Uppopaistettua juustoa
Lahjoimme suolaajahunajan kanssa jouluna toisiamme samalla keittokirjalla:
”Systrarna Eisenmans Mingelmat”.
Mies sanoi sen hyvin: keittokirja täynnä alkupaloja, ei voi olla parempaa! Kirjassa on esitelty 565 erilaista pikkupurtavaa juhliin ja alkupaloiksi. Kirja on voittanut Ruotsissa lukuisia palkintoja, enkä yhtään ihmettele sen suosiota. Reseptit ovat yksinkertaisia mutta toimivia, kuvat kuolattavan hyviä ja valinnanvaraa riittää.
Kirja on jaettu eri ruokakulttuureihin, voit esimerkiksi tarjota vieraille kokonaan ranskalaisen kokonaisuuden. Tai tehdä kuten me vaali-iltana, eli tuoda pöytään vähän sitä sun tätä herkullista. Jokainen sai valita oman maun mukaisia herkkuja, jotka sitten kokkasin. Pikkukundi halusi minipizzoja (salamia, rucolaa ja mozzarellaa), minä valitsin sitruunaisen perunamuusin ja hummerin ja mies uppopaistetut manchego-kroketit. Jälkimmäiset olivat aivan liian hyviä: rapean kuoren alla pehmeää ja venyvää suolaista juustoa…
Lisäksi tein vielä pikkuruisia mätileipiä, lohicevicheä tarjoiltuna salaatinlehdellää, seesamimarinoitua lohta wasabi-majoneesin kanssa ja grillattua halloumia chilin ja hunajan kera.
Kirjassa riittää kokattavaa, en esimerkiksi päässyt jälkiruokiin asti laisinkaan. Mahtava lahja siis!
Jälkiruoaksi kenties uppopaistettuja Mars-patukoita brittityyliin? 😀
TykkääTykkää
Pandice
27.1.2012 at 09:36
Yyyh, testattu on – ei ollut hyvää… Voinet kuvitella myös viehkon ulkonäön. 😉
TykkääTykkää
riitta
27.1.2012 at 10:07
”grillattua halloumia chilin ja hunajan kera”. Kuulostaa toooodella hyvältä, oliko?
TykkääTykkää
Nina
28.1.2012 at 19:13
Oli, suosittelen! Mutta käytä ehdottomasti tuoretta chiliä, käyttämäni kuivatut chilihiutaleet eivät ihan antaneet tarpeeksi potkua.
TykkääTykkää
Riitta
29.1.2012 at 13:07
No todellakin mahtava lahja! Haaveilen sen edessä todella usein, mutta nostan kyllä hattua, että olet jaksanut vääntää kaiken tuon kerralla. Näyttää hyvältä.
TykkääTykkää
suolaajahunajaa
29.1.2012 at 22:11
Kyllä siinä muutama tunti vierähti, mutta oli hauskaa pipertää sydämen kyllyydestä! Kun yleensä tekee isoja satseja ”lihaa ja lisuke” -periaatteella…
TykkääTykkää
Riitta
29.1.2012 at 22:44
Siis tämä kirjahan on ostettava!
TykkääTykkää
anna
29.1.2012 at 22:47
Suosittelen ihan täydestä sydämestä, et taatusti kadu! Hyvät ohjeet, ja kuvat ovat todella inspiroivia. Aion itse kokeilla seuraavan kerran jokusen jälkiruoan.
TykkääTykkää
riitta
29.1.2012 at 22:52
[…] myös uutta dippiä alkupala-nachoille bataatista ja valkoisista pavuista Systrarna Eisenmans Mingelmat-kirjasta. Hyvää ja mukavan tulista, mutta pidän hitusen enemmän klassisista avokado- tai […]
TykkääTykkää
La Fiesta Mexicana: bataatti-papu-dippi nachoille « masutoaitemu
18.7.2012 at 06:32