masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Vorschmack masutoaitemun tapaan

with 2 comments

Vorschmack on yksi aivan ehdoton lempiklassikkoruoistani. Jos sitä suinkin on ollut ravintolassa saatavilla, olen sen tilannut, mutten koskaan ole kokannut sitä itse. Paitsi nyt.

Ohjeeni on mukaelma eri resepteistä ja kirjoituksista, joita Internetistä löysin, eli ei suinkaan ole alkuperäinen, Marskin hyväksymä versio. Jotakuinkin sinnepäin kuitenkin, ja maku oli kyllä juuri sitä, mitä pitikin. Lisäksi minun ohjeeni on varsinainen pikaruoka verrattuna esimerkiksi ravintola Savoyn kolmen vuorokauden haudutteluun…

Ainekset:

  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 300 g porsaanjauhelihaa
  • 1 tölkki anjovista liemineen
  • 1 paketti maustesilliä (Boy matjesilliviipaleet)
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 3 dl tummaa olutta
  • mustapippuria
  • muskottia
  • 2 tähtianista

Aloita sekoittamalla lihat kulhossa. Pilko anjovikset ja sillifileet pieneksi hakkelukseksi. HUOM! Muista ottaa anjovisten liemi talteen, tarvitset sitä myöhemmässä valmistusvaiheessa. Lisää kalat lihojen joukkoon, ja sekoita käsin tasaiseksi. Pilko sipulit ja valkosipuli, ja kuullota niitä hetki öljyssä isossa padassa. Lisää jauheliha-kalaseos ja ruskista.

Lisää anjovisten liemi, olut sekä kaikki mausteet. Tähtianiksen ja muskottipähkinän käyttö on omaa tuotekehittelyä, sillä Heston Blumenthal suosittelee lisäämään näitä esimerkiksi lasagneen tulevan jauhelihakastikkeen joukkoon maun syventämiseksi. Jos se kelpaa Hestonille, se kelpaa myös minulle.

Kun kastike on valmis, siirrä se kannellisessa padassa uuniin vähintään neljäksi tunniksi 100-125 asteeseen. Saa olla pidempäänkin jos aikaa riittää. Ohjeessa ei ole suolaa laisinkaan, eikä sitä tarvita: anjovisten liemi maustaa ruoan hyvin.

Tarjosin lisäksi uuniperunoita, smetanaa, suolakurkkukuutioita ja etikkapunajuuriviipaleita. Aivan täydellinen ulkoilupäivän illallinen!

Written by riitta

6.11.2011 klo 11:59

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. En ole vielä koskaan saanut hyvää itse valmistettua vorschmackia eli tätä aion kokeilla. Yhtenä jouluna sain joululahjaksi purkillisen Savoyn vorschmackia. Olin aika yllättynyt, että sitä myydään todella niinkin sieltä.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    6.11.2011 at 12:04

    • Tässä oli mun mielestä maut kohdillaan, joskin ruokaa olisi voinut hauduttaa vielä pidempään. Ei ehkä ollut niin tiivistä ja ”tahnamaista”, kuin olisin halunnut. Savoyn versiota en ole koskaan maistanut, vieläköhän ne myy sitä take awayna?

      Tykkää

      riitta

      6.11.2011 at 13:00


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: