masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Jälkiruokien McDreamy

with 8 comments

Pannacottaa voisi helposti tituleerata suosikkijälkiruoakseni. Helppo tehdä, ja aineksia on aina kaapissa saatavilla.

Paras makuvaihtoehto on mielestäni perinteinen vanilja, mutta valkosuklaa tulee hyvänä kakkosena. Ja nyt olen vihdoin löytänyt tavan tehdä valkosuklaa-pannacotta niin, ettei suklaan rasva jää ikäväksi kerrokseksi kerman päälle, vaan maku jakaantuu tasaisesti koko annokseen. Tällä ohjeella pannacotasta tulee samettinen, ja koostumus on juuri sen verran höllyvä, että sitä on kiva hytkytellä lusikan päällä.

Ohjeesta voi mainiosti jättää suklaan pois, silloin laittaisin toki sokeria ainakin kaksinkertaisen määrän.

Ainekset:

  • 2,5 liivatelehteä
  • Valion 3,3 dl:n purkki kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 3 rkl sokeria
  • 100 g valkosuklaata
  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  2. Kuumenna kattilassa kermaa, sokeria ja vaniljatangon sisuksia, kunnes näet ensimmäisen kuplan nousevan pintaan.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon ensin suklaa, ja sitten liivatteet (purista liika vesi pois) yksitellen.
  4. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen, ja sekoita, kunnes seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
  5. Annostele seos annoskulhoihin, ja laita ne 15 minuutiksi pakkaseen, jonka jälkeen anna niiden vetäytyä jääkaapin puolella 3-4 tuntia.

Ja kuten kuvasta näkyy, nämä cottat nuollaan viimeistä pisaraa myöten parempiin suihin.

Written by riitta

26.3.2012 klo 06:43

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pannacotta on niin hyvää. En ole tosin koskaan itse jaksanut laittaa, tullut syötyä ainoastaan ravintolassa.

    Tykkää

    Nina

    26.3.2012 at 10:48

    • Kokeile joskus, on helppoa ja palkitsevaa. Uppoaa myös varmasti koko perheelle! 🙂

      Tykkää

      riitta

      26.3.2012 at 13:08

  2. Oi nam!

    Disclaimer: (valko)suklaa ei kuulu meillä aina kaapista löytyviin ainesosiin ;D

    Tykkää

    Pandice

    26.3.2012 at 13:31

    • o_o Miten voi olla mahdollista!??! 😀 Ei kyllä _pitäisi_ meilläkään, ei sen puoleen…

      Tykkää

      riitta

      26.3.2012 at 13:33

  3. Ihanan tuhdisti vaniljaa. Minunkin suosikkejani mielellään vielä johonkin raikastukseen yhdistettynä.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    26.3.2012 at 18:06

    • Jeps, vaniljaa saa olla paljon. Raikastukset jätän suosiolla pois, ettei tarvitse pyöritellä silmiään ruokapöytää ympyröivän testosteronin kummastukselle siitä, mitä nämä omituiset punaiset marjat ovat – muka jotain syötävääkö…? 😉

      Tykkää

      riitta

      26.3.2012 at 19:21

  4. […] ole kummoinenkaan jälkiruoka- tai kakkumestari. Osaan tehdä meheviä voisilmäpullia ja valkosuklaapannacottaa. […]

    Tykkää

  5. […] on bilepaketti: Maku Kitchen Life –kohokasvuoat käyvät niin kaikenlaisten jälkiruokien kuten pannacottan tarjoamiseen, sekä pikkujoulunaposteltavien alustoiksi. Tyylikkäitä mustia vuokia on neljä. […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: