masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Huivit tehokäyttöön

with 2 comments

Käsilaukkujen lisäksi hamstraan huiveja. Huiveille kannattaa keksiä monipuolisesti erilaisia käyttötapoja, etteivät ihanuudet jää tarpeettoman vähälle käytölle.

Ihan ensiksi täytyy opetella huivin taittelu. Kun sen tekee alla kuvatulla tavalla, huivin päät saa siististi piiloon, eivätkä ne lähde purkautumaan päivän aikana.

Levitä huivi kokonaan auki, ja taita kaksi vastakkaista kulmaa kohti keskustaa niin, että päät kohtaavat toisensa. Taita vielä kumpikin taitos kohti keskustaa niin, että niiden reunat kohtaavat toisensa. Taita ne sen jälkeen toistensa päälle, ja huivi on nyt käyttövalmis. (Kuvan alareunassa toinen puoli on jo taitettu toiseen otteeseen, ja yläreunassa vain kerran kohti keskustaa.)

Huivin voi nyt sitoa tavalliseen tapaan kaulalle, tai varioida sitä hieman. Tee löysähkö solmu huivin keskelle, ja kiedo huivin päät niskan takaa takaisin eteen (solmu kohdistetaan kaulalle). Vedä vapaina roikkuvat päät solmun lävitse vastakkaisille puolille, tämä riittää pitämään päät paikoillaan. Voit myös tehdä useamman tiukemman solmun huiviin, tällöin lopputulos muistuttaa enemmän kaulakorua.

Ohuemmat shifonki- tai silkkihuivit voi myös sitoa isolle lerpattavalle rusetille. Muokkaa muuten kummasti tylsän paitapuseron romanttisemmaksi!

Yksi suosikkitavoistani on sitoa iso huivi niskan taakse. Päälle neuletakki, ja lopputulos näyttää siltä, kuin sinulla olisi värikäs silkkipaita neuleen alla. Tämä on erityisen kätevää matkoilla, kun saa huivilla huijattua itselleen ylimääräisen yläosan, joka ei vie liikaa tilaa matkatavaroissa.

Huivia voi tietenkin käyttää myös vyönä, tai korvata käsilaukun hihnat huivilla.

Ja koska juuri nyt on muodikasta yhdistellä eri kuoseja (samassa värimaailmassa kuitenkin), niin kokeilkaa sitoa kaksi samankokoista huivia yhdeksi, ja käyttää jättihuivia rennosti moneen kertaan kaulan ympäri kiedottuna.

Written by riitta

30.9.2011 klo 13:35

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Minäkin olen hulluna huiveihin, omistan niitä vaikka kuinka monta ja monen väristä. Kiitos taitteluvinkeistä.

  Tykkää

  Nina

  30.9.2011 at 17:38

  • My pleasure, toivottavasti löytyi jotain uutta ideaa. 🙂

   Tykkää

   riitta

   1.10.2011 at 11:48


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: