masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Playing with fire

with 2 comments

Sain viime viikonloppuna uuden lelun, kun mies suostui pitkin hampain siihen, että meille hankitaan pieni puhalluslamppu!

Mokoma epäluuloinen hunsvotti kun on tähän asti ollut sitä mieltä, ettei minun käsiini voi uskoa kaulinta järeämpää. Pyh, minähän olen maailman varovaisin ja huolellisin ihminen. (Myönnetään, juuri tämän jutun kaltaisten otsikoiden takia mies ei ihan luota minuun…)

Uuden leikkikalun kunniaksi oli tietysti heti tehtävä, mitäs muutakaan, kuin crème brûléetä.

Ohjeesta tulee kolme reilumpaa ja neljä pienempää annosta.

Vaahdota kolme keltuaista ja puoli desiä sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lämmitä sillä aikaa 2,5 desiä kermaa ja 0,5 desiä maitoa halkaistun vaniljatangon (kaavi sisus irti) kanssa melkein kiehuvaksi. Anna nesteen viilentyä, ja sekoita sen sitten vähitellen muna-sokeriseokseen (muista poistaa vaniljatangot). Jaa seos annosvuokiin ja peitä ne foliolla. Laita vuoat joko suoraan syvälle uunipellille, tai uunivuokaan. Kiehauta vettä (laitan aina yhden täyden vedenkeittimen verran), ja kaada se uunivuokaan varovasti. Tämä kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun pelti on jo uunissa, on nimittäin helpompaa kuin taiteilla kuumaa vettä täynnä oleva painava pelti kuumaan (175 astetta) uuniin. Kypsennä 50 minuuttia, ja nosta crème brûléet pariksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään. Tämä on tärkeä vaihe, sillä massa tarvitsee aikaa kiinteytyäkseen vanukkaaksi.

Ja sitten siihen hauskaan osioon eli sokerikuorrutteen liekittämiseen! Ripottele taloussokeria vanukkaiden pinnalle tasaisesti, noin teelusikka per annos riittänee. Ja sitten vaan kuuma liekki perään, niin tulee ihanan kova, lusikan alla rapsahtava pinta.

Written by riitta

6.10.2011 klo 07:16

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Suosikkijälkiruokani! Olen yrittänyt perustella itselleni jo pitkään kyseisen vimpaimen hankkimista, mutta rajallisilla säilytystiloilla olen elänyt ravintoloiden varassa. Sortuminen on koko ajan lähempänä…

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    6.10.2011 at 15:01

    • Täähän on ihan pieni vehje, ei vie liikaa tilaa… Ja mieti, crème brûléetä vaikka joka päivä!

      Tykkää

      riitta

      7.10.2011 at 10:54


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: