masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kirja-arvostelu: Huone

with 2 comments

Sain Tammelta lahjaksi näytekappaleen Emma Donoghuen bestsellerin suomennoksesta, joka ilmestyi reilu viikko sitten. En ollut kuullut tarinasta aiemmin, joten en yhtään tiennyt, mitä odottaa. En ainakaan mitään näin riipaisevaa, se on sanottava.

Huone kertoo pienen Jack-pojan ja hänen äitinsä tarinan. He elävät kaksistaan lukitussa huoneessa, Jack ei ole huoneen ulkopuolella koskaan käynytkään, eikä edes tiedä, että Huoneen ulkopuolista elämää on. En paljasta miksi Jack ja äitinsä ovat vankeina, mutta kerron, että he pääsevät sieltä pois.

Kirja on kirjoitettu Jackin näkökulmasta, lapsen käsittein ja sanoin. Yleensä tämä tyyli ärsyttää minua, mutta Donoghue on onnistunut kirjoittamaan lapsen huomiot ympäröivästä maailmasta luontevasti. Lapsethan huomioivat asioita ihan eri näkökulmasta kuin aikuinen, eivätkä he kursaile esittäessään huomioita esimerkiksi aikuisen käytöksestä.

Sydäntä ja kurkkua kuristi monta kertaa kirjaa lukiessa. Kauhea ja vaikea aihe, josta Donoghue on osannut kirjoittaa kiihkottomasti mutta silti voimallisesti. Suomennos oli erinomainen, hatunnosto Sari Karhulahdelle. Kertaakaan ei tullut lukiessa mieleen, mikä alkuperäinen lause oli ollut englanniksi.

Written by riitta

25.1.2012 klo 11:53

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Olen miettinyt kovin, onko tämä kirja kenties liiankin riipaiseva. Olen vilkuillut sitä, mutta lukeminen on tuntunut aika ahdistavalta ajatukselta.

  Tykkää

  suolaajahunajaa

  29.1.2012 at 22:14

  • Tämä ei kieltämättä varsinaisesti palauta uskoa ihmiskuntaan, mutta lukukokemuksena osui kyllä sisuksiin in a good way.

   Tykkää

   Riitta

   29.1.2012 at 22:47


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: