masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Mustajuuri-vuohenjuustokeitto punajuurisipseillä

with 4 comments

Kuulostaa sekamelskalta ja monimutkaiselta, muttei todellakaan ole sitä. Tästä tulee herkulllinen arki-illallinen hyvän leivän kanssa, tai alkuruoka juhla-aterialle.

Ainekset:

  • 4 isokokoista mustajuurta
  • 1 iso tai 2 pientä salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 keskikokoista jauhoista perunaa
  • (purjoa n. 10 cm:n pätkä huuhdeltuna ja silputtuna)
  • (valkoviiniä 1 lasi)
  • kasvislientä kuutiosta tai fondina
  • suolaa, pippuria, timjamia
  • vuohenjuustoa 1 kiekko tai puolikas vuohenjuustotuorejuustopaketti

Suluissa olevat ainekset ovat valinnaisia, ihan sen mukaan mitä kaapissa on. Hyvin pärjää ilmankin.

Kuullota ensin sipuli- ja valkosipulisilppu öljyssä, lisää kuoritut ja kuutioidut perunat ja mustajuuret. Jos käytät purjoa, lisää ne samalla. Lisää valkoviiniä ja lientä/pelkkää lientä sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä kevyesti poreilevassa nesteessä n. 20 minuuttia, tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Soseuta tehosekoittimessa, ja palauta kattilaan. Mausta, lisää juusto (käytin tuorejuustoa, sillä en ole vuohenjuuston ylin ystävä, joten en halunnut liikaa sen makua keittoon), ja anna sen sulaa.

Keittoon on kiva saada jotain makeaa vuohenjuuston kaveriksi, joten ripottelin keittoannosten päälle punajuurisipsejä. Ensi kerralla teen vielä kuvioita keiton pintaan sipseistä irtoavalla värillä, punajuurissa näköjään piisaa pigmenttejä kuivattunakin.

PS: Kokeilkaa joskus mustajuuria bresaolan kanssa. Kuoritut mustajuuret (varaa 2 per henki) keitetään vedessä haarukan läpäisevän pehmeiksi, valutetaan ja annetaan hetki jäähtyä. Kääri jokainen juuri tiiviisti kahteen bresaola-viipaleeseen, ja ripottele taiteellisesti niiden päälle kirpeä kastike. Kastikkeeseen tulee kermaviiliä, sitruunan mehua ja kuorta, suolaa ja pippuria ja etikkaa. Tarkkoja määriä on vaikea antaa, mutta lopputuloksen pitäisi olla raikas ja kirpeä.

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Näyttää todella hyvältä tämä keittosi! Meilläkin juuri keiteltiin viikolla mustajuurikeitto, tuli ihanaa. Resepti tulossa siis täältäkin 😉

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    22.10.2011 at 16:40

    • Kiitos! 🙂 Hyvähyvä, saan toisen hyvän vaihtoehdon mustajuurille, joista pidän kyllä kovasti.

      Tykkää

      riitta

      22.10.2011 at 17:11

  2. Kuulostaa erinomaisen hyvältä, pitää kokoeilla. Kiitos vinkistä!

    Tykkää

    Nina

    24.10.2011 at 07:37

    • Eipä kestä kiittää, todella kiva kuulla että inspiroiduit. 🙂

      Tykkää

      riitta

      24.10.2011 at 08:56


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: