masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Miso-marinoitu lohi

with 7 comments

Kalat pitää muistaa laittaa edellisenä päivänä maustumaan, mutta muuten tämä on helppo resepti.

Marinadiin tulee pieni pussi misotahnaa (saa Tokyokanista, Stockmannin Herkusta ja uskoisin, että esimerkiksi myös suurimmista Citymarketeista), puoli desiä riisiviinietikkaa ja sokeria pari ruokalusikallista. Kaikki ainekset laitetaan kerralla kattilaan ja sulatetaan juoksevaksi tahnaksi, johon lohipalat upotetaan.

Annoin kalojen marinoitua yön yli jääkaapissa. Paistoaika on noin 8-10 minuuttia (välissä kääntäen), riippuen palojen koosta tietenkin. Marinadin sokerin ansiosta pintaan tulee ihanan rapea, hieman makea pinta.

Kalan lisukkeena oli tällä kertaa riisiä, höyrytettyjä porkkanoita ja paksoi-kaalia. Lisäksi tein kastikkeen crème fraîchesta, vesikrassista ja wasabi-tahnasta.

Written by riitta

3.10.2011 klo 09:19

7 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Itsekö olet reseptin kehittänyt? Kuulostaa hyvältä!

    Huomasin muuten eilen Kotivinkissä tällaisen vinkin: belgialainen (!) Iki-olut, ”jota maustavat Sencha -vihreä tee ja yuzu-sitruuna. Maku on kepeä ja sitruunainen. Olutpullossa on teekupillisen verran vihreää teetä.” Itseäni ainakin alkoi houkutella… kuulostaa lähes terveysjuomalta 😀

    Tykkää

    Pandice

    3.10.2011 at 09:45

    • Ei, en valitettavasti voi ottaa kunniaa reseptistä, sovelsin vaan ainesosien määrät ja tuon lämmittämisen itse useammasta lähteestä. Monessa reseptissä lisätään sekaan vielä inkivääriä, mutta en halunnut tähän kirpeyttä, vaan nimenomaan pientä makeutta joten jätin sen pois.

      Himpura, tuo olut kuuulostaa hyvältä, todella suorastaan terveelliseltä! Täytyy kokeilla seuraavan kerran, kun kokkaan jotain japanilaista.

      Tykkää

      riitta

      3.10.2011 at 09:50

      • Ja piti vielä sanomani, että jos yhdessä pullossa on puoli kuppia vihreää teetä, niin sixpackissä on koko viikon antioksidantit! *vilahtaa kauppaan*

        Tykkää

        riitta

        3.10.2011 at 09:51

      • Googlen mukaan sitä saisi cittareista.

        Tykkää

        Pandice

        3.10.2011 at 11:51

  2. All right, sinne siis, kiitos vinkistä! Tykkään kovasti Hoegaarden-oluesta (ehdottomasti sitruunaviipaleella), ja tämä kuulostaisi hieman samalta.

    Tykkää

    riitta

    3.10.2011 at 11:59

  3. Tämä menee kokeiluun, helpolla uudenlaista arkiruokaa.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    3.10.2011 at 17:12

    • No todella! Tämän kun laittaa vaikka sunnuntaina alkuun, niin maanantaina ei tarvitse muuta kuin paistaa kalat ja keittää riisi. 🙂

      Tykkää

      riitta

      3.10.2011 at 20:23


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: