masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Herkulliset naan-leivät

with 2 comments

Intialaisen ruoan makoisat kastikkeet menevät ihan hukkaan, jos niitä ei saa mopattua suuhunsa leivällä.

Olen kokeillut aikaisemminkin tehdä naan-leipiä, surkealla menestyksellä. Ihan ensimmäiset viritelmät tein miehelle seurustelumme alkuaikoina, mutta niistä ei sen enempää – eivät onneksi olleet onnemme tiellä…

Tällä ohjeella pääsee melko lähelle intialaisen ravintolan leipiä.

Ainekset:

  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 Teema-mukillinen reilusti kädenlämpöistä vettä
  • 1/4 Teema-mukillinen taloussokeria
  • 3 rkl maitoa
  • 1 muna
  • 2 tl suolaa
  • 4 – 4,5 Teema-mukillista jauhoja
  • (2 tl hienonnettua valkosipulia)
  • 1/4 Teema-mukillinen sulatettua voita valmiiden leipien sivelyyn

Ohje:

  1. Liuota hiiva veden joukkoon kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon sokeri, maito, muna, suola sekä tarpeeksi jauhoa saadaksesi pehmeän taikinapallon aikaan. Vaivaa 6-8 minuuttia jauhotetulla alustalla. Laita sileäksi vaivattu taikina öljyttyyn kulhoon, peitä kostealla liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi, kuitenkin vähintään puoli tuntia.
  3. Painele sitten ilmat ja luulot pois taikinasta, lisää valkosipuli tässä vaiheessa jos haluat. Palastele taikina noin golfpallon kokoisiksi paloiksi, ja asettele tarjottimelle/pellille. Peitä taas kostealla liinalla ja anna kohota noin 10 min.
  4. Lämmitä paistin- tai parilapannu todella kuumaksi leipien kohotessa toiseen otteeseen.
  5. Ota yksi pallo kerrallaan käsittelyyn: kauli pallo ohueksi ympyräksi tai soikioksi. Voit vallan mainiosti painella leivät sopivan ohuiksi ihan sormin. Laita kevyt öljykerros pannuun, ja lätkäise leipä pannuun. Paista 2-3 minuuttia, näet kyllä milloin se alkaa kuplia. Voitele paistamaton puoli voilla ja käännä leipä, ja paista vielä reilu minuutti toiseltakin puolelta. Levitä vielä toiselle, paistetulle puolelle voita.

Written by riitta

19.12.2011 klo 07:52

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oih, Naan-leipä on niin hyvää, tätä reseptiä täytyy ehdottomasti kokeilla.

    Tykkää

    Nina

    19.12.2011 at 07:56

    • Saat kyllä varmasti irtopisteitä perheen silmissä, jos näitä teet! 😀 Ensi kerralla laitan valkosipulia taikinaan, toimii varmasti.

      Tykkää

      riitta

      19.12.2011 at 08:39


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: