masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Eat Helsinki 2011: ravintola Postres

with 8 comments

Neljäs poiminta EH2011-kirjasta osui ravintola Postresin kohdalle, jonne suuntasimme komeat nenämme viime lauantaina.

Ravintola sijaitsee Eteläesplanadilla, melkein ravintola Kappelin takana. Ravintolasali ei ole suurensuuri, muttei lilliputtikaan. Listalla on vain kaksi erikokoista maistelumenuta, joista valitsimme pidemmän eli keittiömestarin menun.

Olen pyöritellyt tätä aihetta mielessä normaalia ravintola-arvostelua pidempään, sillä suoraan sanottuna en tiedä, miten sanoa kauniisti ”huhhuh miten surkea esitys”. Yksi ainoa annos (karitsaa) oli hyvää kuuden ruokalajin lajitelmassa, ja se on jo saavutus sinänsä. Pohjanoteeraus oli kenties ankkapaté kantarelleilla. Paksu, järkälemäinen viipale kuivaa kitalakeen takertuvaa lihaa höystettynä muutamalla minikokoisella sienellä ei ollut hyvää. Enkä voi kehua toista jälkiruokaa eli juustoannosta, jossa Comté-juuston viipale oli lätkäisty yhdessä keitetyn luumun kanssa juustokeittoon. Keitto maistui lähinnä vehnäjauhoilta, mikä johtuu juuston rakenteesta – tai näin ainakin toivon. Annoksista puuttui myös ihan perusmaut eli suola ja pippuri, mitä ei kyllä odottaisi näin kalliilta paikalta.

Maistelumenuksi annokset olivat aivan liian suuria. Annokset olivat toki kauniita, ja esillepanoon oli satsattu. Minä syön kuitenkin mieluummin rujommalta näyttävän mutta hyvältä maistuvan annoksen, kuin syötävillä orvokeilla kuorrutetun kikkailevan, huonosti valmistetun pripellyksen. Eikä kyse ole siitä, etten ole fine diningin ystävä, Hella & Huone oli esimerkiksi yhtä makunautintoa alusta loppuun.

Palvelu oli kohtalaista, en tosin pidä siitä, ettei tarjoilija malta odottaa lausettani loppuun, vaan alkaa esitellä annosta puheeni päälle. Charming. Viinit olivat hyviä, niiden valinnassa paikka oli osunut ihan nappiin.

Sanalla sanoen olen ällistynyt, että noin maineikas, kaveripiirissäkin kovasti kehuttu ravintola voisi tarjota näin epäonnistuneen kokemuksen. Ja kiukkuinen siitä, että noin kallis paikka ei kyllä tarjonnut vastinetta rahoillemme.

Nyt on ihan pakko kysyä, mitä mieltä te olette Postresista, onko kokemuksia? Osuiko meille vain kokin huono päivä?

Written by riitta

22.9.2011 klo 08:18

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tämä oli kyllä jymy-ylläri! Ja vielä kun tiedän, ettet omaksi iloksesi nipota…

  Tykkää

  Pandice

  22.9.2011 at 11:13

  • Kiitos, en tosiaan hauku asioita lämpimikseni… Ja mä olisin NIIN halunnut pitää Postresista, mutta mönkään meni. Ehkäpä Hella & Huone asetti riman liian korkealle..? 😉

   Tykkää

   riitta

   22.9.2011 at 11:35

 2. Minusta kaksi kahdeksasta oli hyviä ja yksi kahdesta tervehdyksestä myös. Mutta kieltämättä prosentti joka osui omiin makunystyröihin oli poikkeuksellisen huono, koska yleensä tykkään melkein kaikesta.

  Aivan omituisin oli lohen alle leipaistu keltainen läjä makunystyrät tukkivaa tahnaa. Ja ankkaosuus jäi syömättä lähes kokonaan.

  Tykkää

  hubby

  22.9.2011 at 11:37

  • Miten mä saatoin unohtaa sen mömmön?!? Älytöntä pilata raikas hyvä lohi mauttomalla tahnalla – jota emme tosiaan tunnistaneet mitä se oli.

   Tykkää

   riitta

   22.9.2011 at 11:46

 3. Olen käynyt Postresissa vain kaksi kertaa ja siitäkin on aika kauan, koska se oli vielä aikaa ennen maistelumenuta. Sain siellä aivan taivaallista possunposkea ja Tarte tatinin. Hyvä, että tuli luettua tämä päivitys, olen nimittäin hiukan haikaillut sen Tarte tatinin perään. Ja jollakin muulla on ollut teitä parempia kokemuksia http://sillasipuli.blogspot.com/2011/03/pala-taivasta-postresin-tarte-tatin.html

  Tykkää

  suolaajahunajaa

  22.9.2011 at 14:54

  • Muistan, että kehuit paikkaa, ja siksi(kin) mulla oli odotukset korkealla. Ehkäpä maistelumenuiden myötä paikasta on kadonnut ne hyvät annokset? Mutta en kyllä voi suositella, valitettavasti. 😦

   Tykkää

   riitta

   22.9.2011 at 15:02

 4. Täytyy silti optimistina ajatella: Aina on mahdollista, että se pienempi maistelumenu olisi parempi. Ei itse ravintolassa mitään vikaa ollut, se menu vain ei kyllä nyt osunut ollenkaan.

  Tykkää

  hubby

  23.9.2011 at 08:47

  • Nääh, tuo on tuollaista New Age ”kaikki on pohjimmiltaan kivoja” -haihattelua! Minä olen nyt kiukkuinen. 😀

   Tykkää

   riitta

   23.9.2011 at 08:59


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: