masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kuumat oltavat kasviksille

with 4 comments

Ihanat freesit kesävihannekset ovat saapuneet kauppoihin, ongelmana on vain valinnanvaikeus! Yksi hyvä tapa nauttia tuoretavarasta on tarjoilla valikoima omia suosikkejaan italialaisen dipin, bagna càudan, kanssa.

Italiassa bagna càuda on kuulemma syksyn ja talven ruoka, mutta mielestäni juuri nyt on, ainakin näillä leveysasteilla, syytä ottaa ilo irti kasviksista ja vihanneksista kaikilla mahdollisilla tavoilla. Bagna càuda eli kuuma kylpy on erinomainen alkupala, vaikka grilliherkkujen valmistumista odotellessa.

Valitsin itse tarjolle röyhkeästi omia suosikkejani: fenkolia, kesäkurpitsaa, porkkanoita ja endiiviä. Kukkakaalikin olisi toiminut varmasti mainiosti.

Bagna càuda -dippikastikkeen ainekset:

  • 12 anjovisfilettä
  • 5 valkosipulin kynttä
  • vajaa desi hyvää oliiviöljyä
  • n. 40 g voita
  1. Pilko valkosipuli mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi.
  2. Laita anjovikset, oliiviöljy ja valkosipulit kasariin, ja kuumenna sekoittaen kunnes saat harmaan, tasaisen massan aikaiseksi.
  3. Lisää sitten voi vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten, kunnes öljy ja voi emulgoituvat toisiinsa löysäksi kastikkeeksi tai tahnaksi. Voin määrä vaihtelee, joten lisää/vähennä tarpeen mukaan.
  4. Laita kastike tuikun tai muun lämmönlähteen päälle, ja sitten vaan dippaamaan!

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ai kun kiva ohje ja ihan uusi jutu minulle. Pitääkin kokeilla!

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    6.6.2012 at 10:16

    • Kiitos, tosi kiva kuulla! 🙂 Fenkoli oli erityisen hyvää tässä, sopivan suolainen ja makea yhdistelmä dipin kanssa. Tätä teen varmasti uudestaan kesän mittaan.

      Tykkää

      riitta

      6.6.2012 at 10:19

  2. Ihan uusi tuttavuus, oliko ensimmäinen kerta, kun maistoit itsekin? Vai oliko autenttisia kokemuksia pohjalla?

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    6.6.2012 at 19:37

    • Oli eka kerta, itse asiassa. Olin lukenut tästä paljon, ja nyt kävin italian ”taidoillani” läpi paljon sikäläisiä reseptejä, ja tein niiden pohjalta. Sen tiesin, että kastikkeen pitää maistua suolaiselta (eli ne anjovikset) ja valkosipuliselta. Ja voin ja öljyn suhdetta pitää tarkkailla, jotta kastike emulgoituu tasaiseksi.

      Tykkää

      riitta

      6.6.2012 at 20:12


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: