

        Tykkää

        suolaajahunajaa

        6.7.2012 at 16:52

      • Hei ihan loistavaa, saan teiltä molemmilta hyvät vinkit gazpachoon, kiitos jo etukäteen! 😀

        Tykkää

        riitta

        6.7.2012 at 21:07

      • Minun versiooni tulee ihan ne klassiset ainekset. Plus nyt tuli tämä paahdettu paprika erikoisuutena. Kohta kaadan pachon termariin ja suuntaan rannalle!

        Tykkää

        Ankerias Vipunen

        7.7.2012 at 08:12

  2. Ohje kuulostaa herkulliselta, täytyypä joskus kokeilla. Minä tosin tykkään paprikasta raakanakin.

    Tykkää

    Nina

    6.7.2012 at 20:26

    • En tiedä mikä raakaversiossa tökkii, ehkä turhan tömäkkä maku…? Paahdetussa paprikassa on miedompi maku, joka ei tule niin selvästi esiin.

      Tykkää

      riitta

      6.7.2012 at 21:09

  3. […] Masutoaitemussa oli juuri paahdettu paprikoita ja siitä innostuneena käytin niitä gazpachossani. Gazpachon voi tehdä leivällä tai ilman, tämä on tehty ilman ja lisäsin joukkoon myös yrttejä, vaikka niitä ei klassisissa resepteissä useinkaan gazpachoon lisätä. Kannattaa huomioida, että oheisen ohjeen annos on todella suuri. […]

    Tykkää

  4. […] Masutoaitemussa oli juuri paahdettu paprikoita ja siitä innostuneena käytin niitä gazpachossani. Gazpachon voi tehdä leivällä tai ilman, tämä on tehty ilman ja lisäsin joukkoon myös yrttejä, vaikka niitä ei klassisissa resepteissä useinkaan gazpachoon lisätä. Kannattaa huomioida, että oheisen ohjeen annos on todella suuri. […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: