masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Suomi-sushit, take two

with 6 comments

Viimeksi pyörittelin poronigirejä, nyt otin kokeiluun parsan.

Oikein hyvin onnistuivat nämäkin, tosin en älynnyt laittaa wasabia tarpeeksi, maku jäi vähän turhan laimeaksi. Kypsensin parsannuppuja kiehuvassa vedessä parisen minuuttia, niin että pinta hieman pehmenee, mutta ei muussaannu. Ehdottoman tärkeää on laittaa parsat heti kylmään veteen (laita ihan jääpaloja sekaan), jotta kaunis vihreä väri ei pahemmin haalenisi.

Tein myös uudestaan porosusheja, olivat edelleen yhtä hyviä! Parsapaloja oli tosin helpompi haukata, porosushit tuppasivat – ainakin miehellä, minä olen siisti syöjä – hieman hajoilemaan, kun lihaa ei saanut purtua keskeltä poikki. Syy ei suinkaan ollut minun riisipalleronpyörittelytaidoissa , ehei!

Mutta kyllä sushi sitten vaan on hyvää, jopa aloittelijan taidoilla. Seuraavaksi aion opetella hyvän majoneesipohjaisen sörsselin maki-rullien keskelle. Sekaan voisi riipiä vaikka hiillostettua ahventa tai siikaa. Ja sitten kun olen oikein taitava, opettelen tekemään Kazari Maki Zushi –pötköjä, joiden läpileikkaus muodostaa kuvion. Ison merilevärullan sisään rullataan pienempiä rullia, jotka asetellaan halutun kuvion muotoon. Pienempien rullien sisältämä riisi värjätään usein, esimerkiksi luumulla tai basilikalla. Mutta tähän on vielä minulla matkaa…

In English: I made asparagus-nigirisushis, turned up really nice! Next time more wasabi, as the asaparagus needs a little boosting to have flavour. Also made reindeer-topped nigiris, really tasty. The meat should be thin (carpaccio-style) and rare. And you could use any kind of game, venison for example.

Kuva: jpf.org.au

Written by riitta

11.6.2012 klo 09:31

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Eihän noita raaski syödä, noita alimman kuvan susheja, eikä noita sinunkaan väkertämiäsi 🙂 Näyttää tosi herkulliselta, vaikken sushin ystävä olekaan….

  Tykkää

  Pandice

  11.6.2012 at 14:26

  • Kieltämättä tekisi tiukkaa rusentaa kaunis kuvio rikki, mutta syötäviksihän ne on tarkoitettu… 😀

   Tykkää

   riitta

   11.6.2012 at 14:32

 2. Nam, söisin.
  Noi uudet sivupalkin hommat on todella hienot, laita siis linkkiä tulemaan.

  Tykkää

  suolaajahunajaa

  11.6.2012 at 21:38

  • Kiitos! Näissä meni etikkaseoskin ihan nappiin – mähän kehityn! 😀

   Soitellaan noista nappuloista.

   Tykkää

   riitta

   12.6.2012 at 05:35

 3. Tosi kivat parsasushit. Kyllä maistuisi! Take one:n jälkeen en sitten kuitenkaan saanut vielä aikaiseksi kokeilla itse sushien tekoa, mutta oiskohan tämä take two nyt se viimeinen niitti… Meinaus on taas kova:)

  Tykkää

  Ankerias Vipunen

  12.6.2012 at 11:05

  • Jos mä patistan sua aina tasaisin väliajoin? 😀 Mulla jäi tekemisen nälkää, ainakin tuo jutussakin mainitsemani majoneesisörsseli pitää tehdä, sekä kurkku-porkkanamakeja, nyt kun saa tuoretta kotimaista vihannesta.

   Tykkää

   riitta

   12.6.2012 at 11:08


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: