masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Välimerellinen alkupala

with 6 comments

Tämä on, rapeakuorisen leivän päällä, mitä passelein alkupala kaikille meille, jotka rakastamme munakoisoa, valkosipulia ja grillinhuuruisia aromeja.

Ohje on Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella -ohjelmasta. Valmistuu kuin itsestään, ja ravistelee makunystyrät taatusti hereille. Munakoisoja ei edes tarvitse ”itkettää”.

Ainekset:

  • 1 munakoiso viipaloituna (pitkittäin tai poikittain)
  • suolaa ja pippuria
  • n. 3 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 rkl valkoviinietikkaa
  • persiljasilppua
  • 3 valkosipulin kynttä pieneksi silputtuna

Laita parilapannu kuumenemaan kuivana. Lisää suolaa hyppysellinen, niin että pannun pohja peittyy kevyesti. Kun pannu on todella kuuma, grillaa munakoisoviipaleet molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Laita kuumat vihannekset suoraan tarjoiluastiaan ja mausta vielä (varovaisesti) suolalla ja pippurilla. Sekoita öljy, etikka, valkosipuli- ja persiljasilppu kastikkeeksi, ja sudi se munakoisojen päälle. Anna marinoitua puolisen tuntia huoneenlämmössä.

Kun tein tätä, tarjosin lisäksi uunissa paahdettuja paprikoita. Paprikatkin on superhelppo valmistaa: paahda paprikanpuolikkaita (siivoa sisukset toki pois ensin) todella kuumassa uunissa – mieluiten grillivastuksen alla – kunnes paprikan kuori on ihan musta. Riivi mustunut, paperiseksi kuivunut kuori pois ja leikkaa paprika sopiviksi suikaleiksi. Mausta ja marinoi kuten munakoisotkin.

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille teille ihanille lukijoille!

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tästä huokuu valkosipulin ja persiljan taivaassa sinetöity liitto 😀

    Samoin hyvää ystävänpäivää!

    Tykkää

    Pandice

    14.2.2012 at 07:52

  2. Rakastan. Siis varmasti tätäkin!

    Tykkää

    Nanna

    14.2.2012 at 10:57

  3. Uusi kamera taitaa pelittää 😉

    Näyttää todella todella hyvältä. Selailin Siken uusinta kirjaa juuri kaupassa, vaikutti lupaavalta. Kirjaprojekti on kuitenkin tilanteessa -2… Sehän on jo melkein lupa hankkia uusia.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    17.2.2012 at 19:39

    • Uusi kamera on kerrassaan loistava, ei anna ottaa huonoja kuvia.

      Katselin Siken kirjaa myös Herkussa, ensi kerralla lienee pakko lunastaa omaksi, sen verran herkulliselta näytti. Ihanat kuvat ja hyvän tuntuiset reseptit.

      Tykkää

      riitta

      17.2.2012 at 21:50


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: