masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Supersimppelit siika-alkupalat

leave a comment »

Niin helppoa, etten oikein tiedä kehtaako edes blogata. Mutta hyviä, joten annan palaa.

Sain joskus (ravintolassa? kaverin luona?) maistuvan alkupalan graavisiikaa, jonka päälle oli höylätty parmesanlastuja ja ripoteltu rosé-pippuria. Vaikkei ihan äkkiseltään uskoisi, että kala ja juusto toimivat keskenään, niin jostain kumman syystä yhdistelmä toimi kuin häkä. Tuunasin ruokalajista oman version, jossa parmesan sai hivenen isomman roolin.

Ainekset:

  • 1 graavisiikafile (ostin valmiiksi graavatun fileen Herkusta, toki voit graavata kalan itse)
  • rosé-pippuria
  • palasta raastettua parmesania

Näin mutkattomasti alkupalat syntyvät:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sillä aikaa raasta juustosta pieniä kasoja (karkeasti arvioituna 2-3 rkl per kasa) leivinpaperin päälle suoraan uunipellille. Tee yhtä monta kasaa, kuin mitä tarvitset alkupalojakin. Kun uuni on valmis, paista kasoja viitisen minuuttia. Tiedät, että keksit ovat valmiit, kun juusto on kokonaan sulanut ja muodostaa kauniin kullanruskean keksin. Anna keksien jäähtyä hetki

2. Laita jokaiselle keksille pieni siivu tai kaksi siikaa, ja rouhi pippuria päälle.

3. Laita tarjolle.

4. Syö.

5. En keksi enää työvaiheita, nämä ovat liian helppoja valmistaa.

6. Sanoinhan, että melkein hävettää julkaista näin helppo resepti.

Written by riitta

20.3.2012 klo 06:29

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: