masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä

with 6 comments

Löysin vinkin sirkeistä sitruunakekseistä Pastanjauhannasta, joka puolestaan oli napannut reseptin talteen Ruokahommia-blogista.

Jos kerran ruokablogien kermaan kuuluvat ihmiset kehuvat näitä, niin pakko oli kokeilla! Muokkasin ohjetta tosin sen verran, että korvasin sitruunat limellä, joita oli hedelmäkulhossa valmiina. Limen mehua taisi myös mennä enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa, halusin saada oikein kunnolla hapokkuuta makuun.

Näistä tulee sellaisia keskeltä ihanan sitkeitä, ja reunoilta rapeita herkkupaloja. Annoksesta tuli reilu 25 kappaletta – laskin ne syötyäni jo muutaman suoraan pelliltä, ja kirjanpito meni sekaisin…

Näitä tarvitset: 

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinsoodaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 250 g voita
  • 4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 limen kuori
  • 2 limen mehu
  • 1 tl vaniljauutetta

Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Pese limet kuumalla vedellä huolellisesti ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista limen mehu joukkoon ja lisää vaniljauute. Sekoita jauhot märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta pieniä, halkaisijaltaan 2 cm kokoisia palloja. Kierittele ne vielä sokerissa, ja laita pellille varaten reilusti tilaa pallojen väliin. Paina päältä kevyesti tasaisemmaksi, ja paista uunissa 175 asteessa 8 minuuttia.

Written by riitta

10.1.2012 klo 06:31

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Näitä on pakko kokeilla, rakastan sitrushedelmiä ja niistä tehtyjä juttuja. Ja eivät vaikuta edes vaikeilta tehdä.

    Tykkää

    Nina

    10.1.2012 at 08:31

    • Ei ollut vaikea resepti eikä edes pitkä sellainen, kokeile ihmeessä! Sanoisin, että listaamani limen mehun ja kuoren määrä antaa just sopivasti potkua makuun, alkuperäisessä reseptissä on hitusen liian vähän sitruuna minun makuuni.

      Tykkää

      riitta

      10.1.2012 at 10:08

  2. Muuten leipoisinkin näitä, mutta en osaa vatkata rasvaa ja sokeria, en tiedä miksi en onnistu siinä 😦

    😉

    Tykkää

    Pandice

    10.1.2012 at 12:07

    • Maltathan odottaa, että voi on kunnolla pehmennyt? Käsin vatkaamalla menee ikuisuus, mä laitan aina koneen laulamaan. Kokeile vielä kerran, uskon että pitäisit näistä. 😀

      Tykkää

      riitta

      10.1.2012 at 12:12

      • Täytyyhän näille toinen mahdollisuus antaa 🙂 Vaniljauutteen voinee korvata vaniljasokerilla?

        Tykkää

        Pandice

        10.1.2012 at 12:29

  3. That’s the spirit! 😀 Ihan varmasti voi korvata, laita vaan sitten reilummin, niin saat tarpeeksi makua. Ja jos kaapissa pyörii ylimääräinen vaniljatanko, niin sitäkin voi käyttää. Ei se oo niin nokonuukaa imho!

    Tykkää

    riitta

    10.1.2012 at 12:53


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: