masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Päivämatkat Osakasta

with 4 comments

Osakasta käsin on helppo matkustaa junalla Kiotoon, Kobeen, Hiroshimaan ja Naraan.

Hiroshima

Hiroshima on vuorten ympäröimä, puistomainen kaupunki. Aika tuntuu pysähtyneen siellä, muttei suinkaan vuoteen 1945, vaan sen jälkeiseen rauhanrakentamisen aikaan. Tunnelma on rauhallinen, vain hivenen surumielinen. Atomipommiin liittyvät nähtävyydet ja museo (suosittelen) ovat joen varrella puiden ympäröimänä. Museossa ei mässäillä verellä ja suolenpätkillä, joten lapsenkin uskaltaa hyvin viedä sinne. Ainoa kohta, jonka ohitin pikkukundin kanssa, olivat vahanuket, joiden käsistä ja jaloista roikkui ”ihonriekaleita”, vähän turhan inhorealistista kuitenkin.

Kobe

Kobe on kaunis, pienen tuntuinen kaupunki. Vanhana satamakaupunkina ja kaupankäynnin keskuksena siellä tuntui olevan enemmän ulkomaalaisia (siis muitakin kuin turisteja), kuin esimerkiksi Osakassa.

Kioto

Kioto on ehdottomasti vierailun arvoinen, jopa useamman päivän verran, jos mahdollista. Se on täysin erilainen kuin Tokio tai Osaka, paljon maanläheisempi ja perinteisempi. Käsityöläisten vanhat korttelit ovat edelleen täynnä toimintaa, keramiikkaa ja puuesineitä etenkin näkee paljon.

Suurimman vaikutuksen teki kuitenkin tällä kertaa Fushimi Inari Shrine, eli siis se elokuvista ja julisteista tuttu puisten porttien muodostama kokonaisuus. Jylhän metsän keskellä kiemurtelee pitkä letka näitä punaisenoransseja portteja, reitti yllätti ainakin minut pituudellaan. Vierailumme aikana satoi hiljalleen lunta (oli muutenkin reissumme kylmin päivä), mutta kiipeäminen yhä ylemmäs piti mukavasti lämpöä yllä. Taianomaisen tunnelmallinen paikka.

Alueella on kuulemma villiapinoita, jotka saattavat käyttäytyä aggressiivisesti. Yhtään emme onneksi nähneet, eläinbongauksemme rajoittuivat kissoihin, joita niitäkin oli riittämiin.

Voi elämä tätä kissan ilmettä: ”Ai sä haluat ottaa kuvan, no okei mutta mä en sitten esitä söpöä. Ja pitää vielä saada rapsuttaa, ja ton sun kersan myös? Voi lu-o-ja näitä turisteja.”

Nara

Kissojen jälkeen lähdimme kohti toisenlaisia elukoita, nimittäin Naran peuroja. Nara on kuuluisa peuroistaan, jotka ovat täysin kesyjä, lajin kun on annettu elää Naran temppelialueella vuosisatoja vapaana. Eläinrakkaan pikkukundin puolesta toivoin, että näkisimme edes yhden. Todellisuudessa niitä on alueella kymmenittäin ellei sadoittain, toinen toistansa persompi alueella myytävien eläimille sopivien keksien perään.

Peurat eivät tosiaan pelkää ihmisiä, vaan käyvät päälle, tuuppivat ja tönivät ja tunkevat päänsä vaikka käsilaukkuun, jos ei ruokaa meinaa herua. Pikkukundia höynäytettiin vanhanaikaisesti: peura tönäisi pojan kättä, jolloin ote kekseistä höltyi, ja elukka sai napattua koko keksipaketin röyhkeästi suoraan kädestä. Minua purtiin (!) pari kertaa istumalihaksiin, kun keksijakelu ei ollut riittävän ripeää – charming.

Purevien pikkupenteleiden jälkeen oli helpotus päästä temppelialueen turvaan. Sitä tunsi kuulkaa itsensä aika pieneksi, kun käveli noista porteista.

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oliko Japanissa kirsikankukkasesonki vasta alkamassa?

  Vaikuttavat oranssit portit ja temppelialueen valtava portti!

  Kisulle sydänsydän ja naurukuolema ovelille peuroille 😀 Melkoinen matkailuvaltti…

  Tykkää

  Pandice

  27.3.2012 at 10:11

  • Oli jo hentoja nuppuja näkyvissä, Osakan linnan luona ainakin bongattiin. Haa, tiesin että arvostaisit kisua! 🙂

   Tykkää

   riitta

   27.3.2012 at 10:14

 2. Naran peurat, kiersin ne aikoinaan ennakkoluuloisena kaukaa. Eivätpä päässeet mun takalistoon kiinni ainakaan:) Kioto on tosiaan mahtava kaupunki, kun sitä ei ole pommitettu sodassa maan tasalle. Mahdottomasti kaikenlaisia kiinnostavia temppeleitä. Fushimi Inari Shrinen olen harmikseni missannut, kuulostaa mielenkiintoiselta paikalta ja pylväskäytävä on hieno. Ehkäpä jollain toisella reissulla.

  Tykkää

  Ankerias Vipunen

  3.4.2012 at 15:37

  • Sä olit meitä fiksumpi, peurat eivät tosiaan tunteneet armoa… 😉

   Kioto on tosiaan kaunis paikka, kenties kaunein näkemäni japanilainen kaupunki. Se edustaa sitä vanhaa, perinteisempää puolta Japanista geishoineen ja teeseremonioineen, esimerkiksi Tokiossa on ihan erilainen tempo.

   Nuo pylväskäytävät kannattaa käydä tsekkaamassa, aivan mieletön fiilis kulkea niiden läpi jylhässä metsä- ja vuoristomaisemassa. Romanttinen lumisade oli jo melkein too much…

   Tykkää

   riitta

   3.4.2012 at 15:43


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: