masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Vanhoille kultakoruille uusi elämä

leave a comment »

Tajuttoman mahtava idea: vanhoista käyttämättömistä kultakoruista saa teetettyä uuden amuletin! Ruotsalainen yritys muokkaa vanhentuneet ja kenties rikkinäiset korut uuteen uskoon.

Olen itsekin pyöritellyt ainakin jokaisen muuton yhteydessä vanhoja keltakultaisia koruja, joilla on kyllä paljon muistoarvoa (ne on useimmiten saatu lahjaksi), muttei valitettavasti mitään käyttöä. Korut ovat nimittäin aikakautensa lapsia, ja ovat ”väärällä tavalla” vanhanaikaisia (1990-luvun panssariketjut eivät milloinkaan ole olleet erityisen kauniita…).

Amulettiin tarvitsee siis lähettää omat vanhat korunsa, jotka muotoillaan kuvan kaltaiseksi riipukseksi. Amuletin koko riippuu raaka-aineen määrästä, noin 3-10 grammaa riittää. Kaiverruksen saa esimerkiksi puolison tai lapsen nimellä, tai halutessaan sen voi jättää kokonaan pois. Musta ketju on oksidoitua hopeaa, muodostaa mielestäni hyvännäköisen kontrastin keltakullalle.

Kuten kaikki kiva ja kaunis, niin tälläkin on korkea hinta: 2500 kruunua (hieman yli 200 euroa), jonka päälle tulee tietenkin postimaksut kullan lähettämisestä Ruotsiin. Harkitsen kuitenkin vakavasti, tylsäähän se on lojuuttaa koruja rasiassa tyhjän panttina, kun niistä saisi jotain, mitä käyttäisi mielellään. Oletteko muuten kuulleet vastaavasta palvelusta Suomessa?

Lue lisää: www.familjesmycken.se

Kuva: familjesmycken.se

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: