Hävikistä herkuksi, edelleen: lohi-perunaleipä
Illalliselta tähteeksi jääneet keitetyt uudet perunat ja graavilohi muuntuvat helposti smörrebrödin tapaiseksi alkupalaleiväksi.
Mies oli hieman hämmentynyt siitä, että tarjosin perunaa leivän päällä, mutta tanskalaiset siivuttavat sitä surutta lounasleipiensä päälle. Varsinkin uudet perunat maistuvat minusta näin hyviltä, kun niiden makeus pääsee hyvin esiin.
Ainekset (näistä saat reilusti täytettä neljälle leivälle):
- 4 viipaletta ruisleipää, esim. Maalaislahden limppua
- 8 pientä (superpallon kokoista) keitettyä uutta perunaa
- 2 siivua graavilohta
- 3 rkl smetanaa
- suolaa, pippuria
- 2 kevätsipulia
- (mätiä)
- Pilko perunat ja lohi pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita joukkoon smetana ja silputtu kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda leivät joko paahtimessa ja sivele voita päälle, tai paista leivät voissa pannulla rapeiksi.
- Levitä jokaiselle leivälle reilu kukkuraruokalusikallinen täytettä.
- Koristele halutessasi kevätsipulilla ja mädillä.
Ei tanskalaista sillileipää ilman perunaa. Klassikkoainesta tässäkin.
TykkääTykkää
suolaajahunajaa
20.6.2012 at 06:54
Sinäpä sen sanoit, mä en tuota silliversiota muistanutkaan! 🙂
Nää oli niin hyviä, että teen seuraaviin juhliin miniversioita.
TykkääTykkää
riitta
20.6.2012 at 07:01
Kuuluisan smörrebrödvelhon Ida Davidsenin suosikkileipä on Eero Mäkelän mukaan sellainen, että siihen tulee leivän päälle vain uusia perunoita, ruohosipulia ja suolaa sekä valkopippuria. Ite söisin kyllä vielä mieluummin näitä sinun tekemiä, kun on graavit ja mädit ym. lisäsi. Nam. Tosi hyvän näköisiä!
TykkääTykkää
Ankerias Vipunen
20.6.2012 at 09:00
Pelkkää perunaa päällysteenä? Kuulostaa suorastaan askeettiselta… 😀 Lohi ja mäti toi suolaa leipiin, sekä tietenkin ruokaisuutta.
TykkääTykkää
riitta
20.6.2012 at 09:06
Nyt kyllä väänsit semmoiset herkkuleivät että meikäläistä aivan huimaa. Haluu, haluu, haluu….
TykkääTykkää
Nanna
21.6.2012 at 21:35
Voi kiitos, miten ihana kehu! 🙂 Nää oli hyviä, kieltämättä…
TykkääTykkää
riitta
22.6.2012 at 09:18
[…] Samaisesta lehdestä löysin ohjeen puikulaperunakeitolle. Puikulat ovat deluxe-versio perunoista, ihan eri makuisia kuin tavalliset tylsät mukulat. Teen yleensä perunamuusinkin puikuloista, jos suinkin mahdollista. Puikulat ovat tietenkin taivaallisia myös keitettyinä vaikka graavilohen kaverina, tai lohileivissä. […]
TykkääTykkää
Puikulaperunakeitto ruskistetulla voilla höystettynä « masutoaitemu
18.10.2012 at 06:08