masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kiinalainen lihapata

with 4 comments

Törkeän hyvää, katosi lautasilta ennätysvauhtia! Resepti on monivaiheinen, eli kannattaa kokkailla viikonloppuna, kun on aikaa.

Padan tekeminen vie tuoksumaailmaltaan ensin Intiaan, sitten Kiinaan. Maku on mausteinen, ja hivenen makea. Ohje on Avotakasta. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut sieniä, mutta kun niitä oli meillä kaapissa, heitin nekin sekaan, hyvin toimi.

Ainekset:

1 ruukku korianteria
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä

1 tl kiinalaista viismaustetta
3 tähtianista
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl kokonaisia mustapippureita
0,5 dl soijaa
vajaa 1 dl fariinisokeria

600 g naudan sisäpaistisuikaleita
(herkkusieniä puolikas rasia)

lihalientä 6 dl (valmista tai fondista/lihaliemikuutiosta)

öljyä paistamiseen

Ja näin se menee:

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Paista lihat öljyssä pienissä erissä kauniin ruskeiksi.
  3. Sekoita korianteri, sipuli ja valkosipuli tehosekoittimessa pieneksi silpuksi.
  4. Kuumenna öljyä isossa padassa, ja laita ym. tahna isoon pataan porisemaan pienen vesitilkan kanssa. Lisää ensin mausteet, ja sitten soija, tomaattipyre ja sokeri. Lisää lihatkin pataan, ja kaada lihalientä päälle sen verran, että lihat peittyvät. Kuumenna, kunnes neste kiehuu. Laita sitten pata kannen alle uuniin. Anna hautua 2-3 tuntia. Jos käytät sieniä. lisää ne pataan puolessavälissä haudutusaikaa.
  5. Ota sitten pata pois uunista, ja nosta lihat (ja sienet) reikäkauhalla pois.
  6. Keitä haudutusnestettä voimakkaasti kasaan, ainakin puoleen.
  7. Laita lihat (ja sienet) takaisin nesteeseen hetkeksi lämpenemään.

Tarjoile tahmean riisin kanssa.

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Onpa mahtavan mausteisen näköinen pata. Tuo korianteri ei lukeudu omiin suosikkeihini, millähän sen voisi korvata?

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    16.1.2012 at 20:41

    • Korianteri ei ole munkaan lemppari, mutta kilttinä tyttönä noudatin tällä kertaa ohjetta. Lopputuloksessa ei onneksi hirveästi maistunut, mutta sanoisin, että sen voisi korvata lehtipersiljalla tai thai-basilikalla. Jälkimmäinen on kivan kanelinen, joten menisi sopivasti yhteen muiden mausteiden kanssa, me thinks.

      Tykkää

      riitta

      16.1.2012 at 21:23

  2. Kivoja kuvia saat sillä uudella kameralla (?)! Porkkanakiekura on erityisen hauska 🙂

    Tykkää

    Pandice

    17.1.2012 at 15:50

    • Kiitos, uusi kamera tosiaan tekee kuvaamisen helpoksi! Porkkanat oli pakko iskeä päälle somisteeksi, olisi ollut muuten vähän turhan ruskea kuva… 😉

      Tykkää

      riitta

      17.1.2012 at 16:16


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: