masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

After Eight –kakku, a.k.a lempisuklaastani tehty kakku

with 6 comments

En ole kummoinenkaan jälkiruoka- tai kakkumestari. Osaan tehdä meheviä voisilmäpullia ja valkosuklaapannacottaa. Jee.

Suolaisia ruokia on sitä paitsi paljon hauskempi tehdä, kun voi vähän sooloilla, muutella reseptejä ja makuja, mutta jälkiruoat vaativat noudattamaan ohjetta pilkulleen. Usein kuittaankin jälkiruoan suklaalla tai jäätelöllä, tai kaupan tädin leivoksilla uskotellen itselleni, että hei näin ranskalaisetkin tekee, ostaa Neuhausista rasiallisen konvehteja ja se on siinä.

Mutta. Jos eteen käy kakkuresepti, jonka pohjaan tulee After Eighteja, ja jonka päälle sulatetaan kuorrutteeksi vielä vähän lisää After Eighteja, niin räpsäytän suosiolla sähkövatkaimen käyntiin. Kakun maku on suklainen, mutta mintun ansiosta se ei ole niin täyttävä, kuin tavallinen suklaakakku.

Ainekset:

  • 100 g voita
  • 300 g:n paketti After Eighteja (joista 12 palaa kakun pohjaan, ja loput kuorrutteeseen)
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 dl jauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
  2. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sulata ensin voi kattilassa, jasitten voisulaan 12 palaa After Eighteja.
  4. Mittaa erilliseen kulhoon siivilän läpi kaikki kuivat aineet.
  5. Sekoita kaikki ainekset toisiinsa.
  6. Paista kakkua ensin 18 minuuttia, ota sitten pois uunista ja levitä loput suklaapalat kakun päälle (saat syödä yhden maistiaiseksi). Laita kakku takaisin uuniin, ja paista vielä 3 minuuttia. Ota kakku pois, ja levitä lusikalla sulaneet suklaat tasaiseksi kuorrutteeksi kakun pinnalle. Anna jäähtyä kunnolla (1-2 tuntia), ennen kuin irrotat kakun pohjasta.

Kakku säilyy jääkaapissa viitisenkin päivää.

Written by riitta

25.6.2012 klo 10:19

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ihanan mehevän näköinen ja kunnolla suklaata päällä, niin pitää ollakin! Slurps!

    Tykkää

    Anna

    25.6.2012 at 10:22

  2. Ja tämä menee suoraan kokeiltavaksi 😀 Voisin kuvitella että esim. mansikat täydentävät hyvin makumaailmaa…

    Tykkää

    Pandice

    25.6.2012 at 11:55

    • Tää on hyvää, pidät varmasti! Mansikat sopisivat tosiaan ihanasti kakun kanssa, ja miksei nokare kermavaahtoakin… 😉

      Tykkää

      riitta

      25.6.2012 at 11:58

  3. Pikkutarkkuus ruoanlaitossa on niin nou-nou. Olen varma, että leipojilla on joku erilainen geeniperimä. Mutta ei tainnut mennä hukkaan tuo tsemppaaminen, säilyikö muuten luvatut viisi päivää 😉

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    26.6.2012 at 14:07

    • Nimenomaan, pilkunviilaaminen kun ei sovi luonnolleni sitten alkuunkaan.

      Köhköh, kai se _olisi_ säilynyt, mutta sitä emme koskaan saa tietää… 😀

      Tykkää

      riitta

      26.6.2012 at 14:10


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: