masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kalaisat kakut

with 3 comments

Suolaa&hunajan inspiroimana päätin minäkin kokeilla entistä monipuolisemmin kalaruokia, mielikuvitukseni kun tuppaa riittämään uuniloheen ja sushiin. Ja, koska intohimoni aasialaisvaikutteiseen ruokaan lienee jo tullut selväksi, kokeilin ihan ensimmäiseksi tuunata thai-kalakakut oman näköisekseni.

Hain hapanta ja raikasta makumaailmaa, ja aika hyvin siinä onnistuinkin. Löytämissäni ohjeissa kehotettiin käyttämään valkoista kalaa, mutta mielestäni rasvaisempi kala sopii paremmin yhteen kirpeiden mausteiden kanssa. Ja koska nieriä näytti Herkun tiskissä lohta paremmalta, otin sitä.

Kakut olisivat voineet olla tulisempia ja hivenen suolaisempia, joten otin sen ohjeen mitoissa huomioon.

Ainekset (tulee noin 8 reilua pihviä):

  • 400 g nieriää (tai lohta)
  • 1 purkki kuningasrapua
  • puolikas puntti korianteria (niille, joille korianteri tuottaa ongelmia, voivat korvata tämän thai-basilikalla)
  • 2 valkosipulia
  • 1 pieni salottisipuli
  • 2 kuivattua siitakesientä liotettuna
  • 1 chili
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 muna
  • puoli desiä maissijauhoja
  • 3 rkl kalakastiketta, soija tai suola käy myös
  • 3 rkl limemehua
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • japanilaista panko-jauheita tai korppujauhoja
  • öljyä paistamiseen
  1. Laita kuutioitu kala ja ravunliha tehosekoittimeen. Silppua karkeasti korianteri, valkosipulit, salottisipuli, sienet, chili ja inkivääri, ja lisää ne kalojen sekaan. Lisää muna, jauhot ja kaikki mausteet. Sekoita puolella teholla, kunnes massa on yhtenäistä. Anna massan jähmettyä n. 15 minuuttia jääkaapissa.
  2. Taputtele massasta kostein käsin pihvejä, ja kierittele ne panko-jauheessa (tai korppujauhoissa).
  3. Paista keskilämmöllä kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin.
  4. Laita tarjolle silputun korianterin (tai sen thai-basilikan) ja kevätsipulin kanssa.

Päivän nippelitietoisku: panko-jauhe on vehnäleivänmuruista tehtyä korppujauhoa. Ero meikäläisiin leivänjämiin on se, että pankolla saadaan aikaan rapeampi, ilmavampi leivitys.

Written by riitta

12.3.2012 klo 08:55

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tämähän näyttää todella hyvältä. Mistä löysit kuningasrapua?

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    13.3.2012 at 21:20

  2. Tai pankojauhoa? Minkä kanssa tarjosit nämä? Kyselyikä iski 😉

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    13.3.2012 at 21:21

    • Hei kyselyikäinen! 😀 Kunkkurapu oli tällä kertaa ihan säilykekamaa (Russian King Crab), mutta pistän pääni pantiksi, että olen nähnyt ainakin ravunjalkoja Herkussa pakasteena, ja joskus myös kokonaisena kalatiskillä. Pankoja ostan Tokyokanista, iso pussi maksaa vaivaiset 2,95. Ja tarjosin nämä tosiaan yrttisilpun alla, lisäksi tein kirpeän dippikastikkeen öljystä, kalakastikkeesta, sitruunasta, chilistä, suolasta ja sokerista (sekoita omaan suuhun sopivassa suhteessa).

      Tykkää

      riitta

      14.3.2012 at 15:15


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: