masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Biff Rydberg

with 3 comments

Ostin ennen pääsiäistä kokonaisen naudan sisäfileen, kun halvalla lähti. Keskiosa päätyi pihveiksi, isompi kimpale pakkaseen säilöön, ja häntäpäästä tein Biff Rydbergiä puikulaperunoiden kera. Ruotsalainen klassikko, joka kuuleman mukaan on saanut alkunsa tukholmalaisen hotelli Rydbergin keittiöstä.

Ruotsalaiset ovat kyllä melkoisia Midaksia: arkisesta pyttipannustakin saa juhla-aterian, kunhan panostaa raaka-aineisiin. Sisäfileen lisäksi annokseen tulee perunaa, sipulia ja kananmunaa – ensiluokkaisina variantteina tietenkin, Rydbergiä ei tehdä eilispäivän potuista!

Kävimme ruokalajiin liittyen mieliinpainuvan keskustelun Hubbyn kanssa:

Hubby: Mitäs kokkaat tänään?
Minä: Biff Rydbergiä ajattelin.
H: Mitä? Sanoitsä Biff Führeriä?!?!?!
M: Kyllä, kultaseni. Ajattelin tehdä Führerin pyttipannua näin pääsiäisen – joka tunnetaan myös juutalaisten kenties suurimpana juhlapyhänä – kunniaksi…
H: No jo mä ajattelin, ettei voi olla tuollaista nimeä…
M: *luo loppupäivän mieheensä karjakon katseita*

Biff Rydbergin ainekset:

n. 300-400 g naudan sisäfilettä
n. 6 isoa puikulaperunaa
1 iso keltasipuli
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
kananmunankeltuainen per ruokailija
(jos haluaa: suolakurkkua ja etikkapunajuuria)

1. Kuori perunat, ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Esikeitä niitä vedessä parin minuutin ajan, valuta kuiviksi talouspaperin päällä.
2. Pienennä liha samankokoisiksi paloiksi kuin perunat. Paista ne voi-öljy-seoksessa parissa kolmessa erässä kauniin ruskeiksi, mausta varovaisesti suolalla ja pippurilla. Laita lihat kulhoon odottamaan.
3. Pieni sipuli hienonhienoksi hakkelukseksi, ja ruskista se pannulla voi-öljyseoksessa. Lisää perunakuutiot, ja paista kypsiksi miedolla lämmöllä. Muista suolata ja pippuroida. Tähän menee kymmenisen minuuttia, ei ehkä sitäkään. Kun perunat ovat valmiit, lisää lihat joukkoon ja lämmitä ne nopeasti. Tarkista maku, ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
4. Kun annokset ovat lautasella, valuta jokaisen päälle keltuainen ja sekoita se lihan ja perunoiden joukkoon. Tämä muodostaa kauniisti kimmeltävän kastikkeen ruoalle.
5. Jos haluat ja pidät, niin lisukkeina voi tarjota suolakurkkua ja etikkapunajuuria. Ei ole pakko, rydberg toimii mainiosti ilmankin.

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Voi mies ♥
    Tämä f’ührer sopisikin hyvin vappupäivälle helpottamaan tukkakipuisten oloa! Täytyypä laittaa korvan taakse.

    Tykkää

    Anna

    14.4.2012 at 22:51

    • Voi miestä, indeed… 😀

      Tämä on erinomainen dagen efter -ruoka,olet aivan oikeassa. Joko kylmällä oluella tai vichyllä, riippuen kisakunnosta tietenkin. 😉

      Tykkää

      riitta

      16.4.2012 at 08:38

  2. […] vielä tämän päivän vailla muita velvollisuuksia kuin perheen ruokkiminen (Biff Rydberg istunee nahistuneeseen olotilaan), huomenna taas töiden ja blogin kimppuun uudella […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: