masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Ekomuotia luksukseen mieltyneille

with 2 comments

Uudessa Oliviassa oli juttua missqa-nettivaatekaupasta, joka edustaa ekomuotiin keskittyneitä merkkejä. Missqaa pyörittävät suomalaiset siskokset Annabella ja Viola. Käytin jutun kuvituksena suosikkejani missqan valikoimista.

Tarina kiinnosti heti, sillä toinen perustajista, Annabella, kertoi jutussa hyvin avoimesti urastaan ja pyrkimyksistään päästä Yhdysvalloissa urallaan eteenpäin. Hän tuntui tehneen kaikki mahdolliset virheliikkeet uransa alussa: ei muuttanut New Yorkiin (missä kaikki muut muodin ammattilaiset olivat), ei osannut verkostoitua eikä kehdannut tunkea jalkaansa oven väliin jenkkiläisen tarmokkaasti. Onnistumistenkin jälkeen työtarjouksia ei vaan meinannut tulla. Luovuttamisen hetkellä syntyi kuitenkin vielä viimeinen ajatus uudenlaisesta nettikaupasta, joka tarjoaisi ekologista huippumuotia.

Itsekin yrittäjänä töiden ja omien fiilisten (niin, ja tienestien) vaihteluväli nollasta sataan saman päivän aikana on tuttua. Samoin se, että joskus tuntuu siltä, ettei homma kerta kaikkiaan vaan etene. Verojen ja YEL-maksujen alle rusentunut itsetunto ei jaksa tsempata ylös, ulos ja lenkille, vaan houkuttelee selaamaan rekrytointi-ilmoituksia. Toisina päivinä asiakkaat soittavat ja kiittävät, uusia kontakteja syntyy ja koen sellaista tekemisen iloa, että oksat pois!

Olivian artikkelia oli ihana lukea: sain vahvistusta sille, että aina pitää ja kannattaa yrittää. Hyviä ja huonoja päiviä tulee, mutta se on normaalia. Tuleen ei vaan pidä jäädä makaamaan, se on tarinan opetus.

Missqa edustaa mm. Minna Hepburnia, olsen Housea ja Naturalistaa. Ivana Helsinki on tehnyt Missqalle oman mallistonkin.

Kuvat: missqa.com

Written by riitta

30.3.2012 klo 12:05

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mietit vaan niinä vaikeina hetkinä, niitä kaikkia hyviä juttuja, mitä yrittäjyys on tuonut tullessaan ja kuten olemme puhuneet, niitähän riittää.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    30.3.2012 at 20:07


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: