masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Hävikistä herkuksi

with 4 comments

Kuulostaako tutulta: basilikaruukku nuupahtaa, ennen kuin ehdit käyttää sen kokonaan. Yksinäinen peruna pyörii vihanneslaatikossa, kunnes idut alkavat hivuttautua laatikon väärälle puolelle. Ja jääkaapin takarivin purnukoiden sisältö kävelee kohta itsestään bioroskiin.

Suomessa menee täysin käyttökelpoista ruokaa roskiin vajaat 400 miljoonaa kiloa! Käsittämätön määrä. Kolmisenkymmentä suomalaista ruokabloggaajaa päätti tehdä asialle jotain, ja järjesti kampanjan, jonka tavoitteena on osoittaa, että jämistä ja tähteistä saa taiottua vaikka mitä hyvää. Hyvänä esimerkkinä tästä on parsakeittoni, joka syntyy parsan kovista varsista, jotka muuten olisivat lentäneet roskiin kuin leppäkeihäät. Hävikistä herkuksi, tähteistä taivaalliseksi!

Kukin blogi tarttuu asiaan omasta näkökulmastaan. Yhteisenä tavoitteena on valistuksen sijaan innostaa. Haasteessa mukanaolevissa blogeissa tullaan esimerkiksi esittelemään hyviä reseptejä tähteiden ja purkinpohjien hyödyntämiseksi. Tarkoituksena on myös pienentää ruokahävikkiä, sekä tietenkin innostaa lukijoita tarkkailemaan omaa ruokahävikkiään ja osallistumaan keskusteluun. Tempaus on käynnissä toukokuun ajan.

Omat kompastuskiveni ovat vihannekset ja kasvikset, tuoreet yrtit ja maitotuotteet. Ja heräteostokset, joista piti tehdä jotain, mutten koskaan saanut aikaiseksi. Panostankin siis näihin aivan erityisesti kampanjan aikana.

Bloggaajien monipuoliset kiinnostuksen kohteet ja makumaailmat takaavat, että ideat ja vinkit eivät lopu kesken, jokaiselle lukijalle löytyy varmasti inspiroivia kirjoituksia! Kaikki aiheeseen liittyvät postaukset kootaan tempauksen Facebook-sivuille: https://www.facebook.com/havikistaherkuksi.

Käy tykkäämässä, niin saat kätevästi kaikki jutut luettavaksesi, ja löydät innostavat reseptit myös jatkossa.

Tempauksessa ovat lisäkseni mukana:

Ahmija, Ankerias Vipunen, Campasimpukka, Hannan soppa, Heleen’s Hobbies, Herkkusuun lautasella, Italialainen ilta ja muita nautintoja, Jauhot suussa, Jokihaka kokkaa, Kaikki äitini reseptit, Keittiökameleontti, Kivistössä, Koemaistaja, Kokit ja potit, Kokkeillaan, Kulinaarimuruja, Kädenvääntöä, Liemessä, Omenaminttu, Pata porisee, Prinsessakeittiö, Pumpkin Jam, Ruokahommia, Soppaa ja silmukoita, Sauvajyvänen, Sillä sipuli, Siskot kokkaa, Soppakellari, Soul Kitchen, suolaa ja hunajaa, Thetki, Tommys köket ja Vatsasekaisin Kilinkolin.

Jos teillä on toiveita reseptien suhteen, niin laittakaa ihmeessä ideoita, otan enemmän kuin innolla haasteen vastaan! Tai käykää jakamassa idea kaikille bloggareille Facebookissa, arvostaisimme sitä kovasti.

Written by riitta

2.5.2012 klo 11:59

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Heräteostokset ovat minustakin niitä pahempia. Nytkin ois tuolla mustajuuria joista pitäisi jotain keksiä ja innostua uudestaan…

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    2.5.2012 at 18:30


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: