masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Morsian pukeutuu mustiin

with 3 comments

Viime vuosina moni morsian on pukeutunut joko kokonaan värilliseen, tai ainakin osittain värilliseen pukuun, eivätkä valkoisen eri sävyt suinkaan ole olleet ainoa vaihtoehto. Ja kun amerikkalainen suunnittelija uskaltaa tuoda sikäläisille, perinteitä noudattaville morsiamille mustan hääpukukokoelman, tietää, että laiva on tosiaan kääntymässä.

Vera Wangin uusi kokoelma sisälsi vain mustia pukuja. Upeita, mutta näistä ei ensimmäisenä tule häät mieleen, enemmänkin tässä on vain liuta kauniita juhlamekkoja. Kampaukset ja meikit olisivat saaneet olla juhlavammat, ehkä se olisi auttanut?

Ympyrä sulkeutuu: ennen vanhaan hääpuku oli värillinen, sillä siitä muokattiin häiden jälkeen muu juhla-asu. Suomessa morsian valitsi usein mustan, joka kelpasi myös jatkossa kirkkoon. Aasiassa puolestaan punainen ja keltainen ovat tuoneet onnea kantajalleen. Ilmeisesti Englannin kuningatar Viktoria aloitti uuden trendin omissa häissään pukeuduttuaan valkoiseen. Siitä lähtien valkoisesta tuli paitsi puhtauden, myös varakkuuden merkki. Vain rikkaimmilla oli varaa käyttää arkaa valkoista asua.

Minusta on kuitenkin kivaa, että saatavilla on vaihtoehtoja, jotta jokainen morsian löytää omalle persoonalleen sopivan puvun. Itse valitsisin nyt aivan eri tavalla kuin kuusi vuotta sitten – miestä en tietenkään vaihtaisi! Kun on kerran saanut ”prinsessapäivän” pitkine huntuineen, olisi hauska juhlia vaikka lyhyessä, 1960-luvun tyylisessä mekossa.

 

Kuvat: dailymail.com

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nykyään muotia on meikittömyys eli ehkä Vera on vain trendin ytimessä. Olen aina ihaillut hänen kolttujaan, mutta näistä en lumoutunut edes juhlamekkoina. Omaan hääpukuunkin olen vielä toistaiseksi ihan tyytyväinen 😉

  Tykkää

  suolaajahunajaa

  24.10.2011 at 16:44

  • Joo, sä et _ihan_ vielä saa ruinata valojen uudistamista… 😉 Huokaus, mä olen kai liian vanha, kun mun mielestä mallit näyttävät suttuisilta. *menee näpertämään lisää virkattuja kukkia hattunsa*

   Tykkää

   riitta

   24.10.2011 at 17:06

 2. Kyllä niitä kukkia täälläkin väkerretään – siihen hattuun nimittäin 😉

  Tykkää

  suolaajahunajaa

  25.10.2011 at 19:33


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: