masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Jenni Linturi: Isänmaan tähden

leave a comment »

Hulluilta Päiviltä tarttui mukaan kassillinen kirjoja, joista ensimmäisenä hyökkäsin Jenni Linturin esikoisteokseen ”Isänmaan tähden”.

Kirja kertoo suomalaisen Antin elämästä, joka valitsi lähteä Saksan SS-joukkoihin Suomen armeijan sijaan toisessa maailmansodassa. Tarina polveilee sota-aikojen ja nykyajan välillä. Enempää en oikein uskalla kertoa, etten paljasta liikaa juonesta tai tapahtumista.

Sodan lisäksi kirja käsittelee vanhenemista ja yksinäisyyttä. Sitä, miltä vanhasta miehestä tuntuu, kun ihmiset ympärillä ovat kiinnostuneempia sodasta ”yhteiskunnallisena ilmiönä”, kuin yksilön kokemuksina.

Jenni Linturi osaa kirjoittaa, se on sanottava. Kirja ei ole kovin pitkä, mutta täyttä tavaraa olevien lauseiden vuoksi sitä ei lue nopeasti. Kirjasta jää jotenkin katkera maku suuhun, mutta ei suinkaan lukukokemuksena, vaan tarinasta ja kirjassa esiintyvistä kohtaloista. Ja mitäpä muutakaan voisi toisaalta odottaa tällä teemalla. Sotaa käynyt sukupolvi eli sodan kauhut ensin rintamalla (myös kotona), ja sen jälkeen siviilissä elämänsä loppuun asti.

Ei mikään hyvän mielen kirja siis, mutta Linturi todella tekee vaikutuksen sanoillaan, ja siksi suosittelen tutustumaan.

 

Kuva: savonsanomat.fi

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: