masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Saimaannorpan hyväksi

with 4 comments

Saimaannorppien pesimärauha julistettiin muutama viikko sitten. Samalla käynnistyi YLE:n Puoli seitsemän -ohjelman Norppauinti, jolla kerätään varoja saimaannorpan suojelutyöhön.

En yleensä ”mainosta” hyväntekeväisyystempauksia (vaikka ehkä pitäisi) blogissa tai elävässä elämässä, mutta norpat ansaitsevat kaiken avun. Katsokaa vaikka tuota kuvaa, ei noita lullukoita voi vastustaa! Saimaannorppahan on Suomen ainoa kotoperäinen laji, joten olisi synti ja häpeä antaa sen kuolla sukupuuttoon.

Puoli seitsemän –ohjelmassa tapahtuu siis seuraavaa:

”YLE TV1:n Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Kimmo Ohtonen aikoo uida ensi kesänä Savonlinnasta Lappeenrantaan ja kerätä rahaa saimaannorpan suojeluun. Uinnin lähtölaukaus tapahtuu Savonlinnassa 28. elokuuta 2012. Perille Lappeenrantaan Kimmon on määrä saapua 7.9.2012. Uintikilometrejä kertyy reilut 125 km ja päivittäinen uintimatka on 5-6 tuntia.”

Saimaannorppaa voi tuke helposti tekstiviestillä, yhden viestin hinta on 10 euroa. Lähetä viesti NORPPA numeroon 16160. Keräysaika on 1.2.-15.9.2012. (Rahankeräysluvat: 2020/2011/986/28.6.2011)

Laitoin viestin menemään, ja nyt laitan viestiä eteenpäin.

Kuva: Juha Taskinen

Written by riitta

23.2.2012 klo 06:33

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vuoden 2013 kesällä on Savonlinnan oopperajuhlien yhteydessä norppaoopperan kantaesitys. Ooppera on lapsille suunnattu ja sen libretto pohjautuu lasten kirjoittamaan tarinaan norpasta ja ilmastonmuutoksesta. Tarina ainakin on iloinen, vaikka väliin mahtuu jännittäviäkin kohtia. Ooppera ja siihen liittyvät erilaiset kilpailut (käsikirjoituskilpailu, visuaalisen maailman suunnittelukilpailu….) ovat myös osa norppien suojelukampanjaa. Eli tässä on haastettu myös koulut, oppilaat ja opettajat mukaan norppien suojeluun.

  Tykkää

  Anna

  23.2.2012 at 09:07

  • Joo, olenkin lukenut oopperasta! Hienoa, että niin moni eri taho ja suomalainen yritys (esim. Fortum) tekevät töitä norppien eteen. 🙂

   Tykkää

   riitta

   28.2.2012 at 08:45

 2. Viesti laitettu menemään!

  Tykkää

  Pandice

  28.2.2012 at 08:33


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: